Екскурзии от Варна

НЕПОЗНАТАТА ХОЛАНДИЯ ОТ ВАРНА И СОФИЯ
Маршрут:
София/Варна - Гитхорн - Зволе – Хет Ло – Амерсфорт – Утрехт Де Хаар – Гауда – Киндердейк – Амстердам - София/Варна

Дати:
06.07.2019,

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 1314 лв.

 

Програма
НЕПОЗНАТАТА ХОЛАНДИЯ ОТ ВАРНА И СОФИЯ
 • Гитхорн - Зволе – Хет Ло – Амерсфорт – Утрехт Де Хаар – Гауда – Киндердейк – Амстердам

За много българи, пътуващи често в чужбина, Венеция, Версай, замъците в Бавария, вятърните мелници в Миконос и ред сродни забележителности вече отдавна са минали в графата "Познато". Само че изброените туристически перли имат и подобия в холандски вариант. Вижте програмата, която ви предлагаме под заглавието "НЕПОЗНАТАТА ХОЛАНДИЯ", и ако ви заинтригува, заповядайте да пътувате с нас.

Акцентите в програмата:
 • ГИТХОРН – приказното царство на тишината... или селцето в което няма улици
 • ЗВОЛЕ – градът на щастливите хора...Там където уличното изкуство много добре съжителства със старинното
 • ХЕТ ЛО – в провинция Гелдерланд се намира 300-годишно имение; наричат го “Холандския Версай” заради симетрично изградените във френски стил градини
 • АМЕРСФОРТ – средновековен град заселен още през 10 век. Съхранил в себе си средновековния чар и множество паметници на архитектурата от 13 век
 • УТРЕХТ – един от най-старите градове на Холандия. От тук е минавала северната граница на римската империя и днес в центъра на града могат да се видят останки от римско време
 • ДЕ ХААР - това средновековно архитектурно творение е най- големия и приказен замък на Холандия с висящите си мостове и кулите по крепостните стени, това е място където ще се почувствате като в приказка
 • КИНДЕРДАЙК – това е мястото на което ще разберете що е то“ Ниската земя “ част от културното наследство на ЮНЕСКО – тук са съхранени и разположени 19 традиционни холандски мелници, който се издигат около един дълъг дренажен канал


Програма

Ден 1: 06.07.2019

За туристите от Варна полет за София в 05:00-05:55 ч. Среща на летище София, Терминал 2 с водача на групата в 05:00ч. и полет за Амстердам в 07:10 ч. с авиокомпания Bulgaria Air. Пристигане на летището в Амстердам в 09:00 ч.
Oтпътуване за Гитхорн – „Холандската Венеция“ или „Градът на тишината“ или „Градът, в който няма нито една улица“. Разходка с лодка в Гитхорн.
Свободно време. Отпътуване за Зволе, настаняване в хотела. Туристическа програма в старата част на града: църквата Св. Михаил от 15 век, кметството, бронзовата статуя на Адам - копие на известната статуя на Роден. Свободно време. Нощувка в Hoogeven 1BB.


Ден 2: 07.07.2019

Закуска.
Отпътуване за летния дворец на нидерланското кралско семейство Хет Лу, наричан още „Холандския Версай”, с над 300 – годишна история. Разходка в градините на двореца.
Отпътуване и разходка в малкия средновековен град Амерсфорт.
Настаняване hotel Tulip Inn Bodegraven. Нощувка


Ден 3: 08.07.2019

Закуска.
Отпътуване за най- големия нидерландски замък Де Хаар. Де Хаар притежава всичко, което бихте очаквали от един замък – кули, оръдия, ровове, спускащи се мостове.
След разглеждане на замъка oтпътуване за четвъртия по големина град в Холандия - Утрехт. Разходка в старата част на града: катедралата Св. Мартин с нейната. висока 115 м кула, двуетажния канал Oudegracht.
Свободно време.
Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 4: 09.07.2019

Закуска.
По желание, срещу доплащане - отпътуване за град  Гауда, провинция Южна Холандия. Градът е известен в цял свят със своето сирене Гауда и вкусните вафли с петмез. Разходка в старата част на града, разглеждане на Пазарния площад със сградата на кметството - една от най-старите готически постройки от обществено значение в Холандия. Църквата „Свети Йоан Кръстител“ от 13 век.
След обяд отпътуване към комплекса от вятърни мелници Киндердайк – 19 запазени мелници, част от културното наследство на ЮНЕСКО. Разходка с корабче по канала.
Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 5: 10.07.2019

Закуска.
Отпътуване за Амстердам. Оставяне на багажа в хотела.
Пълен туристически ден в Амстердам. По желание посещение на два от най - известните музеи:  Музеят на Ван Гог с най-голямата колекция в света творби на великия художник. В музея има и много произведения на други импресионисти като Моне и Гоген. Националният музей (Rijksmuseum), който притежава уникална художествена колекция. Сред петте хиляди творби безспорно най-добрата е „Нощна стража” на Рембранд.
След музеите ще разгледаме един от най–големите цветни пазари, а след обяд ще се разходим по каналите на Амстердам и в старата част на града, като ще започнем с   Катедралата от 1302 г. на улица Вармстраат (Warmoesstraat). Районът „Де Вален“ (de Wallen) е т.нар. „Квартал с червените фенери“ в Амстердам и е основна туристическа дестинация. Разположен е в сърцето на старата част на Амстердам и покрива периметър от няколко пресечки южно от църквата „Оуде Керк“ (Oude Kerk), като пресича и няколко канала.
Какво още? Площад „Дам“ с Кралския дворец, построен през 1665 г., Новата църква (Nieuwe Kerk), построена през XV в.
Свободно време
Нощувка в Amsterdam 1BB.


Ден 6: 11.07.2019

Трансфер  до летището и полет до София в 10:15 ч. Пристигане в София в 13:55 ч. Полет от София до Варна 14:50ч. Кацане  на летището във Варна 15:40ЦЕНИ:

От Варна 06.07 - 11.07.2019 - Ранно записване до 25.04.2019г. 06.07 - 11.07.2019 - Стандартна цена
Легло в двойна стая 1538 лв. 1638 лв.
Единична стая 1806 лв. 1906 лв.

От София 06.07 - 11.07.2019 - Ранно записване до 25.04.2019г. 06.07 - 11.07.2019 - Стандартна цена
Легло в двойна стая 1314 лв. 1414 лв.
Единична стая 1580 лв. 1680 лв.


Пакетна цена включва:
 • Самолетни билети Варна /София – Амстердам – София / Варна с редовен полет на авиокомпания България Ер и включени летищни такси и  багаж до 23кг.
 • 5 нощувки със закуски в хотели кат.3* от които:
  • 1 в Хогевен ,
  • 3 в района на Бодегравен ,
  • 1  в Амстердам,
 • Автобусен транспорт с лицензиран автобус по програмата
 • Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • Туристическа програма в Гийтхорн, Зволе, замакът Хет Лу, Амерсфорт, замъкът Де Хаар, Утрехт, Амстердам
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.
 

Цената не включва:
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 12 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Градски такси


Ориентировъчни входни такси:
 • Корабче по каналите на Амстардам – 13 евро
 • Национален музей (Rijksmuseum) – 18.00 еврo
 • Музея на бирата Хайникен – 22.00 евро


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Доплащане:
 • Билет за Музея Ван Гог (заявява се и се заплаща от България) – 40 лв
 • Еднодневна екскурзия до Гауда и Киндердайк – ден 4 ти – 100 лв


Условия за записване и начин на плащане:
 • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване.
 • Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 128 - 106 - 31386


 
Полезни връзки