Почивки

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ТАСОС С ДНЕВЕН ПРЕХОД ОТ ДОБРИЧ, ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
Добрич-Варна-Бургас-Александруполи- о.Тасос- Кавала- Порто Лагос- Бургас-Варна-Добрич

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 525 лв.

 

Програма
ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ТАСОС С ДНЕВЕН ПРЕХОД
 • от Добрич, Варна и Бургас

 • 01-06.10.2019 - 5 нощувки със закуски и вечери

ПРОГРАМА:

1 ден 01.10. Добрич - Варна – Александруполис – Керамоти - Тасос

03.30ч. Отпътуване от Добрич. 04.30ч. Отпътуване от Варна. 06:30ч. Отпътуване от Бургас. Редовни почивки по пътя.
Пристигане в Александруполис около 13:00ч. Кратка почивка в града:
Разходка до Александруполския фар -конструиран от френска компания за фарове и маяци, Александуполският фар започва работа на 1-ви юни 1880 г. с височина 27м над морското равнище, фарът изпраща светлинния си лъч на разстояние до 27 морски мили и направлява безпогрешно корабите до пристанището.
Около 15.00ч. отпътуване за Керамоти и качване на ферибот за о. Тасос. Пътуване около 45 мин. с ферибот и оттам продължаване към хотела, който се намира на около 40 мин. от пристанището.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


2 ден 02.10. – Закуска. Свободен ден. Вечеря.


3 ден 03.10. – Закуска. Свободен ден. Вечеря.


4 ден 04.10.

Закуска. Свободен ден или по желание целодневна екскурзия с доплащане - обиколка на остров Тасос. Вечеря.

9.00ч. Целодневна обиколка на остров Тасос с екскурзовод – 10 евро
Тасос е с площ по-малко от 400 кв. км, а крайбрежният път, опасващ острова е дълъг около 95 км. Поради релефа на острова, само няколко пътя навлизат във вътрешността на планината, а нито един не я пресича. Обиколката е по крайбрежния панорамен път, осеян с малки рибарски селища, красиви заливи, уникални пейзажи, разпръснати навсякъде археологически находки. Първата спирка е работилница с магазин за сребърна и златна бижутерия Ирис, продължаване към манастира “Свети Архангел Михаил”- построен върху скала над морето между Астрис и Алики. Основаването му датира от 13 век и е най-големият манастир на острова, привличащ много туристи не само заради старата църква и музей, а и заради красивите градини с изглед към морето. Продължаване към Алики – едно от най-красивите места по бреговете на Тасос, а след това към Панагия - планинско село, което впечатлява посетителя с каменните си къщи и покриви, изобилието от течаща вода, и калдъръмените улици. Построено е на склоновете на планината и предоставя един секващ дъха изглед към морето. Свободно време за обяд. Посещение на старинна рафинерия за студено пресован зехтин с презентация на процеса и възможност за закупуване. Продължаване към столицата на острова - Лименас (или Тасос). Свободно време. Връщане към хотела по другата дъга на крайбрежния път – отново с прекрасни заливи, маслинови горички и редуващи се рибарски селища и курортни зони.
Пристигане в хотела. Вечеря. Нощувка.


5 ден 05.10. – Закуска. Свободен ден. Вечеря.


6 ден 06.10. – Кавала –– Порто Лагос - Варна

7.00-8.00 ч. Закуска. Напускаме хотела и се отправяме към ферибота за Керамоти.
10.30-13.30 ч. Туристическа автобусна и пешеходна програма в Кавала: Пешеходна разходка из Стария град на Кавала, основан от колонисти от остров Тасос през VI в.пр.Хр., църквата “Успение Богородично”, пристанището, паметника и къщата на Мохамед Али Паша-благодетел на града, Акведукта, построен от Сюлейман Великолепни, Крепостната стена на стария град, Сградата на кметството, църквата "Св. Николай" с пилона, на който Св. Павел завързва лодката при първото си пристигане в Кавала и др. По желание посещение на Крепостта, за да се насладите на 360 градусова гледка към заливите и забележителностите на града. Свободно време за разходка и обяд.

Отпътуване към Порто Лагос. Порто Лагос е село, разположено в красив залив на 25 км югоизточно от град Ксанти и на 25 км от Комотини, на границата между областите Ксанти и Родопи. То е рибарски и оризовъден център. Има плажове и пристанище. Делтата на р. Места край Порто Лагос е широка над километър, а в мочурищата наоколо са най-богатите оризови полета на Гърция. В езерото „Вистонис“ и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици - розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата.

Посещение на манастир “Свети Никола”, както и църквата “Успение Богородично” в Порто Лагос.

Отпътуване за Бургас, Варна и Добрич


Хотели по програмата:
  • ПАКЕТ 5 нощувки със закуски, вечери - хотел Блу Дрийм Палас 4*


Цени за ранни заспивания до 10.08.2019г
Отпътуване от Варна, Бургас Възрастен в двойна стая Първо дете от 0 до 11,99 г Второ дете от 0 до 11,99 г Трети възрастен в стая Единична стая


525 лв. 170 лв. 322 лв. 433 лв. 710 лв.


В цената са включени:
 • Транспорт с комфортен автобус с климатик, аудио- и DVD-система, без нощни преходи.
 • Пътни такси- магистрали и ферибот.
 • Посещение на град Александруполис.
 • 5 нощувки, пет закуски, пет вечери.
 • Пешеходна екскурзия в старата част на Кавала с екскурзовод.
 • Посещение на манастир “Свети Никола” и църквата “Успение Богородично” в Порто Лагос.
 • Магистрални, фериботни, гранични такси, паркинги.
 • Групова медицинска застраховка за лица до 70г.
 • Лицензиран екскурзовод – водач през цялото пътуване.


В цената не са включени:
 • Целодневна екскурзия на остров Тасос - цена 10 евро.
 • Организирана вечеря в таверна с жива музика.
 • Възможност за обяд в таверната на хотела.
 • Медицинска застраховка – 8 лв за лица от 70 г. до 80 г; лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане, като предоставят копие от полицата.
 • Задължителна туристическа такса : От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, заплаща се лично от туристите на място в хотела.
  • за 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка


Входните такси за посещаваните обекти:
 • Крепостта в стария град на Кавала - 2 евро

Срок и начин на плащане:
 • 30% от цената при записване
 • останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване.
 
Необходими документи: 
 • Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
 
Визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
 
Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста. 
 
Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 136 - 4446


 
Полезни връзки