ПРАЗНИЦИ

ПОТВЪРДЕНА! НОВА ГОДИНА 2020 В КАВАЛА, ГЪРЦИЯ ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
Александруполи - Кавала - Онируполи/Драма - Порто Лагос

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 235 лв.

 

Програма
НОВА ГОДИНА 2020 В КАВАЛА, ГЪРЦИЯ
 • с автобус от Варна и Бургас

НОВА ГОДИНА НА БЯЛО МОРЕ: АЛЕКСАНДРУПОЛИ – КАВАЛА – КОЛЕДНОТО ГРАДЧЕ ОНИРУПОЛИ – ПОРТО ЛАГОС

2 нощувки със закуски в хотел “GALAXY”4**** в сърцето на гр. Кавала
 • дневни преходи

 • 30.12. - 01.01.2020г - Потвърдена, има места/жена за комбинация

В гръцкия курортен град Кавала българите се чувстват като у дома си. През лятото отвсякъде звучи родна реч, нашенци са сред основните туристи, които почиват тук, край брега на Бяло море. Градът е привлекателен не само с красивото си крайбрежие, но и с неповторимата атмосфера в старата му възрожденска част, толкова близка по дух с нашите старинни градове музеи. През зимата Кавала също има своя чар. И ще се уверите в това по време на празниците, когато ще посрещнем Новата 2020 година. Ето и нашето предложение

Посрещнете Новата 2020 Година в живописната Кавала

Ново в програмата:
 • настаняване в хотел "GALAXY" 4* разположен в идеалния център на гр.Кавала;
 • възможност за избор за Новогодишната нощ: панорамен ресторант с изглед към стария град, яхтеното пристанище, брега и музика на живо или зала "Филипос" - вечеря блок маса и DJ;
 • възможност за посещение на Коледното градче "Онируполи" в Драма;


ПРОГРАМА:

Ден 1 /30.12./:

Отпътуване рано сутринта от Русе/ паркинга на жп гара в 02:30ч./, от Шумен /5-ти км в 04:15ч./, от Варна /ул. Антим I в 05:30ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел Мираж в 07:30 ч./. Кратка спирка в град Александруполи. Пристигане привечер в Кавала – град желан в миналото от завоевателите, днес от хиляди туристи, примамващ с богатства и потайности, балканско гостоприемство, топло южно слънце и безкрайно море. Настаняване в хотел GALAXY 4*. Нощувка.


Ден 2 /31.12./:

Закуска. Разходка по идиличните калдъръмени улички на живописния амфитеатрално разположен стар град до Крепостта със съхранена атмосфера и архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Ще видим Имарета, къщата на Мохамед Али и паметника му издигнат от жителите на гр. Кавала като благодарност, Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 16в.
Свободно време или по желание екскурзия до КОЛЕДНОТО ГРАДЧЕ ОНИРУПОЛИ – всяка година в Драма от началото на декември до януари се издига град в града – ОНИРУПОЛИ. Деца и възрастни се потапят в Коледния дух, а самият Дядо Коледа посреща гостите на градчето и ги зарежда с празнично настроение. Малки кокетни къщички, които напомнят домовете на любимите приказни герои се подреждат една до друга и грейват в разноцветни коледни гирлянди и вълшебни светлини. Шоу, музика, танци, песни, театрални постановки, изложби, изненади за децата, различни интерактивни дейности... Изборът е огромен, стига да сте готови да се впуснете в приключението Коледа в Онируполи. В една от къщичките се прожектират филми, специално за децата или се разказват вълшебни приказки. В друга, наречена Къщата на мечките доброволци запознават децата с изкуството на керамиката и им помагат да се впуснат в приключението да пресъздаваш света около теб от глина. В пощенската служба всеки може да напише писмо на Дядо Коледа и да го изпрати до точния адрес на добрия старец. Разхождайки се из чудните къщички на Онируполи неизменно ще се натъкнете на Дървото на желанията, където можете да закачите някоя своя мечта, написана на листче и ако вярвате наистина силно в нея тя непременно ще се сбъдне. Връщане в хотела. Подготовка за празничната вечер.

