Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ИСПАНСКИ КОКТЕЙЛ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА ИЛИ СОФИЯ
Маршрут:
София/Варна - Мадрид - Толедо - Валенсия - Аликанте - Гранада - Коста дел Сол - Ронда - Малага - Варна/София

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 723 €

 

Програма
Испански коктейл с полет от Варна или София

Мадрид - Толедо - Валенсия - Аликанте - Гранада - Коста дел Сол - Ронда - Малага

13.10.2019 - 19.10.2019 (ПОТВЪРДЕНА. 50 лева допълнителна промо отстъпка! Отстъпката е калкулирана в цената за ранни записвания и важи за нови записвания от 21.06 до 05.07.2019 или до изчерпване на местата)

За българите Испания си остава съвършената дестинация за туризъм с прекрасните й плажове и наследството от различни епохи на човешката цивилизация. Въпрос на избор е какво ще ви хареса: почивка край морето или пътешествие из културно-историческата съкровищница на страната. В тази програма ви предлагаме по малко и от двете. Нещо като малък испански коктейл...


ПРЕДИМСТВА В ПРОГРАМАТА:
 • Богата екскурзионна програма с възможност да се посетят едни от най-интересните градове в централна и южна Испания: Мадрид, Толедо, Валенсия, Аликанте, Гранада (Алхамбра), Ронда, Малага.
 • Включени закуски и вечери
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 • Добро съотношение качество – цена


Програма

Ден 1: 13.10.2019 – Варна/ София - Мадрид

За клиенти от Варна: полет от Варна до Истанбул в 03:50 и кацане в 04:50 в турския мегаполис. Излитане  от Истанбул за Мадрид в 07:15. Пристигане в испанската столица в 10:40.
За клиенти от София: директен полет от София в 09:10 и кацане в Мадрид в 11:45. Трансфер на двете групи и пешеходна обиколка на Мадрид.
Този прекрасен град е и културният център на страната със своите дворци, фонтани, паркове и над 100 музея. Ще ви представим част от това богатство на площад Майор с архитектурните ансамбли от ХVІІ век, площад Испания с паметника на Дон Кихот и Санчо Панса, стария град и др. Самостоятелно посещение на музея Ел Прадо – визитната картичка на Мадрид, съхранил някои от най-известните колекции с живопис в Европа.
Настаняване  в Хотел Gran Hotel Los Angeles Getafe 4* или подобен - на 15 км от центъра на Мадрид (https://www.granhotellosangeles.es/en/ ).
Вечеря и нощувка.


Ден 2: 14.10.2019 – Мадрид – Толедо - Мадрид

Закуска. Свободно време или  допълнителна екскурзия до Толедо (срещу заплащане).
Толедо  е старата столица на Испания по време на имперския й период, град под закрилата на ЮНЕСКО. Разглеждане на Катедралата, на кулата Сан Томе, където е изложен шедьовърът на Ел Греко „Погребението на граф Д, Оргас”, посещение на фабрика  с магазин, където се произвежда световноизвестната местна стомана. Толедо е място, където равнопоставено съжителстват различни култури: християнска, юдейска, мавританска. Тук са родени знаменити художници като Де ла Вега и Ел Греко. Завръщане в Мадрид.
Вечеря и нощувка.


Ден 3: 15.10.2019 – Мадрид – Валенсия - Аликанте

След закуска отпътуване за Валенсия . В този прекрасен град, основан от римляните през 137 година, ще разгледате историческия център и /отвън/ прочутата катедрала, където в специален олтар се съхранява Свещеният Граал, донесен от Йерусалим.  
Настаняване в хотел Maya Alicante 3* или подобен или подобен в Аликанте (https://www.hotelalicantemaya.com/ )
Вечеря и нощувка.


Ден 4: 16.10.2019 – Аликанте - Гранада

Закуска. Посещение на замъка Санта Барбара - най-голямата забележителност на Аликанте, визитна картичка на града. Замъкът, разположен на 166 метра височина ,на скала, надвиснала над морето, има дълга история - още от времето на картагенската инвазия на Иберийския полуостров. Днешния му вид датира от епохата на маврите, lX век, и е свързан с легендата за трагичната съдба на две влюбени сърца. Тази легенда ще научите сред крепостните стени, тя ще ви открие и защо градът носи името Аликанте. Замъкът, отвоюван от испанската корона в деня на църковния празник на Света Барбара, се счита за едно от най-добрите фортификационни съоръжения със стратегичско значение през Средновековието и интересът към него не стихва и в наши дни.
Oтпътуване за Гранада /350 км/- един от най-красивите градове на Испания, събрал невероятни архитектурни шедьоври от различни култури.
Настаняване в района на Гранада в хотел Urban Dream Nevada 3* или подобен (https://www.urbandreamnevada.com/en/ ). Вечеря и нощувка.


