ПРАЗНИЦИ

ПОТВЪРДЕНА! СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ - КУШАДАСЪ ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ И БУРГАС
Маршрут:
КУШАДАСЪ

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 259 лв.

 

Програма
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ - КУШАДАСЪ
 • От Варна, Русе, Силистра*, Добрич* и Бургас

хотел „БЕЛМАРЕ” 4* - 4 нощувки, закуски и вечери


ПРОГРАМА:

1 ден:

Отпътуване от Русе, Силистра*, Добрич*, Варна /ул. Антим I в 19:00ч./ и Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ в 21:00ч./по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу. Преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция.


2 ден:

Пристигане в Измир – картък престой и пешеходна разходка в центъра: Часовниковата кула – красива мраморна кула, с височина от 25м. и символ на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града, „Айналъ чарши” и др. Свободно време. Настаняване в хотел “Белмаре”4* в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.Нощувка.


3 ден:

Закуска. Свободен ден или екскурзии по желание. Вечеря. Нощувка.


4 ден:

Закуска. Свободен ден или екскурзии по желание. Вечеря. Нощувка.


5 ден:

Закуска. Свободен ден или екскурзии по желание. Вечеря. Нощувка.


6 ден:

Закуска. Отпътуване за България. Кратка спирка за покупки в Лозенград. Вечерта пристигане в България.


БОНУС: Трансфер и пешеходна обиколка на Кушадасъ!


Допълнителни екскурзии:

Еднодневна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод до Памуккале – игра на природата и земя на геологически вълшебства, „крепостта от памук“ представлява поредица от искрящо бели тераси, преливащи една в друга. Белите травертинови етажи, съединени заедно като огромни водни лилии чрез вкаменени водопади като захарен памук са резултатът от топли минерални извори, чиито богати на калций отлагания са се натрупали в течение на хилядолетия. Пешеходна разходка до Хиераполис, основан през 190 пр.н.е. от династията на Аталидите владетелите на Пергамон. Градът е именован в чест на Хиера, жена на Телефос, син на Херкулес. Сред историческите забележителности запазени в природо-археологическия музей Памуккале-Хиераполис са храма на Аполон, Християнската базилика, огромния Некропол, римския амфитеатър, Арката на Домициан.
 • Цена: 35 евро / 18 евро деца до 9 год. - /включва транспорт, входна такса, местен лицензиран екскурзовод на български език, обяд/

Полудневна екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод
Ефес е един от най-добре запазените антични градове в Средиземноморието, витрината на егейската археология в Турция. Някога е бил един от най-богатите търговски пристанищни градове между Близкия изток и средиземноморските пристанища на Запада. Заселен около 1000 г. пр.н.е. от йонийците, неговите обширни и внушителни руини свидетелстват за древната му роля като столица на римската провинция Азия. Ще се разходим по автентична павирана с мрамор улица, прорязана от колела на колесници, покрай която са разположени съхранените сгради, като Големия театър за 25 000 зрители и красивата двуетажна библиотека на Целз, построена през 135 г., една от най-големите библиотеки и най-изящните оцелели сгради от античността. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си, а днес той е един от най-посещаваните туристически обекти в Егейска Турция и място за поклонничество.
 • Цена: 35 евро / 18 евро деца до 9 год. - /включва транспорт, входни такси, местен лицензиран екскурзовод на български език/

Целодневна екскурзия до остров Самос – център на йонийската и егейска култура в античността. Родина е на великите философи Питагор, Мелис и Епикур, както и на астронома Аристарх – първият, който прозрял, че Земята се върти около слънцето, а не обратното. В наши дни островът е прочут с многобройните си плажове, сгушени в подножието на стръмни планински склонове, традиционни рибарски селища, оживените крайбрежни улици, осеяни с магазинчета за сувенири и таверни с обърнати към морето столове, черкви с варосани стени и внушителни манастири. Островът е известен със своето мускатово вино, сушени смокини и бадеми и средиземноморски деликатеси.
 • Цена: 35 евро / включва трансфер хотел – пристанище – хотел, пътуване с катамаран, гранични такси/

Круиз с яхта – целодневна разходка с яхта в кристалните води на Егейско море. Спира се в три красиви залива, с възможност за плаж и плуване. Обяд на яхтата. Ще се насладите на прекрасни гледки и ще останете с прекрасни спомени.
 • Цена: 18 евро; 12 евро деца до 9 год. / включва трансфер хотел – пританище – хотел, обяд на борда на яхтата/

Джип сафари с включен обяд
 • Цена: 30 евро

   • Отпътуването от Силиста и Добрич се осъществява при мин. 10 човека.Дата: 10.09.– 15.09.2019г. - Цена: 259 лв.
Дата: 18.09. – 23.09.2019г. - Цена: 269 лв. - Потвърдена дата !


Цената включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 4 нощувки, закуски и вечери в хотел „БЕЛМАРЕ“4* в Кушадасъ, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • Ползване на открит басейн, шезлонги, СПА център – сауна и „хамам“ /масажи се заплащат отделно/;
 • Ползване на чадъри и шезлонги на частна плажна ивица на хотела и осигурен безплатен транспорт до там и обратно в определени часове през деня;
 • Ползване на детски пързалки на басейна;
 • Безжичен интернет на територията на целия хотел;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица до 69 год.;
 • Представител на Агенцията по време на пътуването.


Цената не включва:
 • Входни такси и билети за туристически обекти;
 • Допълнителни екскурзии и турове
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 69 г. – 10 лв.;
 • Настаняване в единична стая – 70 лв.


Информация:
 • Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.
 • Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 25 туристи.
 • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек.
 • Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 • Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи:
 • международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане!; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при по-малък брой участници, при промяна в цените на горивата и валутните курсове и при възникнали и независещи от него обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 22397


 
Полезни връзки