Екскурзии в България

ЕКСКУРЗИЯ ДО СОЗОПОЛ, ЗАМЪКЪТ В РАВАДИНОВО И ОСТРОВ СВ. АНАСТАСИЯ ОТ ВАРНА
Маршрут:
Созопол, Замъка в Равадиново и остров Св. Анастасия

Продължителност: 1 дни / 0 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 29 лв.

 

Програма
СОЗОПОЛ, ЗАМЪКЪТ В РАВАДИНОВО И ОСТРОВ СВ. АНАСТАСИЯ ОТ ВАРНА

Дата:
 • 24.06.2018 - Текът записвания


Програма

Отпътуване от Варна от ул.Антим I около 06:30ч към Южното Черноморие.

Пристигане в Бургас около 09:00ч.

По желание/ с предварителна заявка при записване , и срещу доплащане /Отплаване с корабче към единствения български остров. Остров Света Анастасия е забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди и истории. В миналото, когато на Света Анастасия имало манастир, пирати нападнали острова. Според легендата причина била заровеното от загинал пират златно съкровище. Монасите се затворили в островната църква и се помолили на Света Анастасия да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Неговите останки се вкаменили близо до брега на Острова, където могат да бъдат видяни и днес. Освен Вкамененият пиратски кораб, на Света Анастасия има още две скални образувания - Гъбата и Дракона. Някои хора твърдят, че на Гъбата е бил погребан монах. Друга легенда разказва, че едни от най-великите мореплаватели в историята - викингите, също са достигали до бреговете на остров Света Анастасия. Случка от преди години говори за странните и чудодейни сили на Острова. Пиян капитан на влекач пада от много висока отвесна скала и оцелява като по чудо...Вярва се, че на остров Света Анастасия съществуват две подземия, криещи много тайни. До момента обаче те не са открити, тъй като входът им е бил много добре замаскиран. Разглеждане на острова и църква – "Успение Богородично”, която е част от съществувал някога там манастир. Най-ранните данни за съществуването на обителта са от 15 век. През годините манастирът е бил опожаряван няколко пъти и нападан от пирати. За стенописите в църквата се предполага, че са от 14-ти век. 

Около 13:00ч. връщане в град Бургас и отпътуване за Созопол.
Един от най-старите и най-красиви градове по българското черноморие - Созопол. Старата му част е обявена за архитектурен и археологически резерват. Запазена е оригиналната архитектура на къщите от 18-ти и 19-ти век. Археологическият музей, тракийските надгробни могили, античните некрополи и крепостните стени - Созопол е място, на което буквално можете да пътувате в миналото. В старата част на града могат да се разгледат:
• Манастирът "Св. Николай Чудотворец" - построен е върху основите на раннохристиянски храм от 5-6 век;
• Църквата "Свети Георги" - в нея се съхраняват ценни икони от втората половина на XIX-ти век. В нея се намират и части от мощите на Св. Йоан Кръстител, както и други християнски реликви;
• Археологическият музей и Картинната галерия са сред най-посещаваните места от туристите /разглежда се отвън с екскурзовод влизането е по – желание индивидуално/;
• Интересни за разглеждане са старинните църкви "Св. Зосим" и "Св. Богородица";
• Църквата "Св. Богородица" датира от 15-ти век и е трикорабна едноапсидна псевдобазилика и е обявена за паметник на културата под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време за самостоятелно разглеждане на старата част на града и хапване.

Около 16:30 ч. отпътуване за замъка Равадиново. Пристигане в село Равадиново и разглеждане на Замъка. Някои хора го определят като “еклектичен”, а други - като “пълен кич”. Някои водят там децата си, за да видят “истински замък”, а други - за да зърнат на живо “краля на замъка”. Четири кули, сводове и басейни, езеро с лебеди, арки, стени и тавани с аметист и златен варак... и над 19 000 тона камъни. Каменните късове, използвани за градежа, са извадени от недрата на Странджа без използване на експлозиви и машини - на ръка. През различните часове на деня те сменят цвета си - сутрин розовеят, по обяд заслепяват с ярко бяло, а вечер надделява жълто-оранжевият им оттенък. При пълнолуние отразяват светлината така, че цялата сграда засиява призрачно. Свободно време за разглеждане на замъка.

Около 19:00ч . отпътуване за Варна . Пристигане вечерта около 21:00ч.Цена за възрастен

Отпътуване от Варна 29 лв


Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
 • транспорт с лицензиран автобус
 • медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Посещение на замъка „ Влюбен във вятъра“ в Равадиново/ без включена входна такса/
 • Посещение и обиколка на Созопол с екскурзовод


Цената не включва:
 • входни такси за посещаваните туристически обекти:
  • Замъка Равадиново – около 20 лв. за възрастни / за група над 15 човека – 16 лв/ за деца до 7 год. Безплатно
  • Билет за корабче до остров Света Анастасия – стандартен билет 12 лв./ За учащи и пенсионери – 8 лв / за деца до 07год. – безплатно / За група над 20 човека 10 лв./
  • Билет за вход в музея на остров Света Анастасия – 6 лв./ За ученици и пенсионери – 3 лв / За деца до 07год. – безплатно / За групи над 20 човека – 4 лв.
  • Входна такса на Археологически музей гр. Созопол - 4лв. (възрастни); 1 лв. (деца и пенсионери)
  • Цена за деца до 7 години – 25 лв. / заплаща се в офиса на Агенцията /
  • Медицинска застраховка за лица над 65 год. – 2 лв


Забележка:
Агенцията си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите с оглед на промяна на работното време на обектите и корабчето до остров Света Анастасия .
Всички упоменати часове са ориентировъчни и могат да търпят промени в хода екскурзията.
Описаните входни такси на обектите са упоменати към момента на екскурзията. Туроператорът не носи отговорност за промяна на входните такси на посещаваните обекти ако същите са направили промени в хода на самата екскурзия.


Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност:


Начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване


Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 45 пълноплащащи туриста;


Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 2 дни преди датата на отпътуване

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 156 - 31681


 
Полезни връзки