Екскурзии

ПАРИЖ и замъците по Лоара през Италия и Германия
Маршрут:
София – Постойна – Милано - Торино – Лион – замъцие по Лоара – Париж - Дисниленд – Страсбург - Мюнхен - Загреб - София

Продължителност: 10 дни / 9 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 1275 лв.

 

Програма
Екскурзия ФРАНЦИЯ - ПАРИЖ и замъците по Лоара през Италия и Германия

10 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски

София – Постойна – Милано - Торино – Лион – замъцие по Лоара – Париж - Дисниленд – Страсбург - Мюнхен - Загреб - София


ДАТА ЦЕНА
29.03.2019 1275.00 лв.


Програма

1 ден София – Постойна

Отпътуване в 07.00 ч. от София от пл. "Ал. Невски". Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в Постойна, Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.


2 ден Постойна – Милано - Торино

Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане в Милано – столицата на провинция Ломбардия и начало на туристическа програма в Милано: Кастело Сфорцеско, Дуомо, Театралният музей на Ла Скала, Галерията Виктор Емануел II. Свободно време и продължаване за Торино - столицата на областта Пиемонт, изящен бароков град, построен от Савойската династия, чието великолепие често се сравнява с това на Париж. Настаняване в хотел. Нощувка.


3 ден Торино – Лион

Закуска. Пешеходна обиколка на Торино с разглеждане отвън на следните забележителности: Площад Карло – представителното лице на града с църквите Сан Карло и Санта Кристина, Площад Кастело, историческият център на Торино, приютил пищния дворец Мадама и музея на древното изкуство, Kралският дворец и Катедралата. Отпътуване за Франция. Пътят отвежда през живописния проход Фрежус и един от най – дългите тунели в Европа. Пристигане в Лион (UNESCO) – вторият по големина град във Франция. Разходка из центъра на града: площад Белкур, площад де Теро с фонтана, Старият град с квартал Сен Жан. Настаняване в хотел. Нощувка.


4 ден Замъците по Лоара – Париж

„Всяка стъпка по тази земя на съзиданието позволява свежо разкриване на една картина, чиято рамка е река или спокоен вир….“ Оноре дьо Балзак Закуска. Отпътуване за долината на река Лоара. Ако Париж си остава тронната зала на Средновековната френска история, Замъците по Лоара са нейният будоар, където се преплитат тайни и съзаклятия, ревност и отмъщения. Първа спирка за разглеждане на замъка Шенонсо (UNESCO) - любим дворец на Катерина Медичи. Въпреки че днес са останали само духовете на кралете и кралиците на Франция, знаменитото минало може все още да бъде разкрито сред тази наистина несравнима околност. Втора спирка за посещение на замъка Шамбор (UNESCO) - огромен архитектурен комплекс в Кралската долина, истинският Версай по време на Франсоа I. и Продължаване за Париж. Настаняване в хотел. Нощувка.


5 ден Париж

Закуска. Панорамна автобусна обиколка на Париж – площад на Републиката, квартал Маре с най-стария и красив площад на Париж – Вогезите, площад Бастилията, Кметството, Консиержри, Нотр Дам дьо Пари – Парижката Света Богородица, Сорбоната, Пантеонът, Люксембургската градина, Сен Жермен де Пре, Градините Тюйлери, площад Конкорд, Инвалидите, Марсово поле, Айфеловата кула, Трокадеро, Триумфалната арка, Шан-з-Елизе, Елисейският дворец, Мадлената, Операта Гарние, площад Вандом. Следва разходка в квартала на художниците Монмартр. Посещение на базиликата Сакр Кьор, площада на художниците Тертр, Монмартрското лозе, ресторанта Пъргавото зайче и разходка по старинните улички на митичния хълм, от където се открива чудесен изглед към града. Възможност за закупуване на сувенири. Вечерта разходка с корабче по р. Сена - различната гледна точка на Париж. Нощувка.


6 ден Дисниленд

Закуска. Организиран трансфер от/до хотела до най-големия увеселителен парк в Европа - ДИСНИЛЕНД. Време за забавления до 20.00 ч. Това е мястото, където всички се чувстват като деца и забавлението е свързано с много адреналин. Връщане в хотела. Нощувка.


