Почивки

ЕКСКУРЗИИ ДО ОСТРОВ ЗАКИНТОС ОТ ВАРНА, БУРГАС, ПЛОВДИВ И СОФИЯ
Маршрут:
Остров Закинтос

Дати:
23.04.2020, 28.05.2020, 18.06.2020, 24.09.2020, 22.10.2020,

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 274 лв.

 

Програма
ЕКСКУРЗИИ ДО „ОСТРОВЪТ НА МАРИЯ МАГДАЛЕНА” - ЗАКИНТОС
 • ПРОГРАМАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА С ОТПЪТУВАНЕ / ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА, БУРГАС, ПЛОВДИВ И СОФИЯ
  • Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи

Закинтос, наричан още Занте, е третият по големина от гръцките Йонийски острови. Тук Мария Магдалена разпространява християнската вяра, по-късно венецианците го наричат Fioro di Levante - "Цветето на Изтока" поради факта, че тук се срещат над 7 000 вида цветя.
Името на остров Закинтос се появява в митовете и легендите още от праисторически времена. В „Илиада" на Омир се споменава, че името на острова е взето от сина на легендарния цар на Фригия- Дарданос. Закинтос се смята за колонизатор на острова, според легендите той е построил акропол, на чието място днес се намира Веницианският замък Псофида.
Площта му е 410 кв. км, а бреговата му линия е с дължина 123 км. Релефът на острова е разнообразен - има плодородни равнини на югоизток, които приминават плавно в спокойни и златни пясъци. Западната му част е планинска.
Столицата на острова носи същото име - Закинтос, неофициално местите я наричат Хора. Населението е около 35 000 души.
Закинтос е най-предпочитаното място в Средиземноморието за живот и създаване на потомство на голямата морска костенурка с латинското име Caretta Caretta.
Островът е популярна туристическа дестинация, особено сред британците и германците.


ПРОГРАМА

1-ви ден:
 • Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна, ул.“Антим I“;
 • Отпътуване в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“;
 • Отпътуване в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”;
 • Отпътуване в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“
По маршрут ГКПП Кулата – Солун – Патра – Килини. Преминаване по моста „Рио-Антирио” свързващ континентална Гърция с полуостров Пелопонес – най-големият мост в света, окачен на стоманени въжета с най-много отвори. Пристигане на пристанище Килини и потегляне с ферибот (около 1 ч. 30 мин.) за остров Закинтос – пленяващ със сините пещери, кристално чистата вода и костенурките Карета Карета.

Пристигане вечерта и настаняване в хотел 3*.

Нощувка.


2-ри ден:

Закуска.

Свободно време или по желание и срещу доплащане обиколка на острова: столицата на Закинтос – площад „Св.Марк” с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос – едни от най-почитаните поети на острова; площад „Соломос” – обграден от сгради с типична за острова архитектура; Византийският музей; Градската библиотека; църквата на патрона-светец Дионисий – една от малкото оцелели постройки след земетресението през 1953 г. Фото-пауза на едно от най-известните места на острова – плажа Навагио – изолиран залив, който се нарежда сред едни от най-фотографираните плажове в Европа. Фото-пауза на Венецианската крепост на хълма Бохали – смята се, че тя е построена на мястото на древен акропол, през ХV век укреплението на хълма е било напълно разрушено от османците, а през XVI в. венецианците допълват и укрепват крепостта.

Връщане в хотела.

По желание и срещу доплащане вечеря в традиционен ресторант.

Нощувка.


3-ти ден:

Закуска.

Свободно време или по желание и срещу доплащане целодневен круиз с кораб до Сините пещери и залива на контрабандистите: Круизният кораб минава покрай източните брегове с неповторимите плажове и курорти. Пауза за плаж и снимки на световно известния залив Навагио, който дължи името си на разбилия се в бреговете през 1983 г. търговски кораб, превозвал контрабанда. Пауза за плуване и снимки на "Сините пещери" – разположени в най-северния край на острова, наречени така заради ярко синия цвят на морската вода, която се отразява в тях.

