Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! 3-ДНЕВНА ПРИКАЗКА - СТРАНДЖА, БРЪШЛЯН, МАЛКО ТЪРНОВО, ЛОЗЕНГРАД, ЛЮЛЕБУРГАС, ТЕКИРДАГ И МРАМОРНО МОРЕ ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ И БУРГАС
Маршрут:
СТРАНДЖА, БРЪШЛЯН, МАЛКО ТЪРНОВО, ЛОЗЕНГРАД, ЛЮЛЕБУРГАС, ТЕКИРДАГ И МРАМОРНО МОРЕ

Дати:
06.09.2019, 04.10.2019,

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 205 лв.

 

Програма
ТРИДНЕВНА ПРИКАЗКА - СТРАНДЖА, БРЪШЛЯН, МАЛКО ТЪРНОВО, ЛОЗЕНГРАД, ЛЮЛЕБУРГАС, ТЕКИРДАГ И МРАМОРНО МОРЕ
 • с тръгване от Варна и Бургас

 • 06-08 септември - ПОТВЪРДЕНА ДАТА!
 • 04-06 октомври 2019


ПРОГРАМА

1 ден:

 • 06.00 Тръгване от Добрич
 • 07.00 Отпътуване от Варна
 • 09.00 Бургас, бензиностанция OMV (до хотел Мираж).

09.40 Отпътуване за Странджа и с. Бръшлян.

Около 10.30 пристигане в Бръшлян - от 1982 г. цялото село е архитектурен и исторически резерват, като в него са запазени автентични къщи, характерни за странджанската архитектура от XVIII и XIX в. 76 къщи са архитектурни паметници на културата, a 9 от тях — с национално значение. Старото име на Бръшлян – Сърмашик е свързано с една от най-известните песни в България и химн на Странджа – „Ясен месец веч изгрява“. Войводата Яни Попов е опоетизирал подвига на малка чета, водила ожесточено сражение с турския аскер на 2 април 1903 година в село Сърмашик. Събитието е известно в историята като "Сърмашишката афера". По спомени на старите бръшлянци, песента се запява открито в селото през 1908 година.

10.30 – 11.45 Посещение на:
Етнографския музей, помещаващ се в автентична местна къща на около 150 години, запазила не само външния си архитектурен вид, но и вътрешната си уредба;
Килийното училище, създадено през 1871 година от свещеника на църквата „Св. Димитър“. Свободно време за снимки.

12.00 Организиран обяд в ресторант „Рибарникъ“ до р. Велека. Прясна странджанска пъстърва, приготвена по специална рецепта за всички Вас!

13.30 Отпътуване за Малко Търново.
Посещение на:
Православен храм „Успение Богородично“ – със съхраняваните в църквата около 150 икони, тя е превърната в истинска художествена галерия, в която може да се проследи развитието на странджанската възрожденска иконописна школа.
Източно - католическа църква „Света Троица“ - Църковните икони, олтарът и църковната утвар са пренесени от Одрин, от българската църквата „Свети Кирил и Методий“.
Една от най-ценните икони е чудотворната икона на Богородица, наричана „Покровителка на единството между християните“. На 25 май 2002, при визитата си в България, папа Йоан Павел II коронясва иконата. В параклиса на светилището се съхранява и „пиюска“ – бялата шапчица, с която папа Йоан Павел II е служил. Заб. Църквата се обслужва от възрастни жени, които при редки случаи нямат възможност да отворят църквата.
Исторически музей „Проф. Александър Фол“ – експозицията е разположена в четири странджански възрожденски къщи – паметници на културата, които са принадлежали на богатите търговски фамилии Дякови и Илиеви от края на ХІХ век. Вход: 4 лв.

Около 17.00 Отпътуване за Лозенград, Преминаване на българо-турската граница.

Около 18.30 Пристигане в Лозенград. Настаняване в хотел “LINE”. Свободно време в центъра на града.

20.30 Вечеря и дискотека с караоке и възможност за свободно внасяне на собствени напитки: салата, основно ястие (мешана скара) с гарнитура, десерт, вода, безалкохолни, дисководещ. Цена: 25 лв.
Заявява се при записване!

Нощувка.


2 ден:

до 08.30 Закуска. Освобождаване на стаите и качване на багажа в автобуса.

09.00 Отпътуване за Люлебургас

10.00-12.00 Посещение на мол 39 BURDA в Люлебургаз. Свободно време за покупки и обяд.

12.00-13.30 Свободно време в центъра за обяд и покупки в най-добрите турски магазини- T-SHOP, KARPA MAVI, KOTON, LCWaikiki, DEFACTO, FLO. 13.30 Отпътуване.

14.00-15.00 Посещение на представителния магазин на TAЧ (TAC) – най-качествената марка за спално бельо, хавлии, халати, пердета и др. Отпътуване за Текирдаг.

16.00 Настаняване в хотел YAT – Разположен в сърцето на града на морският бряг.
Свободно време за разходка в крайморския парк, посещение на джамията на Рюстем паша и бедестена към нея, плаж.
Вечерта възможност за вечеря в един от многобройните рибни ресторант.

Нощувка.


3 ден:

07.00-09.30 Закуска. Освобождаване на стаите и качване на багажа в автобуса.

10.00-13.00 Посещение на шопинг мол „TEKIRA“.

13.00 Отпътуване за Люлебургас

14.00-15.30 Посещение на търговски център „МИГРОС“

15.30 Отпътуване за България.

Цена на човек в стая с 2 легла или 3 легла Цена на човек в единична стая дете 0-6 г. на допълнително легло дете 7-12 г. на допълнително легло
Пакетна цена 205 лв. 245 лв. 110 лв. 150 лв.


Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус с климатик, аудио- и DVD-система;
 • 1 нощувка със закуска в хотел LINE - 3* в Лозенград (Къркларели);
 • 1 нощувка със закуска в хотел YAT HOTEL - 3* в Текирдаг в стая с гледка към града;
 • Обяд в ресторант „Рибарникъ“ с развъдник – шопска салата, пъстърва с варени картофи, десерт, хляб и вода;
 • Екскурзоводски беседи на български език във всички обекти;
 • Пътни и гранични такси, паркинг;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзовод от Агенцията. По време на пътуването туристите се запознават с историята на Странджа, Тракия, обичаите на местното население, посещаваните обекти и много любопитни подробности.


Цената не включва:
 • Доплащане за стая с гледка към морето в хотела в Текирдаг – 10 лв./човек в зависимост от наличността. Заявява се при записване, като се изчаква потвърждение от хотела.
 • Исторически музей Малко Търново – 4 лв. вход и беседа от местен екскурзовод;-
 • Вечеря и дискотека: салата, основно ястие (мешана скара) с гарнитура, десерт, вода, безалкохолни, дисководещ с възможност за внасяне на собствени напитки. Цена: 25 лв.
 • Вечеря в рибен ресторант;
 • Разходи от личен характер;
 • Медиц. застрах. за лица над 70-85 год. – доплащане 4.00 лв.; лица над 85 год. не се застраховат


Срок и начин на плащане: 
 • 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи: 
 • Mеждународен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане! ; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта


Допълнителна информация:
 • Визови, паспортни и санитарни изисквания: Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на завръщане!!!
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 туриста. 
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: – 7 дни преди тръгването.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата, без това да ощетява туристите.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 136 - 22007


 
Полезни връзки