7 ден Париж - Страсбург

Закуска. Свободно време за посещение на Лувъра и Музeя Орсе - две различни колекции от произведения на изкуството със световна значимост. На обяд отпътуване за Страсбург - столица на провинция Елзас. Пристигане следобед и пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) – Готическата катедрала Нотр Дам, Замъка на Руан. По желание разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Настаняване в хотел. Нощувка.


8 ден Страсбург – Мюнхен

Закуска. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на провинция Бавария. Пристигане в късния следобед. Пешеходния тур из старата част на града – Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фраукирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе. Настаняване в хотел. Нощувка.


9 ден Мюнхен - Загреб

Закуска. Отпътуване за Хърватия. Пристигане в нейната столица Загреб. При пристигането предстои вечерна разходка из Стария град. Настаняване в хотел. Нощувка.


10 ден Загреб - София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 20.00 ч.


Цената включва:
 • транспорт с автобус
 • 9 нощувки със закуски в хотели 3***, от които:
  • 1 – в Постойна
  • 1 – в Торино
  • 1 – в Лион
  • 3 – в Париж
  • 1 – в Страсбург
  • 1 – в Мюнхен
  • 1 – в Загреб
 • водач от агенцията
 • туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута
 • организиран трансфер от/до хотела до Евродисниленд
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“.

Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти и разходката с корабче в Париж и Страсбург.

Други:

Доплащане за:
 • единична стая – 465 лв.
 • градска такса в хотелите 1 -3 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията/
 • за ненабран минимален брой от 38 туристи, но не по-малко от 33 туристи – 75 лв.

Намаление за:
 • дете до 12 г. с двама възрастни в стая – 110 лв.

Мин.бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 38 туристи.

Начин на плащане:
 • депозит – 150 лв. до 05.11.2018 г., II – ра вноска от 350 лв. до 07.02.2019 г.
 • доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Ориентировъчни входни такси:
 • Страсбург - разходка с корабче по река Ил - 12.50 EUR, Катедралата – безплатно, Париж – Лувър (всеки вторник е затворен за посещения!): до 18 ч. възрастни - 17.00 EUR; за деца до 18 г. – безплатно, Айфелова кула: до най–горния етаж с лифт – 25.00 EUR, за младежи от 12–24 г. – 14.50 EUR, до 2-рия етаж с лифт – 16.00 EUR, за младежи от 12–24 г. – 8.50 EUR, разходка с корабче по река Сена – ~ 15.00 EUR при мин. 15 туристи, Музей д`Орсе – 12.00 EUR, безплатно за деца до 18 г.; за младежи от 18-25 г. – 9.00 EUR, за всеки посетител след 16:30 ч. без четвъртък - 9.00 EUR, за всеки посетител всеки четвъртък след 18 ч. - 9.00 EUR, Музей Роден – 10.00 EUR, доплащане за аудиогид – 6 EUR, Люксембургската градина – безплатно, Домът на инвалидите – 12.00 EUR за възр.; 8.50 EUR всяка вечер след 17 ч.; безплатно за лица до 18г. и студенти от 18-25 г. от ЕС, Дисниленд – групова цена за посещение на двата парка – 36.00 EUR за ученици, за възрастни – 80 EUR, /изисква се предварителна заявка, плащане в брой на водача на групата/, Замъците по Лоара - замък Шамбор: индивидуални цени: възрастни – 13.00 EUR, за лица до 18 год. – безплатно, групи от 20 туристи и повече: 11 EUR, замък Шенонсо: вход за замъка, градините и галериите: индивидуални цени с брошурка: възрастни – 14.00 EUR, с аудиогид – 18 EUR; деца от 7 до 18 г. и студенти между 18 и 27 г. – 11 EUR (задължително представяне на студ. карта), с аудиогид – 14.50 EUR, за деца до 07 год. – вход свободен, групи от 20 туристи и повече: посещение на Двореца с брошурка – 11.00 EUR, с аудиогид – 14.50 EUR.

Забележка: Музейните такси са с информативен характер, ще бъдат актуализирани преди отпътуване.

Необходими документи:
 • ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт, за туристи ненавършили 18 г. – ксерокопие на задграничен паспорт и нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители (представя се при внасянето на втора и трета вноска)
 • няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуването в определените страни по маршрута.

Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи: 20 дни преди началната дата.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 110 - 12957


 
Полезни връзки