Екскурзии в България

ПОТВЪРДЕНА! ПРАЗНИК НА СЛАНИНАТА И ГРЕЯНАТА РАКИЯ В АПРИЛЦИ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ТРОЯНСКИ МАНАСТИР ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ, ШУМЕН И ТЪРГОВИЩЕ
Маршрут:
Добрич* - Варна - Шумен - Търговище - Априлци

Дати:
22.02.2020,

Продължителност: 1 дни / 0 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 34 лв.

 

Програма
ПРАЗНИК НА СЛАНИНАТА И ГРЕЯНАТА РАКИЯ В АПРИЛЦИ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ТРОЯНСКИ МАНАСТИР
 • от: *Добрич, Варна , Шумен ,Търговище

Празникът, въплътил в себе си пъстротата на селския бит и култура, превърнал се в традиция в това райско кътче в сърцето на Стара планина. Идеята на празника за опазването на старите български традиции чрез представяне на типичните за района печена сланина и греяна ракия на фона на народни песни, хора и хумор. Под мотото: „Всички заедно да загърбим материалното време, в което живеем, потапяйки се в духа на празника, човечността и българщината” – Ви каним с нас, за да си кажем заедно „Наздраве“

Дати на отпътуване:
 • 22.02.2020 г - еднодневна екскурзия / ПОТВЪРДЕНА!


Програма:

1 ден 22.02.2020 *Добрич- Варна - Шумен-Търговище

Отпътуване от Варна около 05.30 ч ул . Антим I / Отпътуване от Шумен 5ти км около 06:30ч. /при 12 човека отпътуването е от паркинга на магазин БИЛА в Шумен/ Отпътуване от Търговище около 07:10ч. от кръговото на ОМВ.

Отправяме се в посока Априлци и Троянски манастир. Пристигане в Троянския манастир и разглеждане на светата обител . Троянският манастир „Успение Богородично“ като манастирски комплекс е трети по големина в България, забележителен паметник на културата от национално значение. Според историческите документи манастирът е бил първоначално основан през 1600 година и възобновен в периода 1830 г.– 1865 г. в сегашния си вид. Най-забележителен архитектурен и културен паметник е главната църква „Успение Пресвета Богородица”.По подобие и на други български манастири, този също си има своя чудотворна икона, която пристига в светата обител по времето на нейното създаване и се нарича “Св. Богородица Троеручица”.Разглеждане на манастира и се отправяме към град Априлци.

Пристигане в града около обяд ,за да вземем участие в провеждащия се вече девета поредна година празник на Сланината и греяната ракия !Празникът се провежда винаги в съботата срещу Месни заговезни и в него участват гости и жители на общината в надпревара за най-вкусна сланина и „най-блага“ греяна ракия. Щандове пълни с автентични балканджийски специалитети, кулинарна изложба-конкурс, на която са представени само ястия приготвени със сланина, традиционни гозби и ловджийски мезета радват всички гости дошли на празника.

Организаторите на голямото мероприятие подготвят и разнообразни конкурси, в които могат да участват всички желаещи:
 • „Надпревара за най-вкусна и крехка сланинка”
 • „Кулинарна изложба - базар за ястия със сланина”
 • „Конкурс за домашна ракия – ароматна, идеална на градус, чудесна на вкус”
 • Kонкурс за детска рисунка „ Празникът, видян през моите очи”.

Талисманът на празника, триметровото розово прасе – гигант, ще радва малки и големи, които ще имат възможността да запечатат момента и да съхранят емоцията от тържественото събитие. Със специално изработените сувенири посетителите ще отнесат спомена за едно незабравимо преживяване, което си заслужава да се изживее отново и отново.

Организаторите обещават много веселие,томбола и високи градуси на настроение.Най-голямата атракция е приготвянето на така наречената „бабина гозба“,която се прави в огромен тиган от 20 кг сланина , 500 яйца и 30 кг праз.Как ви се струва ?!

Заповядайте!Заслужава си да се опита !

Около 16:30 / 17:00ч. отпътуване за съoтветния град.Пристигане във Варна късно вечерта.Дати на отпътуване: 22.02.2020г.


Цена за Ранни записвания до 10.02.2020 г

Отпътуване от :

Варна /Шумен 39 лв
Търговище 34.00 лв
 • Отпътуване от град Добрич при 4 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки
 • Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 10 лв на човек в двете посоки


Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Посещение на Троянски манастир


Цената не включва:
 • Разходи от личен характер
 • Входни такси за музеи и обекти по желание
 • Медицинска застраховка за от 65 - 75 г. - 2 лв / за лица от 75 - 85г. - 4 лв


Забележка:
 • Агенцията си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
 • Всички упоменати часове са ориентировъчни и могат търпят промени в хода екскурзията.
 • При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
 • Местата в автобуса се определят по реда на записване / сключване на договор и внасяне на капаро/


Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая.Важи САМО за чужбина/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина или само- оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 156 - 8711


 
Полезни връзки