ПРАЗНИЦИ

ФЕЕРИЯ ОТ ЛЮБОВ - СВЕТИ ВАЛЕНТИН И ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ИСТАНБУЛ ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ И БУРГАС
Маршрут:
Добрич - Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна - Добрич

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 265 лв.

 

Програма
ФЕЕРИЯ ОТ ЛЮБОВ - СВЕТИ ВАЛЕНТИН И ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ИСТАНБУЛ С ДНЕВЕН ПРЕХОД
 • С тръгване от Варна Добрич и Бургас

 • СПЕЦИАЛЕН ПОДАРЪК ЗА ПРАЗНИКА НА ЛЮБОВТА И ВИНОТО!


ПРОГРАМА

1 ден, 13 февруари: Добрич – Варна – Бургас – Истанбул + Аквариума + Вечеря в рибен ресторант

 • 05.00 – Тръгване от Добрич;
 • 06.00 – Тръгване от Варна;
 • 08.30 – Тръгване от Бургас.

Редовни почивки по пътя. Навлизане в Истанбул.

15.30-17.00 - Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.  
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи,  интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. https://www.istanbulakvaryum.com/
 • Цена: входна такса за възрастни – 18 евро; за деца и възрастни над 65г. – 13 евро (включва входен билет). Разглеждането е самостоятелно.

Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния търговски комплекс Aqua Florya, разходка покрай Мраморно море.

Продължаване към центъра на града.

По пътя - Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг, Босфора, Златния Рог.

Около 18.00 - Настаняване в хотела. Свободно време за почивка.

19.45 ч. Вечеря в Рибен ресторант „Мармара“ под моста Галата.
 • Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, лаврак или ципура по избор, десерт, вода, хляб и прекрасен  изглед към Босфора)

Връщане в хотела. Нощувка.


2 ден, 14 февруари: „Св. Стефан“ + Античничен център + Църква „Света София“ + Дворец Долмабахче + Нощна вечеря и купон на кораб „ПИЯНИ ОТ ЛЮБОВ“

07.00 – 08.30 - Закуска в хотела. Отпътуване на цялата група.

09.00-09.45 Българската църква „Св. Стефан“.
Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници.
 • Цена: включена в екскурзията.

10.00-11.00 – Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език - Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън).
 • Цена: включена в екскурзията.

11.30-13.00 Посещение на църквата „Света София”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей.
 • Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа.

Свободно време за разходка и обяд.

14.00-15.30 Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
 • Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език.
  • (При комбиниране на Долмабахче с Круиза по Босфора на 16.02, цената за двете мероприятия е 50 евро)
Връщане в хотела.

19.30-00.30 „ПИЯНИ ОТ ЛЮБОВ“ – тематична вечеря с нощна разходка с кораб по Босфора, с дисководещ, танци и игри.
 • Цена: 30 евро при минимум 30 човека - трансфер до пристанището, наем самостоятелен кораб, вечеря (салата, ордьовър с турски мезета, пилешка скара с гарнитура, десерт, вода, хляб, неограничено количество - турска ракия, бяло и червено вино, бира, уиски), дисководещ.

Нощувка.


3 ден, 15 февруари: „ЦЕЛУВКАТА НА ДВА КОНТИНЕНТА” + „Истанбул в краката на Любовта - небостъргача „Сапфир” + „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и Пеещите фонтани”

От 07.00 Закуска в хотела. Програма по желание:

09.00-13.00 „ЦЕЛУВКАТА НА ДВА КОНТИНЕНТА”
Екскурзия до Азиатския бряг, панорамния хълм Чамлъджа и джамията Чамлъджа, двореца Бейлярбей, квартала Бейлярбей.
Екскурзията започва с преминаване по моста над Босфора в посока Азиатски бряг. По наша традиция, точно на средата на моста влюбените се целуват, като по този начин съединяват континентите!
ДОБРЕ ДОШЛИ В АЗИЯ!
Отпътуване за най-високия хълм в Истанбул – Чамлъджа. Следва посещение на новооткритата джамия Чамлъджа, която е най-голямата в Турция. Огромният религиозен храм, построен в османско-селджукски стил, има капацитет 63 000 души! Джамията е с 6 минарета и може да се види от почти всяко място в Истанбул.
Следва посещение на двореца „Бейлярбей”, който се намира на азиатския бряг на Босфора. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица.
Свободно време за снимки на фона на пролива и междуконтиненталния мост. На брега се намират романтични кафета с прекрасна гледка към морето.
Забележка: За посещението на джамията е нужно всички посетители да събуят обувките си, а жените да се забрадят. Осигурени са на място стелажи за обувки и оборотни забрадки (при нужда).
 • Цена: 25 евро за възрастен, за деца до 6-12 г.– 15 евро, деца до 5г.– 5 евро: транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, такса за преминаване на моста, посещение на джамията Чамлъджа, пълно екскурзоводско обслужване.

