Екскурзии в България

Екскурзия до НАР Кабиле - Мезек - Хухла - Димотика - Александруполис - Вила Армира - Александровска гробница от Варна и Добрич
Маршрут:
НАР Кабиле - Мезек - Хухла - Димотика - Александруполис - Вила Армира - Александровска гробница

Дати:
29.05.2020, 11.09.2020, 16.10.2020,

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 165 лв.

 

Програма
Екскурзия до НАР Кабиле - Мезек - Хухла - Димотика - Александруполис - Вила Армира -Александровска гробница
 • от Варна и Добрич

 • 3 дни / 2 нощувки

Дати:
 • 29.05.2020
 • 19.06.2020
 • 11.09.2020
 • 16.10.2020


ПРОГРАМА:

1 ден.

 • Отпътуваме от Добрич в 04.15ч от Младежки дом
 • Отпътуване от Варна от Антим-1 в посока Ивайловград.

Посещение на НАР Кабиле - основан в третата четвърт на IV в върху основите на по-древно селище, съществувало в подножието на Зайчи връх. Кабиле е имал стратегическо значение като възлов пункт при пресичането на няколко важни пътя в древността. Това му дава тласък и постепенно прераства във важен политически, икономически и религиозен център на Одриското царство, а по-късно и на Римската империя. Площта на НАР Кабиле е около 650 дка и е част от Стоте национални туристически обекта.

Отпътуване за гробница Мезек- най-голямата и една от най-интересните и внушителни куполни гробници от микенски тип в Тракия. Запазена е изцяло в оригиналния си вид.

Посещение на Византийската крепост/11-12 век/, построена по времето на император Алексий Първи Комнин. Отпътуване за село Хухла- Село Хухла е уникален археологически комплекс, известно е със своите мистерии. От хълмът „Свети Илия” над село Хухла се открива добър хоризонт към Гърция и Турция. Гледката е пленителна , а усещането не може да се опише с думи. Хълмът е с доказани аномалии в магнитното поле.

Отпътуване за Ивайловград. Настаняване в хотел.

Свободно време.

Нощувка.


2 ден.
Закуска. Отпътуване за Гърция. Посещение на новооткритата тракийска гробница от 1 век сл. Хр, намираща се на 7 км от границата- Могилата при Микри Доксипара – Зони. Отпътуване за Димотика /Гр. Дидимотейхон-двойната крепост/. Градът е известен е като родно място на двама императори и един султан, и е наричан „жива обсерватория на балканската култура“. Изкачване се на най-високото място на града, където е средновековната крепост и останките от византийски дворци и църкви, също и уникалните издълбани в скалите помещения, осеяли в гъста мрежа цялото възвишение. Древната Димотика според археолозите е имала същата история както своя събрат Перперикон, намиращ се на стотина километра навътре в Родопите. Свободно време за разходка и разглеждане на града. Отпътуване за Александруполис. Разходка по пристанището, парка и центъра на града с разглеждане на фара, етнографски музей на Тракия, национално-исторически музей.

Свободно време. Настаняване в хотел.

Нощувка.


3 ден.

Закуска. Отпътуване за вила Армира-емблемата на Ивайловград. Вилата е била една от най-внушителните битови постройки в провинция Тракия по времето на римския период. Специален интерес представлява и по-късната мозайка от триклиниума (началото на IIIв), с изображение на Медуза Горгона - символ, който се повтаря многократно в декорацията на вилата. Това е най-голямата като количество и разнообразие мозаечна находка в България, надвишаваща по обем всички останали открити мозайки по днешните български земи. Отпътуване за Александровкса гробница - датираща от IV в. пр. Хр. и е един от най-ярките паметници на тракийската култура. Открита е през 2000 г. от прочутия археолог Георги Китов (1943 – 2008 г.). Внушителните ѝ размери я нареждат сред най-монументалните гробници по българските земи. Изключително добре запазените стенописи обогатяват с нови данни представите ни за тракийските религиозни обреди, култове, въоръжение, бит и облекло.

Отпътуване за Варна и Добрич. Пристигане вечерта.Цена: 165 лева


Цената включва:
 • 2 нощувки със закуски в хотел в Ивайловград и Александруполис
 • транспорт с комфортен лицензиран автобус
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • медицинска застраховка "Помощ при пътуване" до 2000 евроЦената не включва:
 • НАР Кабиле – 2 лева за възрастни, учащи и пенсионери 0,50 лв
 • Входна такса гробница Мезек- 4 лева възрастни, учащи и пенсионери 2лева
 • Крепост Мезек - 4 лева възрастни, учащи и пенсионери 2лева
 • Входни такси за Гърция- 6-7 евро
 • Входна такса за вила Армира – възрастни 5 лева, учащи и пенсионери 3 лева
 • Входна такса за Александровска гробница - 4 лева възрастни, учащи и пенсионери 2лева
 • Доплащане за единична стая- 50 лева
 • Намаления- дете до 12 години настанено с двама родители- 15 лева отстъпка
Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 131 - 31260


 
Полезни връзки