Ден 5: 17.10.2019 – Гранада – Торемолинос, Коста дел Сол

Закуска. Посещение на двореца Алхамбра – перлата на Гранада, върхово постижение на мавританската архитектура и изкуство. Мястото, където испанската кралица Изабела I дарява бижутата си на Христофор Колумб за финансиране на експедицията му до Новия свят. Отпътуване за Коста дел Сол. Настаняване и нощувка в курорта Торемолинос.
Настаняване в хотел Kristal 3* (https://www.hkristal.com/es-ES/index.aspx)
Вечеря и нощувка.


Ден 6: 18.10.2019 – Торемолинос – Ронда - Торемолинос

Закуска. Свободно време за почивка край морето или срещу допълнително заплащане екскурзия до Ронда – живописно градче, известно с прекрасните си вина и като родина на бикоборството, една от националните атракции на Испания. Завръщане в Торемолинос.
Вечеря и нощувка.


Ден 7: 19.10.2019 – Малага – Варна/ София

Закуска.
За клиентите от Варна трансфер за полет от Малага до Истабул в 13 ч. Кацане в Истанбул в 18:20 и полет за Варна в 20:45. Кацане в морската ни столица в 21:45.
За клиентите от София отпътуване за Малага и обиколка на града, родно място на великия художник Пабло Пикасо. Трансфер до летището за полет до София в 21:55. Пристига в София  в 02:25 ч. на 20.10.
13.10.2019 - 19.10.2019 (ПОТВЪРДЕНА. 50 лева допълнителна промо отстъпка! Отстъпката е калкулирана в цената за ранни записвания и важи за нови записвания от 21.06 до 05.07.2019 или до изчерпване на местата)

 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 723 евро/1415 лв. при записване до 05.07.2019.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 799 евро/1563 лв. с включени летищни такси.


Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА: 794 евро/1552 лв. при записване до 05.07.2019.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 869 евро/1700 лв. с включени летищни такси.


ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет Варна - Истанбул – Мадрид и Малага - Истанбул - Варна или София – Мадрид и Малага -  София с авиокомпания България еър
 • Чекиран багаж до 23 кг + 10 кг ръчен от София и 30 кг + 10 кг ръчен от Варна
 • 6 нощувки със закуска и вечеря в хотели 3* и 4*
 • Транспорт с комфортен автобус в Испания
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата
 • Екскурзия из Мадрид, Валенсия, Аликанте и Малага
 • Входни такси за  Алхамбра
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Водач от Агенцията


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Посещение на Толедо – 30 евро/59 лева, при минимум 20 човека, заплаща се месец преди отпътуване
 • Посещение на Ронда – 40 евро/78 лева, при минимум 25 човека, заплаща се месец преди отпътуване
 • Входни такси за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 14 лв.


Ориентировъчни входни такси:
 • Катедралата в Гранада: 4.50 €
 • Лифт за изкачване на замъка Санта Барбара, Аликанте – 3 € (деца 1,5 €)
 • Музея на Пикасо в Малага: 7.00 €
 • Крепостта Алкасаба в Малага: 4.00 €
 • Катедралата в Малага: 6.00 €
 • Музей на бикоборството в Ронда: 7.00 €


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
 • Доплащане за настаняване в единична стая:
 • Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/59 лв на човек – 2 броя седалки
 • Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/39 лв на човек – 4 броя седалки
 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.


Допълнителни екскурзии
Екскурзия до Толедо – 30 евро/59 лева
Екскурзия до Толедо
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 20 човека
Цена: 59 лв.

Посещение на Ронда – 40 евро/78 лева
Посещение на Ронда
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 25 човека
Цена: 78 лв.
  • Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.


Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване


Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Минимален брой участници: 40

Срок за набиране на група: 27.09.2019

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗАД АРМЕЕЦ” или Мондиал Асистанс.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 128 - 24998