Екскурзии

ПОТВЪРДЕНА! НОРВЕЖКИТЕ ФИОРДИ И ЧЕТИРИ СКАНДИНАВСКИ СТОЛИЦИ СЪС САМОЛЕТ
Маршрут:
София - Малмьо - Копенхаген - Гьотеборг - Нерьойфиорд, Фломската железница - Осло - Хелзинки - Стокхолм - София

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 1629 лв.

 

Програма
Норвежките фиорди и четири скандинавски столици със самолет

Потвърдено пътуване!

 • Малмьо - Копенхаген - Гьотеборг - Нерьойфиорд, Фломската железница - Осло - Хелзинки - Стокхолм

Дати на отпътуване:
 • 12.06.2017 – 18.06.2017 - жена за комбинация
 • 19.06.2017 – 25.06.2017
 • 26.06.2017 – 02.07.2017
 • 21.08.2017 – 27.08.2017 - жена за комбинация
 • 28.08.2017 – 03.09.2017

Северът на Европа – това е среща с родината на троловете, елфите и феите, с Нобел, Амундсен, Григ, Ибсен и... Карлсон, който живее на покрива! Това е вратата към света на Андерсеновите приказки. Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование на знаменитите фиорди - маршрутът включва предложение за круиз по непристъпния Нерьойфиорд – тясно и драматично разклонение на гиганта Зьогнефиорд, най-дългия в Норвегия и втори в света след Скорсби в Гренландия. Пътуването с Фломската железница е признато за най-впечатляващото пътешествие с влак в света. Този тур ви дава възможност да го осъществите и да общувате с недокоснатата дива природа на Норвегия.
Юнските дати на тази екскурзия са избрани заради лятното слънцестоене, което в Северното полукълбо бележи периода на Белите нощи. Това са най-дългите дни, през които ще разгледате Копенхаген, Малмьо, Гьотеборг, Осло, Стокхолм, Хелзинки, ще пътувате с кораб покрай живописните острови на Стокхолмския архипелаг, ще посетите интересни музеи.


ПРОГРАМА:

1 ден, 19.06.2017: полет до Малмьо, разглеждане на Копенхаген
Сбор на групата за автобусен трансфер от София до летището на Ниш /160 км/ в 06.00 ч. на Руски паметник. Полет до Малмьо в 10.20 ч. с Уиз Ер. Пристигане в 12’45 ч. местно време. Трансфер с автобуса до Копенхаген /45 км/. Ще преминем през 16 километровия мост - тунел през протока Йоресунд, който съединява Дания и Швеция. Обиколка на датската столица с местен екскурзовод: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, Фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. 16.30 ч. отпътуване за Гьотеборг. Ще преминем от Дания в Швеция с ферибот и попътно ще видим замъка Кронборг, познат като замъка на Хамлет. Настаняване в хотел в района на Гьотеборг. Вечеря. Нощувка.


2 ден, 20.06.2017: Гьотеборг

Закуска. Обзорна обиколка на Гьотеборг с местен екскурзовод на руски език. Вторият по големина и значение град в Швеция е разположен на устието на река Йота, при вливането й в Северно море. Ще видим Дворцовия парк, Операта, фонтана „Посейдон” на Йотаплац, Морската кула, Кронхюсет – най-старата сграда в града. Свободно време, в което по желание може да посетите Музея на научните открития „Универсум” с експозицията „Джурасик парк”. Отпътуване за Норвегия. Нощувка в района на Зогнефиорд.


3 ден, 21.06.2017: Нерьойфиорд, Фломската железница

Закуска.

По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.

Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!

По желание и срещу допълнително заплащане пътуване с Фломската железница - най - зрелищното пътешествие с влак в света! Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината! Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия.

Връщане във Флом и отпътуване за Осло. Нощувка.


4 ден, 22.06.2017: Осло

Закуска. Обзорна екскурзия на норвежката столица: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най - популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси. С автобуса ще отидем до Бюгдой – Острова на музеите, където на пешеходно разстояние един от друг се намират няколко интересни музея: Музея на викингските кораби, Норвежкия морски музей, „Кон Тики”- разказващ за пътешествията на Тур Хейердал, „Фрам” – корабът, на който Фритьоф Нансен покорява Северния полюс. Свободно време за посещение по интереси.
Следобед отпътуване за Швеция. Пристигане в Стокхолм вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.


5 ден, 23.06.2017: Стокхолм

Закуска. Обзорна обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език. Изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, шведската столица с право е гордостта на Скандинавия. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. Настоящият крал е Карл ХVI Густав.. С автобуса ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато. Свободно време и качване на кораба за Хелзинки. Започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Нощувка в каюти.


