Екскурзии в България

ПОТВЪРДЕНА! СЪЕВА ДУПКА - ПЕЩЕРА ПРОХОДНА - ЛОВЕЧ - ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА - КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ ОТ ВАРНА И ДОБРИЧ
Маршрут:
СЪЕВА ДУПКА- ПЕЩЕРА ПРОХОДНА-ЛОВЕЧ-ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА-КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ

Дати:
05.10.2019,

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 94 лв.

 

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО СЪЕВА ДУПКА - ПЕЩЕРА ПРОХОДНА - ЛОВЕЧ -ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА - КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ
 • Програмата се осъществява от: Варна, Добрич, Шумен и Велико Търново

Дата:
 • 05.10 - 06.10.2019- ПОТВЪРДЕНА ДАТА!

ПРОГРАМА

Ден 1

Отпътуване от:
 • Добрич в 04.15 от Младежки дом,
 • 05.00ч Варна /Антим-1/,
 • 06.00 Шумен/5-ти км,
 • 08.00ч Велико Търново от автогара „Юг“
В посока Съева дупка. Около обяд посещение на пещерата. Съева дупка е на около 3,5 милиона години. Наречена е “подземната перла”, защото е една от най красивите пещери в България. В началото на пещерата е „Преддверието“, където са открити глинени съдове, огнище, кости от животни, монети от времето на император Антоний. Следва първата пещерна зала, която е получила името „Купена“ от високия 3,5 м каскаден сталагмит, приличаш на купа сено. Във втората зала- „Срутището“ има огромни скални блокове, достигащи височина над 3 м. Тук е сталактона наречен „Дебелата Берта“, защото напомня голямо оръдие. В „Срутището“ се намира и така наречения „Орган“, който при удар на всяка отделна част издава отделен тон. Третата зала се нарича „Харманът“. Тя е с червеникави блестящи образувания. Тук акустиката е невероятна и залата е използвана за записи на някои хорови състави. Северозападно от „Хармана“ са разположени още две невероятно красиви зали- „Белият замък“ и „Космос“. Пещерата е осветена, обезопасена и има много добри екскурзоводи, познаващи всяка нейна приказна форма.
Отпътуване в посока пещера Проходна. Пещерата Проходна или наречена още Феномена „Очите на господ” е една от най - емблематичните български пещери. Точно тук, вследствие на ерозията и просмукващите се води, на тавана на пещерата Проходна се е образувал феноменът Окната, известен още като Очите на Бога. Тези две невероятни скални образувания, които представляват почти еднакви по големина дупки с формата на очи, са използвани като символ на Божието проявление във българския игрален филм „Време разделно”. Отпътуване за Ловеч. Настаняване в хотел. Свободно време.


Ден 2

Закуска. Посещение на Архитектурно-историческият резерват ”Вароша”, Етнографският музей, Покрития мост, Музей на Васил Левски и Ловешка крепост. Отпътуване за Деветашка пещера - Отпътуване за Деветашка пещера- намира се на 18 км североизточно от Ловеч и на 2 км от село Деветаки. Пещерата е известна още като Маарата или Окната заради седемте различни по големина отвори на тавана, през които прониква светлина и осветява централната зала и част от двата й клона. Отпътуване за с. Крушуна и изкачване по екопътеката в местността „Маарата” към Крушунските водопади, най-голямата в страната водна травертинова каскада с много водоскоци, прагове, басейнчета и наситена с водни капки , освежаваща атмосфера. Изкачването до главния 20-метров водопад е около 20-25 мин по стръмна еко-пътека с много приказни мостчета, стъпала и парапети. Препоръчваме Ви да носите удобни, ниски обувки и вода за пиене. Свободно време за разходка по еко-пътеката. Отпътуване за Добрич и Варна в късен следобед. Пристигане надвечер в съответния град.Цена: 94 лева


Цената включва:
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 * в град Ловеч
 • Туристическа застраховка
 • Екскурзоводско обслужване
 • Транспорт с лицензиран автобус


Цената не включва:
 • Разходи от личен характер
 • Входни такси за посещения на музеи и други
  • Входна такса за Пещера Съева дупка: 3 лв за възрастни, 2 лева за ученици (от 6 до 16 год) , Заснемане с фотоапарат – 2 лв., с камера – 5 лв.
  • Входна такса за екопътеката- 2 лева/човек, входна такса за Деветашката пещера- 2 лева/човек

Цената е валидна при минимум 35 човека.


Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 131 - 22380


 
Полезни връзки