Екскурзии от Варна

МОСКВА И БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
Маршрут:
ВАРНА - МОСКВА - САНКТ ПЕТЕРБУРГ- БУРГАС - ВАРНА

Дати:
10.06.2019,

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 2299 лв.

 

Програма
ДВЕТЕ РУСКИ СТОЛИЦИ - ВЕЛИЧИЕТО НА МОСКВА И БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ
 • С ПОЛЕТ ВАРНА - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ- БУРГАС / ТРАНСФЕР ДО ВАРНА

STOP SALE

Санкт Петербург е най-северният от големите градове на планетата,наричан Северната Венеция. Петър I решава да построи новата столица на Русия върху устието на река Нева през май 1703 г., за да стои като прозорец към Европа и да съперничи по великолепие и разкош на всички европейски столици. Природата тук е необичайна - сурова през зимата, но и приказна, романтична през пролетта и лятото, особено по време на прочутите бели нощи, които настъпват към края на май. Тогава залязващото слънце се спуска зад хоризонта и вечерният сумрак се слива с утрото. Най-въздействащи са от 10 до 22 юни. Над 3 милиона туристи от цял свят идват тук през тези дни, за да усетят магията им, разхождайки се по крайбрежните булеварди в очакване да се вдигнат мостовете на Нева. Сигурно е вярно, че през белите нощи хората се влюбват най-много и най-трайно.Най-атрактивният момент, който туристите очакват с нетърпение през нощта, е вдигането на мостовете. Те се отварят по един или два пъти в точно определено време. Тогава корабите преминават като фантастични видения, движещи се по светлинните отблясъци на реката. В сезона на среднощното слънце се провежда фестивалът „Бели нощи“, по време на който се поставят най-добрите оперни и балетни спектакли, класически концерти. Пикът на културните празненства е фестивалът „Алени платна“ – най-голямото събитие в цяла Русия, с няколко милиона посетители. На различни места в града се организират безплатни събития, на сцена излизат световни звезди, има зрелищни фойерверки, безбройните концерти и водни представления.


Предимствата на програмата:
 • директни полети Варна-Москва и Санкт Петербург-Бургас, с осигурен транспорт от Бургас до Варна;
 • централно разположени хотели и в двата града с добър стандарт, които дават възможност да използвате пълноценно свободното си време;
 • опитен водач на групата от Варна и отлични екскурзоводи с български език на място;
 • богата програма в Москва и Санкт Петербург, включваща всички важни забележителности и в двете столици;


Предварителна туристическа програма:

1 ден - 10.06 / Москва
 • Понеделник
Излитане от летище Варна с директен полет до Москва-12.30

15.00 Пристигане на летище Внуково и посрещане от местен екскурзовод.
Обзорна екскурзия на Москва– по време на обиколката ще се насладите на прекрасната гледка от Воробьовите възвишения, красивите Московски булеварди, Московския университет - пример на Сталинската архитектура, Седалището на Правителството на Руската Федерация, наричано Белия дом, квартала на посолствата-повечето разположени в старинни имения. След Белия дом се намира величественото сдание на Държавната дума.

Трансфер до хотела и настаняване.Нощувка.


2 ден - 11.06 / Москва
 • Вторник
Закуска на бюфет. В 9.00ч Среща с екскурзовода в хотела, отправяме се към метрото за екскурзията „Червеният площад“.

10 –11.00ч – пешеходна разходка в сърцето на Москва, под защитата на ЮНЕСКО. Невероятните стени и кули на Московския Кремъл, събора Свети Василий Блажений, великолепната сграда на ГУМ -един от най-красивите търговски комплекси в Москва. Казанската катедрала - първата църква, напълно възстановена в първоначалния си вид през постсъветския период, както и Мавзолея на Ленин и Сталин - гробницата на великите лидери.

11:00 -12:30 – Екскурзия в Московский Кремъл - сърцето на Русия, където се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, както и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана. Царската камбана може да се нарече най-голямата камбана в света, отлята за Успенския събор в Кремъл.

12:30-14:00 – Обиколка на оръжейната палата – музей- съкровищница, която съдържа уникална колекция от ценни оръжия, тясно свързани с историята на руската държава, събирана в продължение на векове на кралската династия на Русия.