Връщане в хотела. По желание и срещу доплащане вечеря в традиционен ресторант.

Нощувка.


4-ти ден:

Закуска.

Освобождаване на хотела. Отпътуване за България.

Пристигане в София и Пловдив вечерта, в Бургас късно вечерта, във Варна след полунощ.
Стандартна цена:
Дата Цена възрастен в двойна/тройна стая от София Цена възрастен в двойна/тройна стая от Пловдив Цена възрастен в двойна/тройна стая от Бургас Цена възрастен в двойна/тройна стая от Варна
23.04.2020 г.; 28.05.2020 г. 285.00 лв. 295.00 лв. 310.00 лв. 339.00 лв
18.06.2020 г.; 24.09.2020 г. 340.00 лв. 350.00 лв. 365.00 лв. 394.00 лв.
22.10.2020 г. 274.00 лв. 284.00 лв. 299.00 лв. 328.00 лв
 • Отстъпка„Ранно записване” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
 • Отстъпка „Група“ от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %
 • Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 30 лв.
 • Ползва се само една от посочените отстъпки –за ранно записване, за група, за дете или СЦО


Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • пътни, гранични такси и паркинг;
 • такси за моста Рио – Антирио;
 • двупосочни фериботни такси и билети;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* на о.Закинтос;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.


Цената НЕ включва:
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 8 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • единична стая – 90 лв.;
 • обиколка на остров Закинтос – 20 лв./10 €;
 • целодневен круиз с кораб до Сините пещери и залива на контрабандистите – 60 лв./30 €;
 • за една вечеря (3-степенно меню и чашка узо) в традиционен ресторант – 40 лв./20 €;
 • такса престой в Гърция (в сила от 01.01.18 г.): 0.50 € на ден в хотел 2*; 1.50 € на ден в хотел 3*; 3.00 € на ден в хотел 4* и 4.00 € на ден в хотел 5*; (заплаща се задължително)
 • входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.


Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Записване и начин на плащане:
 • внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;


Допълнителна информация:
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Карнобат – 15 лв.; Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;
 • Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
 • Гърция: няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
 • Парична единица – евро;
 • Часово време: България 12:00 ч. Гърция 12:00 ч.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

Допълнителна информация
ЗА ОСТРОВ ЗАКИНТОС:
Смарагдово синьо море, зелени хълмове, покрити с цветя, величествени бели скали, извисяващи ссе над кристалните морски води – неслучайно Закинтос е наричан „цветето на Изтока”. Закинтос или известен още като Занте е малко кътче от Рая, предлагащо на своите гости всичко от което се нуждаят за своята почивка. Без значение дали мечтаете за почивка сред красива природа, места за разходка, плаж и море или романтика през медения месец, Занте може да Ви предложи всичко това... и още. С красива природа, мек климат, богата история и дъх на романтика, островът привлича хилади туристи годишно и ги омагьосва с приказната си красота.

Информация за острова:
Разположен в Йонийско море, остров Закинтос е една от перлите в короната на Република Гърция. С площ от 410 кв. километра и 123 км крайбрежна ивица, островът е трятият по големина всред Йонийските острови.
Най-южно разположен, Занте предлага на своите гости идеално съчетание на пълна релаксация на прекрасни плажове сред спираща дъха природа и възможност за разходки и екскурзии до близките острови.

История:
Легендите гласят, че островът е кръстен на Закинтос, син на аркадийския вожд Дардан. Омир го описва като салесен с гори. В последствие бива завладян от Кефалония Кефалис, баща на Лаертос и дядо на Одисей. Закинтос става част от царството на Одисей, който участва в Троянската война и чиито премеждия на път към дома след края на войната Омир описва в соята „Одисея”. След възстание на острова, Закинтос се превръща в самостоятелна държава. По късно бива покорен от Александър Македонски и след това от римляните. Според местните предания, Мария Магдалена донася християнството на острова, когато на път към Рим корабът й спира на Занте. Опустошаван от пирати и разбойници, завладян от венецианците, които го наричали „Цветето на Изтока”, днес Закинтос е част от Република Гърция и поради красивата природа, богата история и усмихнати граждани, островът е една от нейните най-популярни туристически дестинации.
През 1953г. Поради земетресение, много от сградите и църквите в Занте са разрушени, но островът запазва своята притегателна сила и красота и все още може да бъде видяно венецианското наследство в лицето на тесните улички, широк площад, старинни сгради и останки от разрушен венециански дворец.

