Екскурзии в България

КУКЕРЛАНДИЯ В ЯМБОЛ - XXI МЕЖДУНАРОДЕН МАСКАРАДЕН КАРНАВАЛ ОТ ВАРНА И ДОБРИЧ
Маршрут:
Добрич - Варна - Ямбол

Дати:
29.02.2020, 01.03.2020,

Продължителност: 1 дни / 0 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 35 лв.

 

Програма
КУКЕРЛАНДИЯ В ЯМБОЛ

  • XXI МЕЖДУНАРОДЕН МАСКАРАДЕН КАРНАВАЛ

Посещение на Кабиленски манастир "Рождество Богородично".

Пъстър и зрелищен празник, който представя богатството в традициите на маскарадните игри от всички региони на България. Колоритът на фестивала се допълва с ежегодното участие на представители от Турция, Гърция, Хърватска, Македония, Словения, Ирландия, Румъния, Полша, Португалия, Индонезия и др. В изданията на празника участват хиляди кукери, сурвакари, бабугери от цялата страна. Събитието привлича публика от няколко десетки хиляди души – жители и гости на града. Езическите игри на маскираните е ритуален благослов за здраве, плодородие и благоденствие.


ПРОГРАМА

Международен маскараден фестивал „Кукерландия” – Ямбол
Потопете се в магията на един пъстър и зрелищен празник, който представя богатството в традициите на маскарадните игри от всички региони на България


Програма на пътуването:

05:30 часа отпътуване от Добрич (Младежки дом)
06:15 часа отпътуване от Варна (ул. Антим I) .

Пристигане в Ямбол в около 10:00ч. Пешеходна разходка в централната част на Ямбол с възможност за разглеждане на:

Ямболския безистен - покрит пазар, който се намира в центъра на града, днес - КИЦ. Това е единствената в България запазена сграда от този тип от периода на Османското владичество. Построен е в периода 1509 - 1510г и е една от най-масивните постройки в Ямбол.
Ески джамия ("стара джамия") в Ямбол е реставрирана в оригиналния си вид и втора по големина джамия в България.
Музей на бойната слава - последните две години музеят заема челно място в категорията "Музеи" на кампанията "Чудесата на България".
Художествената галерия "Жорж Папазов".

Свободно време за участие в Парада на маскираните. Разходка в Кукерград със забавления, снимки, уличен театър, графити и творчески работилници. Ще преминете през Алеята на гигантските маски, ще си закупите сувенири за спомен от базара на сувенири и ще имате възможност да опитате от продуктите предложени на базара на производители на вино, млечни и месни продукти от региона.
Следобед с желаещите ще посетим и разгледаме Археологически резерват "Тракийски и античен град Кабиле" и Кабиленски манастир "Рождество Богородично" . Кабиле е бил резиденция на тракийски царе и е единственият град във вътрешна Тракия, който е имал собствена монетарница. ". Ако все още не сте посетили Кабиленски манастир, за да се изкъпете и да си налеете от неговата лековита вода, направете го! Според древните легенди, манастирът съществувал от времето на св. император Константин. Неговата майка, Света Елена, знаела за лечебните свойства на водата в Кабиленски манастир и често изпращала хора да ѝ носят от нея.
Около 17:30ч - отпътуване обратно за Варна и Добрич.

В празника участват хиляди кукери, сурвакари и бабугери от цялата страна. Езическите игри на маскираните е ритуален благослов за здраве, плодородие и благоденствие.ДАТИ:
  • 29.02.2020
  • 01.03 .2020


ЦЕНА: 35 ЛЕВА

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • транспорт с лицензиран автобус
  • екскурзоводско обслужване
  • посещения според програмата
  • застраховка


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • лични разход

Допълнителна информация
  • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

  • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 131 - 33943


 
Полезни връзки