Екскурзии от Варна

НОВА ГОДИНА 2020 В ЧАНАККАЛЕ С ДНЕВЕН ПРЕХОД ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
Варна – Бургас – Малко Търново – Чанаккале

Дати:
29.12.2019,

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 405 лв.

 

Програма
НОВА ГОДИНА В ЧАНАККАЛЕ С ДНЕВЕН ПРЕХОД ОТ ВАРНА И БУРГАС

НОВА ГОДИНА МЕЖДУ ЕВРОПА И АЗИЯ
 • Посрещнете Нова Година в Чанаккале – най-големият град по бреговете на Дарданелите, свързващи Мраморно и Егейско море

ЧАНАККАЛЕ – ТРОЯ – АСОС – ОДРИН – ЛОЗЕНГРАД

3 нощувки със закуски и вечери + ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в Хотел AKOL 4*


ПРОГРАМА:

Ден1:

Отпътуване рано сутринта: от Варна /ул. Антим I – 06:00ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ – 08:30ч./. По обяд пристигане в гр. Одрин – най-популярната шопинг дестинация. Градът е основан в близост до мястото, където се сливат трите реки Марица, Тунджа и Арда от римския император Адриан, откъдето идва и старото му историческо име – Адрианопол. Центърът на града, изобилства от базари, магазини забележителности от османския период, които са прославили Одрин. Посещение на търговски център „Erasta“. Свободно време за разходка в центъра на Одрин. По желание посещение на джамия „Селимие“ и „Музеят на здравето“. Отпътуване за Чанаккале и преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море, разделящ азиатската от европейската част на Турция. Пристигане в Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Настаняване в хотел „Акол”, разположен в център на града в близост до Стария град, пристанището и забележителностите на града. Вечеря. Нощувка.


Ден 2:

Закуска. Туристическа обиколка с лицензиран екскурзовод на български език /заплаща се допълнително/, посещение на военноморския музей /без включена входна такса /, крепостта Чименлик, свободно време в Стария град и търговските улички. По желание екскурзия до античните градове Асос и Троя с местен екскурзовод /заплаща се допълнително/ - една вълнуваща среща с древността. Асос е селище, датиращо от 7 в. пр.н.е. – тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие на Егейско море и остров Лесбос. Големият мислител и философ Аристотел прекарва тук няколко години от живота си, основавайки своя школа. Троя – вписана в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство и арена на легендарната Троянска война, описана в епическата поема „Илиада“ на Омир. На хълма Хисарлък са разположени руините на деветте троянски града – от развалините на първото селище, изниквали основите на следващото и така до седмото, открито през 1870г. от заможният германски бизнесмен Хайнрих Шлиман. Връщане в Чанаккале. Вечеря. Нощувка.


Ден 3:

Закуска. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и старият град, който ще Ви пренесе в едни различен свят с калдаръмени улички и запазени стари сгради, в които се помещават кафенета и ресторантчета. Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Нощувка.


Ден 4:

Късна закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за България със спирка в Лозенград за последни покупки. Пристигане във Варна и Бургас вечерта.Дата: 29.12.2019

Цена: 405 лв.

Цената включва:
 • Транспорт от Варна и Бургас с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел „Акол”4* в Чанаккале, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • Празнична Новогодишна Вечеря по меню с местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, шоу програма и DJ от България; /напитките приключва в 01:00ч., а Празничната Новогодишна Вечеря в 03:00ч./
 • Туристическа обиколка на Чанаккале с лицензиран екскурзовод – 7 евро /възрастен; 4 евро/деца 7 до 12 год.;
 • Пътни, фериботни и туристически такси;
 • Представител на Агенцията по време на пътуването;
 • Посещение на гр. Одрин и гр. Чанаккале.


Цената не включва:
 • Входни такси и билети за туристически обекти;
 • Екскурзия до Асос и Троя /включва входни такси, транспорт и екскурзоводско обслужване/– 40 евро/възрастен; дете 7 – 12 год. – 20 евро; дете до 7 год. – безплатно;
 • Медицинска застраховка за лица до 69 год. – 6 лв., над 69 год. – 10лв.;
 • Настаняване в единична стая – 135 лв.


Информация:
 • Обявената цена е на човек настанен в двойна стандартна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.
 • Трети възрастен в стая – 340 лв.; дете до 7 год. се настанява безплатно с двама възрастни в стандартна стая и се заплаща транспорт – 80 лв.; дете от 7 до 12 год., настанено с двама възрастни в стая – 260 лв.;
 • Консумация на напитки в Новогодишната нощ е до 01.00ч. /след този час се заплащат/; Празнична новогодишна вечер до 03:00ч.;
 • Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.
 • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност, т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи:
 • международен паспорт, валиден минимум 90 дни след датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.


ТРОЯ
Троя е град разположен на източния бряг на Егейско море, в северозападната част на Мала Азия. Най-популярен в света е с това, че е бил център на легендарната Троянска война, описана в гръцкия епичен цикъл „Илиада“ от Омир. Градът е добавен към Списъка на световното културно наследство на Юнеско през 1998 година.
Троя е забележителност, която се намира по бреговете на провинцията Чанаккале. Археологическите проучвания доказават, че градът е имал активно и будно население през множество древни епохи – още от Античността до ден днешен. Първите сведения за съществуването му датират от 3 век пр. Хр. Троя привлича посетителите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Едва ли има човек, който да не е чувал най-великата любовна история, история за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена.

АСОС
Вероятно не е случаен факта, че точно в древния град Асос, разположен на хълм с една от най-прекрасните гледки към Егейско море, Аристотел полага основите на първата школа по философия. Днес Асос се нарича Бехрамкале. Известният просветен център на античността се намира на територията на модерна Турция в провинция Айвалък, на 87 км южно от Чанаккале и Дарданелите. Очарованието на гледката обаче продължава да е неземна и опияняваща. Безкрайно море, сред което ясно се откроява формата на остров Лесбос, бистра като сълза вода и … най-прекрасните залези. Историците предполагат, че мястото е било населено от хората още 7 век преди Христа. И днес градчето ревностно пази автентичния си вид. Хълмът е покрит с многовековни каменни къщи, а стръмните тесни сукаци са покрити с павета, които създават усещанетo, че са положени още от времето на прочутия античен мъдрец Аристотел. На върха се намира удивителния храм на Атина.Акрополът е посторен през VI в. Пр. Хр. Заобиколен е от 3 метрови крепостни стени и антична порта, която и днес е в прекрасно състояние. В близост до храма ясно се виждат останките от някогашния амфитеатър, ориентиран към морето и остров Лесбос, големите монументални камъни от основите на агората, римския некропол и редица още по-малки древни постройки. Отивайки до Асос не можете да не слезете и до старото пристанище, което е разположено в прекрасния залив Ердемит точно в подножието на хълма с атинския храм. Стръмният скалист бряг изненадващо прехожда в широк кей с просторна равна ивица. Тя е застроена с долепени една до друга кокетни масивни сгради, заобиколени от множество цветя, буйна средиземноморска растителност и малки романтични ресторантчета.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 101 - 21968