14.00-16.00 „Истанбул в краката на Любовта - небостъргача „Сапфир”
Отправяне към квартал Левент 4, където се намира  небостъргача „САПФИР”  - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
 • Цена: 25 евро на човек - транспорт по маршрута, посещение на  небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, пълно екскурзоводско обслужване.
Връщане в хотела.

18.45-22.30 НОЩНА ЕКСКУРЗИЯ „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и „Пеещите фонтани”
Преминаване от Европа в Азия с междуконтиненталното метро Мармарай. Само за няколко минути ще се прекоси Босфора с метро по един от най-новите мегапроекти в Истанбул – тунела Мармарай. Излизане на азиатския квартал Кадъкьой, където се намира джамията на Михримах – единствената дъщеря на султан Сюлейман Великолепни. Разглеждане на джамията отвън. Продължаване с автобус покрай азиатския бряг и квартала Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета.
Около 22.30 Тръгване към хотела с преминаване обратно в Европа по осветения междуконтинентален мост над БОСФОРА.
 • Цена: 20 евро на човек – билет междуконтинентално метро Мармарай, транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване

Връщане в хотела. Нощувка.


4 ден, 16 февруари: Круиз „Любов на Босфора” + Египетски пазар + МОЛ Истанбул + Лозенград

07.00-08.30 Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване на цялата група.

11.30-14.30 „ЛЮБОВ на Босфора” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул - Кулата на девицата (Къз кулеси) + Златния рог
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните на Истанбул. В Кулата има възможност за снимки с исторически костюми – влюбените ще се превърнат в султани и султанки… Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди.
Екскурзията завършва с вълнуваща разходка по Златния рог с изглед към българската църква „Свети Стефан“.
 • Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод по време на цялата екскурзия.
  • (При комбиниране на Долмабахче с Круиза цената за двете мероприятия е 50 евро)

До 13.00 Посещение на Египетския пазар за покупка на ядки, сладки, кафе, чай, подправки.

За останалите:
09.00-13.00 Свободно време за посещение на джамията на Сюлейман Великолепни и разходка из района на Египетския пазар за покупка на сладки, ядки и др.

13.00-16.00 Посещение на мол „Истанбул“ и търговски център МИГРОС

16.00 - Oтпътуване за Къркларели (Лозенград).

Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена.

Пристигане във Варна късно вечерта.

   • 1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
   • 2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.
Настаняване Цена на човек двойна / тройна стая Единична стая дете 0-6 г. с 2-ма възр. в стая дете 7-12 г. с 2-ма възр. в стая
Хотел Glorious - www.glorioushotelistanbul.com 265 лв. 340 лв. 85 лв. 175 лв.


В цената са включени:
 • Транспорт Добрич-Варна-Бургас-Истанбул и обратно;
 • 3 нощувки със закуски в хотел “GLORIOUS” в старата част на Истанбул;
 • Автобусна опознавателна обиколка на историческата част на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг, новата европейска част, Босфора, Златния рог, Египетския пазар, джамията на Сюлейман Великолепни;
 • Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език - Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън);
 • Посещение на българската църква „Св. Стефан“;
 • Посещение на мол „ISTANBUL;
 • Групова медицинска застраховка;
 • Карта-справочник на български език на Истанбул;
 • Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;
 • Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности.


В цената не са включени:
 • Istanbul Aquarium: входна такса за възрастни – 18 евро; за деца и възрастни над 65г. – 13 евро; (Включва такса резервация и билет)
 • Вечеря в рибен ресторант – 22 евро;
 • Посещение на църквата Света София. Цена: 25 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. -15 евро, дете до 6г. -10 евро
 • Султанския дворец „Долмабахче”. Цена: 30 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. -15 евро, дете до 6г. -10 евро
 • „ПИЯНИ ОТ ЛЮБОВ“ - вечеря на кораб по Босфора: 30 евро: трансфер, разходка по Босфора, вечеря, неограничено алкохолни напитки, дисководещ.
 • „ЦЕЛУВКАТА НА ДВА КОНТИНЕНТА” - 25 евро (транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, джамията Чамлъджа, екскурзоводско обслужване);
 • „Истанбул в краката на Любовта - небостъргача „Сапфир” - 25 евро (транспорт, посещение на небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, екскурзовод);
 • Нощна екскурзия „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и „Пеещите фонтани” - Цена: 20 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. - 10 евро, дете до 6г. – безплатно
 • Круиз „ЛЮБОВ на Босфора” и слизане на Кулата на девицата - 25 евро (трансфер, двупалубен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, беседи);
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“


Необходими документи: 
 • Международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане.


Записване и начин на плащане:
 • Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
 • Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.


Условия за анулации:
 • до 14 дни преди пътуването - 0%;
 • 13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
 • под 6 дни - 100%

Визови и санитарни изисквания: няма

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи. 

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 136 - 11223


 
Полезни връзки