Почивки

ПОЧИВКА В ПРАГА
Маршрут:
София - Прага - София

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 599 лв.

 

Програма
При тази почивка няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.


ПОЧИВКА В ПРАГА – на полупансион - 55+ и приятели (без ограничение във възрастта на участниците)


Програмата е осемдневна и включва 2 нощувки със закуски и вечери в Будапеща, 5 нощувки със закуски и вечери в Прага и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Будапеща, Прага, Братислава, факултативни екскурзии до Карлови Вари и пивоварната в Пилзен, замъка Хлубока и Чески Крумлов, Дрезден. Настаняването е в хотели 3 звезди, разположени периферно.


Програма

ПЪРВИ ДЕН
05:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 08:00 ч. – отпътуване от София – от автогара “Сердика” (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 07:30 ч. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

.
ВТОРИ ДЕН
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод на български - стария град, Катедралата, Рибарските кули, хълма Гелерт с цитаделата, Парламента. Около обяд - отпътуване за Прага. Вечерта – пристигане, настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод на български: архиепископския дворец (отвън), улица „Лоретанска”, църквата “Св. Богородица от Лорета”, Храдчани, стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, катедралата „Свети Вит“, Мала страна, Карловия мост, Старе место, Нове место - Вацлавския площад. Свободен следобед. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава с вечеря (цената, която е около 18 EUR, не е включена в пакетата цена на екскурзията и се заплаща на място). Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден в Прага или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварната в Пилзен – доплащане 38 лв за възрастни и 28 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Екскурзията включва: разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”, посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на двучасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира, таксата за вход се заплаща отделно на място – около 160 чешки крони, съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС.). Вечерта - завръщане в Прага. Вечеря. Нощувка.


ПЕТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден в Прага или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до замъка Хлубока и градчето Чески Крумлов – доплащане 38 лв за възрастни и 28 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Екскурзията включва: разглеждане на замъка Хлубока (входната такса се заплаща отделно на място – около 160 чешки крони), един от най-красивите замъци в Чехия (първият замък, построен на това място, е от XIII век, в готически стил, престроен е в бароков замък по заповед на Адам Франц фон Шварценберг в началото на XVIII век, за да добие настоящия си вид през 19 век, когато Йохан Адолф II фон Шварценберг нарежда реконструкцията на замъка в романтичния стил на замъка Уиндзор);разглеждане на Чески Крумлов – живописно градче в южнобохемския край на Чехия, разположено на р. Вълтава, известно с типичната си архитектура и със замъка си. (Сградитеса в средновековен, ренесансов и бароков стил, а също и в стил рококо. Старият град е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО). Вечерта завръщане в Прага. Вечеря. Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден в Прага или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до Дрезден – доплащане 38 лв за възрастни и 28 лв за деца под 18г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод. Екскурзията включва: Разглеждане на града – Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, една от най-богатите картинни галерии в света, съхраняваща картини на Рафаело,Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Дюрер, Мурийо, Пусен и др (входната такса се заплаща отделно на място – около 12 евро). Вечерта - завръщане в Прага. Вечеря.Нощувка.


СЕДМИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Будапеща. По пътя – разглеждане на Братислава. Двучасов престой в града с пешеходна разходка: Старо место, Катедралата (отвън). Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


ОСМИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.ДАТИ И ЦЕНИ:
21.06.2014 - 28.06.2014: 599 лв
19.07.2014 - 26.07.2014: 599 лв
16.08.2014 -23.08.2014: 599 лв
01.11.2014 - 08.11.2014: 599 лв

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възрастни - 519 лв
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 549 лв
Доплащане за индивидуална стая – 185 лв
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 287 лв.


Цената включва:
  • Транспорт с луксозен автобус;
  • 5 нощувки със закуски и вечери в Прага, в хотел 3 звезди периферно разположен;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в Будапеща, в хотел 3 звезди периферно разположен;
  • Обиколка на Прага с екскурзовод на български;
  • Обиколка на Будапеща с екскурзовод на български;
  • Водач – придружител от TO


Цената не включва:
  • Обеди;
  • Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)


За повече информация относно почивката в Прага, моля свържете се с нас.


Накратко за Прага:
Безспорно най-красивата и завладяваща със своята ахетектура сграда в Прага е Кметството. Построена е през 1911г. И се състои от концертна зала, бална зала, кафене и ресторант. Със своята декоративната мазилка и множеството скулптори сградата на Кметството напълно засенчва известната Прашна Брана. Концертната зала Сметана се намира в централната част на Кметството и със своя декор е вдъхновявала през годините много известни диригенти и солисти от цял свят. Не случайно от 1946г. всяка година в Прага се организира „Международен пражки пролетен музикален фестивал“, в който взимат участие едни от най-талантливите изпълнители и симфонични оркестри. Други мащабни забележителности на Прага са катедралата „Свети Вит“, Кралския дворец и манастира „Свети Иржи“. Не забравяйте да посетите и бившия прашки еврейски квартал, където да се насладите на уникално украсените синегоги и любими места на писателя Франц Кафка. От големия площад „Венцеслав“ можете да се отправите към Стария град, където да посетите средновековни дворове, галерии, музеи и малки църквички. На хълма „Петршин“ можете да зарадвате Вашите деца с много и различни развлекателни атракции. Също така мястото е подходящо за разходки и пикник сред природата.

Допълнителна информация
  • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 105-6042


 
Полезни връзки