16:00 - 17:00 Връщане с екскурзовода с метрото до хотела.

Нощувка.


3 ден - 12.06 / Москва
 • сряда
Закуска на бюфет. 9.00 Среща с ескурзовода в хотела. Транспортиране с метро до Третяковката галерия, където се намират творбите на иконописците от XII-XVII век- Теофан Грек, Андрей Рубльов, както и произведения на Брюлов, Крамской, Репин Суриков, Левитан, Шишкин, Васнецов, Врубел и Серов.

13.00 Обяд в ресторант „Тарас Булба“, където ще опитате традиционна украинска кухня.

15.00 –Разходка с корабче по Москва река на флотилията на Radisson Royal /около 2,5 часа с екскурзовод/.

17.30 Връщане с екскурзовода с метрото до хотела.

Нощувка.


4 ден - 13.06 / Москва-Санкт Петербург
 • четвъртък
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.

Транспорт с автобус до гарата и отпътуване за Санкт Петербург със скоростния влак „Сапсан“ в 09.40ч. Пристигане в Санкт Петербург на Московската гара-около 13.30.

Посрещане от местен екскурзовод и обзорна обиколка на Санкт Петербург - Невский проспект, Дворцовият площад, панорама към Василиевския остров, Исакиевският площад, Разглеждане на Исакиевския събор най- големият православен храм на Санкт Петербург.Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Следва Събора Смолни, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцерът Аврора, Казанския събор, където се намира чудотворната икона на Божията майка.Трансфер до хотела.

Настаняване и свободно време.

Нощувка.


5 ден - 14.06 / Санкт Петербург
 • петък
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.

Екскурзия до Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжения от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър. Посещение на Големия дворец и разглеждане на Нижний парк.

13.30-15.00 Връщане в хотела. Следобед - свободно време.

Нощувка.


6 ден - 15.06 / Санкт Петербург
 • събота
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела. Следва

Обиколка на двореца и парка на Екатерина Велика – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Тук се намира и легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Дворецът е обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО.

Връщане обратно в хотела 12.30-14.00. Свободно време.

Нощувка.


7 ден - 16.06 / Санкт Петербург
 • неделя
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.

Посещение на Ермитажа –градиозният зимен дворец на всеки Цар и Царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.

Около 14 часа-трансфер за летище. Полет в 18.05 –каца в Бургас 21.30. Трансфер за Варна.

  • Програмата е предварителна и може да бъде променена по дни и часове.



STOP SALE
Цена за ранни записвания до 15.02.2019
Хотели Цена за ранни записвания до 15.02.2019 на човек в двойна стая
Москва - Holiday Inn Moscow Lesnaya 4*или подобен https://holiday-inn-lesnaya.moscow-hotels.org/ И Санкт Петербург -Гранд хотел Октябърская 4*или подобен https://www.oktober-hotel.spb.ru/ 2299 лв.
 • Единична стая – на запитване/ доплащане 500 лв.към пакетната цена/
 • Дете на допълнително легло- на запитване
 • Стандартна цена: 2350 лв. на човек в двойна стая


Цената е валидна при група мин. 25 души и включва:
 • Самолетен билет Варна-Москва-С.Петербург-Бургас с лет.такси;
 • Транспорт Бургас-Варна с автобус;
 • Билет за скоростния влак Сапсан-Москва-Санкт Петербург;
 • 3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 4*-Москва и 3 нощувки С.Петербург 4*- по указаните хотели /в двойни стандартни стаи/;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии с екскурзовод на български език, 1 обяд по програмата в Москва;
 • Транспорт с туристически автобус и обществен транспорт по програмата;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:
 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв.(с включена такса визов център)-необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат /на светъл фон/;
 • Обяди и вечери;
 • Допълнителни, екскурзии, които не са включени в програма;
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;


  • Полетното разписание подлежи на препотвърждение


Условия за записване:
 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 25 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.


Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от цената.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването до 45 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 45 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
 • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
 • Платената сума за виза и визова услуга не подлежи на възстановяване след подаване на документите за виза.

Астеа Тур предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.







Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 122 - 23443


 
Полезни връзки