ПРАЗНИЦИ

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ ОТ ВАРНА, ШУМЕН, ТЪРГОВИЩЕ, ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СОФИЯ
Маршрут:
Варна - Шумен - Велико Търново - София - Кулата - Игуменица - Корфу - Варна

Дати:
25.04.2019,

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 326 лв.

 

Програма
ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ С ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД, ПЕЧЕНО АГЪНЦЕ И ПРОГРАМА
 • Програмата се осъществява от: Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Севлиево, София

Дата: 25.04.2019 – 30.04.2019 г.

 • 3 нощувки със закуски и вечери , Празничен великденски обяд с Печено агънце, напитки и програма с танци и музика

Великден в Корфу се смята за най-пищното празненство в Гърция. Хиляди туристи - чужди и гръцки - се събират всяка година за да отбележат това уникално събитие. Когато камбани зазвънят из целия град, уличките се изпълнят с тържествения марш на духови оркести, а от балконите залетят червени делви - Корфу ще грабне душата Ви от пръв поглед на най - християнския празник!

О. Корфу е вторият по големина от Йонийските острови. Островът има богата история, изпъстрена с битки и завоевания. Наследството от тези борби е запазено под формата на замъци и паметници на културата – дворецът "Ахилион"- лятна резиденция на австрийската императрица Елизабет (Сиси), дворецът "Мон Репо", дворецът "Св. Михаил и Георги", Еспланада - най-големият и най-оживеният площад в град Корфу с комплекса Листон, Палеокастрица с манастира Дева Мария, Пондикониси (Мишият остров). През 2007 столицата на острова – гр. Корфу влиза в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.


ПРОГРАМА

1 ден Варна - София - Солун – Игуменица

 • Отпътуване Варна около 15.30ч от ул.Антим I ;
 • От Шумен около 16:30ч. паркинга на БИЛА до ОМВ / * При минимум 12 туриста /при по малка бройка от 5 ти км .
 • От Търговище ОМВ на кръгово пътя за Търново около 17:10 ч.
 • От Велико Търново около 18:30ч. От Автогара Юг ;
 • От Севлиево около 19:30ч. От Бензиностания ЕКО до Идеал Стандарт
 • Oт София около 22.00 от площад “ Александър Невски “
По маршрут София – Солун – Кулата – Козани - Гравена – Иоанина – Игуменица.


2 ден . Игуменица – остров Корфу

Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу / 1 ч /.

Настаняване в хотела. Свободно време.Около 11.30 ч Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Корфу - Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост пазила острова от нешествия, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон – закрилник на острова , където в златен саркофаг се пазят мощите му. Свободно време за разходка из най -стария квартал Кампиело.Свободно време в града.Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.


3 ден остров Корфу

Закуска.Отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници.Сутринта започва с тържественото шествие и изнасянето на мощите на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и целият остров засиява от звуците.Стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото.По всяка уличка и площад танцуват и свирят Духови оркестри, от различните формации на Острова.Свободно време. Връщане в хотела около около 16:00ч. Свободно време. Вечеря. Около 21.30 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните великденски шествия и празничната литургия на площад Еспланада. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.


4 ден Христос Воскресе Корфу - Палеокастрица

Закуска. С пожелание във Великденската сутрин -Христос Воскресе или както Гърците се поздравяват „ Xristos Aneste „ ви предлагаме Eкскурзия до Палеокастрица и манастира на Света Богородица , един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица ,която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Връщане в хотела –Около 14:30ч. Тържествен Великденски обяд с традиционно печено агне , музика и Гръцка фолклорна програма. Нощувка


5 ден остров Корфу – София – Варна

Закуска. Отпътуване за България.Пристигане в съответния град по маршрута .Във Варна рано сутринта,в малките часове на следващия ден / 30.04.2019/ • Hotel Olympion Village 3+* -закуска и вечеря www.olympionvillage.gr

Ранни записвания до 22.02.2019 !!!
 • Hotel Olympion Village 3+* -закуска и вечеря www.olympionvillage.gr
Отпътуване от :


На човек в двойна стая Трети възрастен Дете 07-11.99г дете 00 – 06.99 г
Варна / Шумен/ Търговище 346 лв 326 лв 295 лв 150 лв
Велико Търново / Севлиево 336 лв 316 лв 285 лв 140 лв
София 326 лв 306 лв 275 лв 130 лв
• Възможност за отпътуване от Добрич при мин.брой участници 12 човека. – доплащане 10 лв. в две посоки


Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
 • транспорт с лицензиран автобус / климатик, ТV, /
 • 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери в хотел Hotel Olympion Village 3+*
 • 1 Великденски празничен обяд с традиционни ястия , Печено Агънце ,включени алкохолни напитки по време на обяда / вино ,узо и бира / , музика и Традиционна Гръцка програма ;
 • медицинска застраховка за лица до 65г.
 • Всички трансфери по програмата
 • Посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени делви в събота сутрин;
 • посещение на гр. Керкира в събота вечер за Празничната литургия и заря, Великденския празник ;
 • Фериботни билети , Магистрални и пътни такси
 • Водач по време на пътуването
 • Екскурзовод по време на пътуването и престоя


Цената не включва:
 • „такса престой“ за хотел 3 * - 1.5 евро на стая на ден/заплаща се на рецепция при пристигане/
 • Медицинска застраховка за лица на и над 65г. – доплащане 6 лв.
 • екскурзията до Палеокастрица - 10 евро
 • Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на централната част на острова с входна такса за Двореца Ахилион – 15 евро.
 • Доплащане за единично настаняване 90 лв за целия период


Необходими документи:
 • лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.


Начин на плащане:
 • депозит от 30 % от пакетната цена; доплащане 14 дни преди датата на отпътуване.

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 156 - 14315


 
Полезни връзки