ПРАЗНИЦИ

ПОТВЪРДЕНА! МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В АЛБАНИЯ И МАКЕДОНИЯ ОТ ВАРНА, БУРГАС, СТАРА ЗАГОРА, ПЛОВДИВ И СОФИЯ
Маршрут:
Скопие – Дуръс – Тирана – Круя – Аполония – Берат – Охрид

Дати:
01.05.2019,

Продължителност: 6 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 339 лв.

 

Програма
АЛБАНИЯ И МАКЕДОНИЯ
 • Отпътуване от Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София

 • Скопие – Дуръс – Тирана – Круя – Аполония – Берат – Охрид

 • Дати: 01.05.2019 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА - ПОСЛЕДНИ 4 МЕСТА!


Програма

Ден 1

Отпътуване от Варна /ул. Антим I в 20:30ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро в 22:30ч./, от Стара Загора /АМ Тракия- разклон в 00:30ч./, от Пловдив /бензиностанция Шел /Хепи на АМ Тракия в 02:00ч./, от София /бензиностанция ОМВ Захарна Фабрика в 04:00ч./, по маршрут ГКПП Гюешево – Крива Паланка – Скопие.


Ден 2

Сутринта пристигане в столицата и най-голям град на Република Македония – Скопие. Пешеходна разходка от крепостта Скопско кале, църквата "Свети Спас", със саркофага на Гоце Делчев, до реконструираният площад "Македония", фонтаните и новите скулптурни композиции и др. По обяд отпътуване за Албания. Вечерта пристигане в Дуръс – най-древният град на територията на днешна Албания, а също и нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия. В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Разположен на брега на Адриатическата ривиера, Дуръс е втори по-големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт, който е предпочитан за почивка, както от местните хора, така и от нарастващият поток от чуждестранни туристи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия с местен екскурзовод до Тирана, Круя и обиколка на Дуръс /доплащане 15,00 евро без входни такси/: Круя е малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Панорамна обиколка на града – централният площад "Скендербег", с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, Пирамидата – някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време. Връщане в Дуръс – един от най-старите римски градове в Средиземноморието и най-голямото пристанище в Албания. Разходка до крепостта с венецианската кула с амфитеатъра – един от най-големите и най-добре запазените на Балканите. Вечеря. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Отпътуване за Македония. Попътно посещение на древната Аполония – античен гръко-римски пристанищен град в Южна Албания. Основана през 588 г. пр.н.е., Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южният ръкав на римския военен път Виа Егнация. Пешеходна разходка: укрепленията, библиотеката, одеонът, портикът, археологическият музей, църквата "Св. Богородица". Посещение на Берат – възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка: крепостта Кале, църквите "Св. Богородица" и "Св. Троица", площадът "Константин Велики", Червената и Бялата джамия. Вечерта пристигане в Охрид. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод из Стария град/доплащане 10,00 евро/: Самуиловата крепост; църквата "Св. Пантелеймон", където се съхраняват мощите на св. Климент Охридски; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Посещение на манастира “Св. Наум”, с попътна спирка при Билянините извори. Отпътуване по обяд за България.


Ден 6

Пристигане във Варна.Дата: 01.05.2019
Цена: 339 лв.

Цената включва:
 • транспорт с туристически автобус
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Дуръс или района в хотел 2/3*, при настаняване в двойни /тройни стаи:
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Охрид или района в хотел 2/3*, при настаняване в двойни/тройни стаи:
 • пешеходна обиколка на Скопие;
 • целодневна екскурзия до Аполония и Берат с местен екскурзовод
 • туристическа застраховка с покритие 5000 евро;
 • водач от агенцията;
 • пътни и административни такси


Цената не включва:
 • екскурзия с местен екскурзовод до Тирана, Круя и обиколка на Дуръс – 15 евро /при минимум 20 човека,не включва вподни такси/
 • обиколка с местен екскурзовод в Охрид и манастира Св.Наум – 10,00 евро , не включва входни такси /
 • входни такси за туристистическите обекти;
 • отпътуването от Варна – 30,00 лв

Ориентировъчни цени на входни такси:
 • Скопие: църквата "Свети Спас" и музея на Гоце Делчев – 120 македонски денара
 • Круя: Музеят на Скендербег – 200 албански леки; Етнографският музей – 300 албански леки;
 • Дуръс: Амфитеатъра – 400 албански леки;
 • Берат: Музей на Онуфри – 200 албански леки; Крепостта – 100 албански леки;
 • Охрид: Самуиловата крепост – 30 македонски денара; манастира "Св. Наум" – 60 македонски денара;
  • Входните такси се заплащат на място в албански леки или македонски денари.

Препоръчителна е обмяната на валута от България!

Ориентировъчни валутни курсове:
 • 1 лв. = 70 ALL /албански леки/; 1 лв. = 30 MKD /македонски денара/


Необходими документи:
 • валидна лична карта; за лица под 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/ и документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта/.


Записването става с внасяне на депозит в размер на 30 % от цената и сключване на договор за организирано туристическо пътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при възникнали и независещи от него обстоятелства.

Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 118 - 33085


 
Полезни връзки