6 ден, 24.06.2017: Хелзинки

10.00 ч. пристигане в Хелзинки. Обзорна обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад, Скалната църква. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Нощувка в каюти.


7 ден, 25.06.2017: Стокхолм, музеите на Юргорден

09.30 ч. пристигане в Стокхолм. Свободно време за посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят!

Корабът - музей Васа е построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!

Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.

И още – Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура.

16.30 ч. трансфер с автобуса до летище Скавста /Стокхолм/ за директен полет до София с Раян Ер в 19.50 ч. Пристигане в 23.40 ч. местно времеЦени, валидни за дати на отпътуване 12.06.2017, 19.06.2017 и 26.06.2017:
Вид настаняване Промоционални цени, валидни при записване до 17.02.2017:
Възрастен в двойна стая и каюта за четирима 1629 лв
Възрастен в двойна стая и каюта за двама 1688 лв
Трети възрастен /в двойна стая на допълнително легло и каюта за трима/ 1639 лв
Възрастен в единична стая 2165 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни 1585 лв


Цени, валидни за дати на отпътуване 21.08.2017 и 28.08.2017:
Вид настаняване Промоционални цени, валидни при записване до 17.02.2017:
Възрастен в двойна стая и каюта за четирима 1767 лв
Възрастен в двойна стая и каюта за двама 1826 лв
Трети възрастен /в двойна стая на допълнително легло и каюта за трима/ 1778 лв
Възрастен в единична стая 2303 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни 1725 лв


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София - Малмьо и Стокхолм - София: директни полети
 • Летищни такси
 • Багаж: 1 брой малък ръчен с размери 42/32/25 см на отиване /виж забележката за багажите по-долу!/
 • Багаж: 1 брой малък ръчен с размери 35/20/20 см и салонен багаж с размери 55/40/20 см до 10 кг. на връщане /виж забележката за багажите по-долу!/
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • Транспорт с лицензиран за международни превози автобус*** по горепосочения маршрут
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • Автобусни и пешеходни обиколки на Малмьо, Копенхаген, Гьотеборг, Осло, Стокхолм, Хелзинки
 • Местни екскурзоводи за Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки, Гьотеборг
 • 6 нощувки, както следва:
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Гьотеборг
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Зогнефиорд
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Осло
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Стокхолм
  • 2 нощувки в каюта на кораба от Стокхолм до Хелзинки /каютите са четириместни/
 • Вечеря в ресторанта на хотела в Гьотеборг /1-та нощувка/
 • Пътни такси за Норвегия
 • Такса за моста Йоресунд
 • Фериботен билет /Хелзингьор - Швеция/


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Бакшиш за обслужващите шофьорите: 15 евро = 30 лева на човек - еднократно /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/
 • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 15 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 5 000 евро за лица 65 г. – 70 г.: 22 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 4 000 евро за лица над 70 г.: 30 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Фериботен круиз по Зогнефиорд /Нерьойфиорд/: възрастен 48 евро = 94 лв, дете до 14 г. 24 евро = 47 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Фломската железница – възрастен 55 евро = 108 лв, дете до 14 г. 28 евро = 55 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Вход за Кметството в Стокхолм: 105 шведски крони = 23 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Пакет 3 Вечери в ресторантите на хотелите: в района на Зогнефиорд , в района на Осло и Стокхолм: 58 Е = 113 лева /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Багаж:
  • Голям салонен багаж с размери 55/40/20 см: 24 лв на отиване /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Чекиран багаж на самолетите 1 брой до 20 кг: 130 лв в двете посоки /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
   • Важно за багажа:
    • Условията на пътуването на отиване от София до Малмьо с Уиз Ер позволяват само един салонен багаж. Малкият с размери 42/32/25 см е включен в цената, но ако желаете той да бъде голям салонен багаж, размерите му не трябва да надвишават 55/40/20 см до 10 кг. и е нужно да се доплати.
    • Условията на пътуването на връщане от Стокхолм до София с Раян Ер позволяват два салонни багажа, включени в цената: малък с размери 35/20/20 см и голям салонен багаж с размери 55/40/20 см до 10 кг.
 • Вход в Скансен: 180 шведски крони /по желание, заплаща се на място/
 • Вход в музея Васа: 130 шведски крони /по желание, заплаща се на място/
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.


NB:
Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

NB:
Необходима валута за Скандинавия:
Около 130 лв на човек в норвежки крони (600 крони)
Около 300 лв човек в шведски крони (1600 крони)
Около 60 лв на човек в датски крони (200 крони)


Условия за резервации:
 • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 108 - 18132


 
Полезни връзки