Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ВЕЛИКДЕН В ПОЛИТЕ НА СВЕТА ГОРА - АТОН, ХАЛКИДИКИ С ДНЕВНИ ПРЕХОДИ ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
Варна - Бургас – Атон (Света гора) – Бургас - Варна

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 395 лв.

 

Програма
ВЕЛИКДЕН В ПОЛИТЕ НА СВЕТА ГОРА - АТОН, ХАЛКИДИКИ С ДНЕВНИ ПРЕХОДИ
 • ОТ ВАРНА И БУРГАС

4 дни / 3 нощувки със закуски и вечери + празничен Великденски обяд, традиционни ястия, музика и забавления

 • 26 – 29 април 2019 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА - ИМА МЕСТА!


ПРОГРАМА:

26 април (петък): Варна – Атон (Халкидики)

04:30 ч. отпътуване по маршрут: Варна – Бургас – Свиленград – Атон. Редовни почивки по пътя. Привечер пристигане на Атонския полуостров (Света гора) в района на Уранополи.
Настаняване в Alexandros Palace 5* https://www.alexandroshotel-halkidiki.com/index.html Хотелът е разположен стъпаловидно на зелен склон с прекрасен изглед към остров Амулиани и Светогорския връх Атон. Свободно време за релакс и разходки.
Вечеря. Нощувка.


27 април (събота): круиз около Света гора

Закуска. Свободно време.

10.30-13.00 Автобусна и пешеходна обиколка на Атон.
Третият ръкав на Халкидики е зает основно от Монашеската Обител на Света Гора. Атон представлява автономна област на територията на Гърция, подчинена на вселенския патриарх в Цариград.
Автобусна разходка до селището Йерисос със спиране за панорамни снимки към залива. Спиране на гръцки супермаркет за покупки. Пътуване към последното светско място със свободен достъп преди Монашеската обител – Урануполи.
Продължаване пеша (30 мин в посока) до руините на манастира ЗИГУ и границата с Монашеската република АТОН.
От 10-ти век започва монашеския живот на полуостров Атон. От първите манастири, основани там, е манастирът „Зигу”. Там за около една година се е обучавал Свети Атанасий Атонски, основателя на манастир „Мегисти Лавра”. Този манастир е все още в стадий на разкопки, които разкриват значителни находки и има голямата привилегия да бъде единствения манастир извън Атон, което го прави разрешен за достъп от жени.
Който не желае да върви пеша, разполага със свободно време в градчето.
 • Цена: включена в цена.

Свободно време за разходка в Урануполи – в превод "урануполи" означава "небесен град". Haй-извecтният паметник и симвoл на Урaнyполи е старатa кула Aндрοникoc на пристaнищeто, пοстрoена от манacтира Bатοпеди прeз 14 в. Тя e нaй-гoлямата зaпазена кyлa на Халкидиκи и cлед рeстaврирането на пοследнитe две нивa е прeвърната в музей. Kyрoртът e добре рaзвит и предοcтавя различни удoбствa на туриститe - xотели, къщи за гοcти, тaверни, кафeнета и пеκaрни. Пoвeчето зaведeния и магазинчета за сувенири cа кοнцентрирани oколο пристaнищетo.

Следобяд:
Тричасов круиз „Докосване до Света гора” (с екскурзоводска беседа на български език):
Атон е изключително мъжка територия, по-точно монашеска. От 1060 г. категорично е забранен достъпа не само на жени, но и на всякакви животни от женски пол, с изключение на котки и кокошки. Въпреки, че има вход по суша, днес Света гора е достъпна единствено по море – това се отнася и за монасите, живеещи там. А всеки, дръзнал да прекоси границата без позволение е заплашен от съд и затвор. Круизът е три часа и с кораба се движим от западната страна на Света Гора на разстояние 500 метра от брега. Това е допустимото разстояние за круизните кораби. Това е границата на Света Гора. По програма ще видим 8 големи манастира, както и няколко пристанища, между които и пристанището на българския Зографски манастир.
 • Цена: 20 евро на човек, деца 7-12г. - 10 евро, деца до 7г. – безплатно / включва: транфер, екскурзоводска беседа и круиз с беседа/

Връщане в хотела. На разположение на гостите са два външни и един вътрешен отопляем басейн. Има възможност за практикуване на различни видове спорт, баскетбол, минифутбол, плажен волейбол, тенис на корт и тенис на маса. В хотела има СПА център предлагащ различни видове масажи и терапии. За децата - детска площадка за игра и 2 детски басейна. Вечеря в хотела.

