Екскурзии от Варна

ХЪРВАТИЯ И СЛОВЕНИЯ: ЗАГРЕБ - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ЛЮБЛЯНА - ПОСТОЙНА ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЛЮБЛЯНА – ПОСТОЙНА

Дати:
10.07.2019, 04.09.2019,

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 275 лв.

 

Програма
ХЪРВАТИЯ И СЛОВЕНИЯ: ЗАГРЕБ - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ЛЮБЛЯНА - ПОСТОЙНА
 • От Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София


ПРОГРАМА:

Ден 1: Варна – Пловдив – София – Белград – Загреб

Отпътуване:
 • от Варна в 17:30ч. – ул. Антим I,
 • от Бургас в 20:00ч. – бензиностанция ОМВ до Метро,
 • от Стара Загора в 22:00ч. – бензиностанция Лукойл /до бившия Птицекомбинат/,
 • от Пловдив в 23:00ч. – бензиностанция „Шел“ до „Хепи“ или бензиностанция ОМВ на бул Дунав, при мин.5 човека,
 • от София в 01:30ч. – бензиностанция ОМВ до Западен парк.
Преминаване на ГКПП Калотина. Транзитно пътуване през територията на Р Сърбия.


Ден 2: Загреб

Пристигане в Загреб. Програма в столицата на Хърватия – сърцето на политическия, икономическия и културния живот на държавата, разположен по склоновете на планина Медведница и покрай бреговете на река Сава, разделен на две части: Старият град /Gornji Grad/, който включва районите на Градец и Каптол, и модерната зона /Долен град или Donji Grad/. Горният град на Загреб е дом на основните центрове на административната, политическата и църковна власт. Долният град се развива около поредица от паркове, градини и открити постранства известни като „зелена подкова“. Пешеходна разходка – стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол, площад Бан Йосип Йелачич, където Горният и Долният град на Загреб се срещат и има огромно изобилие от оживени заведения с летни тераси, както и множество магазини. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.


Ден 3: Загреб – Плитвички езера

Закуска. Отпътуване за „Плитвичките езера“ – най-красивият и известен хърватски природен национален парк. Красотата на националния парк се крие в неговите шестнадесет езера, свързани помежду си чрез поредица от водопади, в комбинация с гориста местност, изобилна зеленина и впечатляващи природни картини. Природния феномен се простира на площ от 30 000 ха, докато езерата се присъединят заедно на разстояние от осем километра между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Разглеждане на природния парк по един от туристическите маршрути /около 4 - 5 часа/, който включва пешеходна разходка и пътуване с корабче. Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 4: Загреб – Любляна – пещерата „Постойна“

Закуска. По желание допълнителна екскурзия до пещерата „Постойна“ и столицата на Словения – гр. Любляна. Пещерата „Постойна“ представлява карстова пещерна система с дължина 27 км и предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света и включва придвижване с влакче и пешеходен маршрут. В Постойна живее ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. Разходка в столицата на Словения – гр. Любляна – впечатляващ град, съчетал най-хубавото от балканското и венецианското влияние. Мястото, на което може да срещнем най-много дракони, защото тези митични същества са символ на столицата и техните статуи, графики и изображенията са навсякъде. Пешеходна разходка – Централният площад, Тримостието – ансамбъл от три моста над река Любляница, Катедралата „Св. Николай“ и др. Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 5: Загреб – София – Пловдив – Варна

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в София, късно през нощта в Бургас и Варна.Дата:
 • 22.05.2019г.;
 • 10.07.2019г;
 • 04.09.2019г.
от Варна и Бургас от Стара Загора от Пловдив От София
Цена 305 лв 295 лв 285 лв 275 лв

Цената е на човек и включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3* в Загреб или район, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • Пътни и туристически такси;
 • Посещение на Природен парк „Плитвички езера“ /входна такса се заплаща отделно/
 • Представител на Агенцията по време на пътуването;


Цената не включва:
 • Входни такси и билети за туристически обекти посочени в програмата;
 • Панорамна обиколка на Загреб с местен екскурзовод – 10 евро;
 • Екскурзия до пещерата „Постойна“ и гр. Любляна – 15 евро /входните такси се заплащат отделно/;
 • Mедицинска застраховка – 5 лв. за лица до 69 год. за целия период; за лица над 69 год. – 8 лв.;
 • Вечеря в ресторанта на хотела – 10 – 15 евро;
 • Настаняване в единична стая – 75 лв.;


Допълнителна информация:

Условия за записване: депозит – 30%, доплащане до 10 дни преди пътуването.
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 40 туристи.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Всички изброени обекти по време на туристическите обиколки в градовете се разглеждат панорамно.
Допълнителни екскурзии и мероприятия по програмата се осъществяват при минимум 20 туриста.
Възможни са промени в последователността за посещение на посочените обекти.
Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.
Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек.


Ориентировъчни валутни курсове: 1 евро – 7,50 хърватски куни; 1 евро – 118 сръбски динари.
Ориентировъчни входни такси на обектите: Плитвички езера – възрастни 150 HRK, от 7 до 18 год. – 80 HRK; Пещера Постойна – възрастни 25,80 евро, студенти от 16 год. до 25 год. 20,60 евро; деца от 6 год. до 15 год. – 15,50 евро; замъка „Предяма“ – възрастни 13,80 евро, студенти от 16 г. до 25 г. – 11 евро, деца от 6 год. до 15 год. – 8,30 евро; комбиниран билет за пещерата и замъка – възрастни 35,70 евро, студенти от 16 г. до 25 г. – 28,60 евро; деца от 6 год. до 15 год. – 21,40 евро.


Необходими документи:
 • Валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители (оригинал + копие).
 • Европейска здравно-осигурителна карта /не е задължителна/.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.


Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при по-малък брой участници, при промяна в цените на горивата и валутните курсове и при възникнали и независещи от него обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 20984


 
Полезни връзки