Места които трябва да посетите:
 • Църквата Свети Дионисиос – Храмът на Свети Дионисиос – покровител на острова – е разположен на площад Страта Марина. В него могат да бъдат видяни икони, дело на известни гръцки майстори, както и мощите на светеца, пренесени на острова от манастира Строфадес, където Свети Дионисиос бил погребан.
 • Византийският музей – Тук можете да видите красиви дърворезби и картини от ХІІ, ХІІІ, ХVІІ и ХVІІІ век.
 • Музеят на Дионисиос Соломос (Dionysios Solomos) – посветен на един от великите кръцки поети.
 • Природонаучният музей на Закинтос – Разположен на около 15 км. От центъра на закинтос, в него можете да разгледате представители на флората и фауната не само на острова, но и в Гърция като цяло.При малко свободно време и желание, отделете минути и за Обшинската библиотека и художествената галерия.
 • Хълмът Страни – Тук е поставена статуя на поета Дионисиос Соломонос, който казвал, че гледката, разкриваща се от този хълм го вдъхновила да напише творбата си „ Химна на свободата”, превърнала се в химн на Гърция.
 • Хълмът Бохали – Разгледайте останките от разрушен венециански дворец и се насладете на живописната гледка към селцето Зоодохос Пиги.
 • Сините пещери – Едно вълшебно място. Открити през 1897 г. те се превръщат в една от най-известните забележителности на Закинтос. Името им произлиза от отражението на тюркоазените води на морето върху белите скали. Насладете се на пътуване с корабче под сводестите пещери и арки.
 • Корабокруширалият кораб – в близост до манастира Агиос Гергио Кремнао, корабът привлича множество туристи. Най-добре е да го посетите рано сутрин или следобяд, когато има по-малко хора.

Къде да отидем на плаж:
 • Заливът Ланага – Обявен за Национален парк, заливът е дом на застрашените морски костенурки Caretta caretta. Тук те снасят яйцата си. Моторните водни спортове са забранени тук. Ланагас е най-оживения комплекс на острова с множество кръчми, клубове и барове.
 • Аликес (Alykes)- Дълга плажна ивица с чудесен пясък с възможности за много водни спортове и богат избор на таверни, барове и дискотеки.
 • Аргаси (Argassi) – Тук можете да се насладите на разнообразни видове водни спортове.
 • Каламаки (Kalamaki) – Част от Националния морски парк. Каламаки е по- тих и спокоен курорт, подходящ за семейства с деца и влюбени двойки. Намира се в близост до летището.
 • Циливи (Tsilivi) – Рибарско селце с красиви плажове и богат избор на заведения, превърнало се в приятен курорт.
 • Василикос (Vassilikos) – Едно от най-красивите и привлекателни места на острова. Тук се намират някои от най-добрите хотели.

Места за забавление:
Ако сте любител на нощния живот, Лаганас е мястото за Вас. Той е най-големият и шумен курорт на острова, предлагащ на своите гости забавления до зори в повече от 50 бара и дискотеки. Негов съперник е Аргаси, но и другите курорти не им отстъпват.

Шопинг:
Навсякъде из острова ще откриете магазинчета за сувенири, кърпи, тениски и всякакви принадлежности, необходими ви за весела ваканция на плажа. Ако обаче търсите истинските магацини, пазарната улица Одос Александрас в град Закинтос е мястото за вас. Тук ще намерите голямо разнообразие от кожени облекла и бижута. • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 103 - 7231


 
Полезни връзки