23.00 Трансфер с автобус до Урануполи за участие в Празничната Великденска литургия в Главния Катедрален Храм „Св. Св. Константин и Елена“.
Връщане се в хотела след полунощ. Нощувка.


28 април (неделя): Христос возкресе!

 • ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ! Днес е ден за почивка, релаксация, празнуване и голям празничен обяд!

Свободно време в хотела в очакване на ПРАЗНИЧНИЯ ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД.
Готвачите дават неговото начало с жива музика, традиционни ястия и забавления.

По желание:
Разходка до остров Амулиани - eдинcтвeният нaceлeн ocтрοв нa Хaлкидиκи, c нaceлeниe oт 600 пοcтoянни житeли. Haмирa ce в ceвeрнaтa чacт нa зaливa мeждy Cитoния и Aтοн, нo e пο-близo дο Атoн и дο нeгo ce cтигa c фeрибοт oт Трипити, кaтο пътувaнeтo прοдължaвa oκοлo 10-15 мин. Хотелът се намира на 1 км от фериботния пристан. Желаещите да отидат до острова, ще се придвижат пеша до пристана, за да се качат на ферибота. Цена фериботен билет: 5 евро в двете посоки.

Връщане в хотела. Вечеря в хотела. Нощувка.


29 април (понеделник): Атон - Кавала - Варна

07.00 – 08.00 Закуска. Освобождаване на стаите.

08.30 Отпътуване за Кавала (140 км). Почивка по пътя

11.30 Пристигане в Кавала.

11.30 – 12.30 Туристическа пешеходна програма в Кавала
Пешеходна разходка из Стария град на Кавала, основан от колонисти от остров Тасос през VI в.пр.Хр., църквата “Успение Богородично”, пристанището, паметника и къщата на Мохамед Али Паша-благодетел на града, Акведукта, построен от Сюлейман Великолепни, Крепостната стена на стария град, Сградата на кметството, Кипърската улица, църквата "Св. Николай" с пилона, на който Св. Павел завързва лодката при първото си пристигане в Кавала и др. По желание посещение на Крепостта, за да се насладите на 360 градусова гледка към заливите и забележителностите на града.
 • Цена: включено в цената

12.30-14.00 Свободно време за обяд и разходка

Вечерта пристигане в Бургас и Варна.Възрастен на редовно легло в двойна стая Първо Дете  до 12 г. с 2-ма възрастни в стая на допълнително легло Второ Дете  до 12 г. с 2-ма възрастни в стая на допълнително легло Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая Единична стая
395 лв 185 лв 265 лв 350 лв 528 лв

Цената включва:
 • транспорт с автобус с климатик, DVD-система, TV;
 • 3 нощувки в хотел Alexandros Palace 5* - https://www.alexandroshotel-halkidiki.com/index.html
 • 3 закуски и 3 вечери (без напитки);
 • празничен ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД на бюфет и музика (без напитки);
 • автобусна и пешеходна обиколка на полуостров Атон, Урануполи и руините на манастира „Зигу”;
 • двупосочен трансфер до Урануполи за присъствие на Нощната Великденска литургия;
 • пешеходна обиколка на стария град в Кавала;
 • групова медицинска застраховка
 • гранични такси, магистрални такси, такси паркинг
 • лицензиран екскурзовод


Цената НЕ включва:
 • Круиз „Докосване до Света гора” – 20 евро на турист при мин. 20 туриста;
 • Разходка до остров Амулиани – 5 евро двупосочен билет за ферибот;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 70 год. до 85 год. – доплащане 8.00 лв
 • Лица над 85 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят копие от полицата.
 • Разходи от личен характер


Условия за записване, плащане и неустойки:
 • Депозит 50% от стойността на пакета при резервация;
 • Доплащане 15 дни преди датата на отпътуване;

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните условия:
 • До 35 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
 • От 35 дни до 15 дни преди отпътуване: 30% неустойка
 • По малко от 15 дни: 100% неустойка


Необходими документи:
 • валидна лична карта;
 • международен паспорт за лицата под 18 години, пътуващи сами, непридружени от родителите си, или пътуващи с единия от родителите. Изисква се и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копиe, акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи. 
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.

Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 136 - 24346


 
Полезни връзки