Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ПРЕДКОЛЕДЕН ШОПИНГ В БУКУРЕЩ ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ И РУСЕ
Маршрут:
Букурещ

Продължителност: 1 дни / 0 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 43 лв.

 

Програма
ПРЕДКОЛЕДЕН ШОПИНГ В БУКУРЕЩ ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ И РУСЕ

Дата:
 • 07.12.2019 - потвърдена
 • 14.12.2019 - потвърдена
 • 21.12.2019


Програма
 • Отпътуване от Варна в 04:15ч от Антим-1
 • От Добрич в 05:00ч от Младежки дом.
 • Отпътуване от Русе 08:00ч.
Преминаване на Дунав мост на българо – румънската граница. Пристигане в Букурещ около 10:00ч.- наричат Букурещ” най-добре пазената тайна на Европа”. Румънска легенда разказва, че градът е основан на бреговете на река Дъмбовица от пастир на име Букур. Това име буквално означава „забавление”. И до днес “малкият Париж” е една от бързо развиващите се дестинации в Европа и винаги ще има с какво да ви изненада. Посещение на двореца Чаушеску - действащият Парламент на Румъния - втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от при управлението на Николае Чеушеско. Имате възможност да разгледате част от залите и да чуете беседата за начина и методите, по които е построен. Панорамна обиколка на града с екскурзовод: Патриархалната катедрала - духовният център на града, където се намират мощите на свети Димитър Басарбовски и част от мощите на свети свети Константин и Елена; Хълмът на Митрополията; площад Унирии; площад 21-ви Декември; Националният театър; Площадът на Революцията; Кралският дворец (днес - Музей на изящните изкуства); Сенатът; Университетската библиотека; Атене - храм на музиката, концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30м; площад Романя; площад Викторей; Триумфалната арка (копие на Парижката). Пешеходна разходка из квартала „Липскани”, историческото сърце на Букурещ с Хана на Манук малки кокетни магазинчета , множество барове и ресторантчета . Посещение на Коледните базари в Букурещ - По подобие на Коледните базари в Австрия и Германия ,този в Букурещ не отстъпва по нищо. На коледния базар има около 100 коледни къщички, които предлагат най-различни неща - от коледни подаръци, греяно вино и играчки до типично румънски десерти и ръчно изработени вещи. Има за всекиго по нещо! На изградената сцена гостуват изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи.Богато украсените базари и цялата светеща столица Букурещ ,създават невероятно Коледно настроение струящо от всякъде.
Следва свободно време в AFI Palace Cotroceni: https://www.aficotroceni.ro/. "Покоряване" на търговския център с богати предложения от различно естество за Коледа.
Късно следобедно отпътуване за България. Пристигане в Добрич и Варна късно вечерта!Цена : 43.00 лв

Цената включва :
 • Транспорт с комфортен туристически автобус
 • Пътни и гранични такси
 • Екскурзоводско обслужване
 • Панорамна автобусна обиколка на града
 • Туристическа застраховка


Цената не включва :
 • Разходи от личен характер
 • Входни такси за музеи и посещения


Допълнителна информация :
 • Такси за посещение на Парламента
  • Входна такса за Парламента-40 леи за възрастни, студенти- 20 леи; ученици и лица от 7 до 17 години - 10 леи, деца до 7 годишна възраст - безплатно

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 131 - 12892