НОВОГОДИШНА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ по избор в:
 • ПАНОРАМЕН РЕСТОРАНТ С МУЗИКА НА ЖИВО с прекрасен морски изглед, пристанището на гр. Кавала и крепостта – доминираща над стария град и един от символите на града.
 • ЗАЛА „ФИЛИПОС”: вечеря на блок маса, богато разнообразно меню, вино и безалкохолни напитки и DJ.


Ден 3 /01.01.2020/:

 • ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Късна закуска. Около обяд отпътуване за България. Кратка спирка при Порто Лагос /при възможност и подходящи метеорологични условия/, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост. Пристигане в България вечерта.
Дата: 30.12. 2019 – 01.01.2020г.

Цена за възрастен, настанен в двойна стая – 235 лв.
Цена за възрастен, настанен в единична стая – 299 лв.
Цена за дете до 5 год., настанено в стая с двама възрастни – 65 лв.
Цена за дете от 6 до 12 год., настанено в стая с двама възрастни – 135 лв.
Цена за трети възрастен, или дете над 12 год. в стая с двама възрастни – 179 лв.;


Цената включва:
 • транспорт с туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел „GALAXY”4* при настаняване в двойна стандартна стая;
 • Сет за кафе и чай във всяка стая;
 • Ползване на хамам и фитнес салон;
 • пътни и туристически такси;
 • посещение на Александруполи, Порто Лагос /при подходящи условия/ и пешеходна обиколка в гр. Кавала;
 • медицинска застраховка за лица до 69г..;
 • водач – представител на Агенцията


Цената не включва:
 • Екскурзия до Коледното градче Онируполи – 10 евро;
 • Новогодишна вечеря в панорамния ресторант на хотела с музика на живо, петстепенно меню и чаша вино – 45 евро;
 • Новогодишна вечеря в зала „Филипос” – вечеря на блок маса с разнообразно меню, неограничена консумация на безалкохолни напитки и вино местно производство, DJ– 40 евро;
 • Вечеря четиристепенно меню на 30.12. - заплаща се задължително!!! – 15 евро; деца до 12 год. – 10 евро;
 • Туристическа такса – 1,50 човек / вечер –заплаща се лично на рецепция на хотела;
 • настаняване в стая изглед море – 12 евро стая / вечер;
 • медицинска застраховка за лица над 69г. – 7лв.;
 • Настаняване в единична стая – 65 лв. общо за двете нощувки.
 • застраховка “Отмяна на пътуване”


Информация:
 • Обявената цена е на човек настанен в двойна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.
 • Екскурзия до Коледното градче Онируполи се осъществява при минимум 15 желаещи.
 • Посещението на Порто Лагос се осъществява при възможност и подходящи метеорологични условия
 • Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
 • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек. ТO не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът не носи отговорност при изгубен, повреден, забравен багаж .
 • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи:
 • международен паспорт с валидност от минимум 90 дни към датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.


КАВАЛА – Легендата гласи, че името му произлиза от латинското Кабалеро, защото заливът приличал на конник. В гръцкия език няма буква Б и Кабала се превърнала в Кавала. Другата версия гласи, че днешното име на града произлиза от значението му като важна пощенска станция на древния римски път Виа Егнатия, където се подменяли конете (кавало– итал.) Всъщност най-старото име е Неаполис и бил основан от заселници от остров Тасос. След това е прекръстен на Христополис заедно с присъединяването си към Източната Римска империя, а българите са го наричали Морунец, когато е бил в пределите на Второто българско царство. Застроен амфитеатрално нагоре по стръмните склонове над залива, Кавала е един забележително красив град, съчетаващ природни дадености и велоколепната гледка към брега и залива с археологически находки, разкриващи богатото му минало.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 16213


 
Полезни връзки