Екскурзии от Варна

ПРЕДКОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ В БРАТИСЛАВА, ПРАГА И КАРЛОВИ ВАРИ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ДРЕЗДЕН ОТ ВАРНА, БУРГАС И СОФИЯ
Маршрут:
БРАТИСЛАВА - ПРАГА - КАРЛОВИ ВАРИ

Продължителност: 6 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 335 лв.

 

Програма
ПРЕДКОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ В БРАТИСЛАВА, ПРАГА И КАРЛОВИ ВАРИ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ДРЕЗДЕН
 • отпътуване от Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София

09.12. – 14.12.2019г. - 3 нощувки + закуски


ПРОГРАМА:

1 ден

Отпътуване от Варна в 09,30ч/с доплащане 30,00 лв/, Бургас –бензиностация ОМВ до Метро -12,00 часа, Стара Загора-14,00ч разклон на АМ Тракия, Пловдив-15,30ч бензинстанция Шел/Хепи АМ Тракия, София-18,00ч бензиностанция ОМВ на бул.Сливница посока Калотина. Преминаване на ГКПП Каотина-Ниш – Белград – Братислава. Нощен преход.2 ден

Пристигане в словашката столица Братислава.Пешеходна обиколка на старият град – Новият мост, катедралата «Св.Мартен»,в която е коронована императрица Мария Терезия,Градския площад, Кметството,Архиепископалния дворец /в който са живяли Св. Св. Кирил и Методий/ и кулата „Михалска брана”.Отпътуване за Чешката столица Прага. Настаняване в хотел 2/3* в район на Прага. Нощувка.


3 ден

Закуска.

Програма в Прага с местен екскурзовод на български език /доплащане 20,00 евро за обиколка + слушалки,около 3,5 часа/ - пешеходен тур от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време за разглеждане на Коледния базар. По желание в 18,00 ч. 1,3 часова разходка с корабче по р. Вълтава, с включена вечеря на блок маса, без напитки /доплащане 25,00 евро/.Нощувка.


4 ден

Закуска.

По желание в 08,00 ч. еднодневна екскурзия до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба” и един от най-старите коледни базари в Европа– гр. Дрезден /доплащане 45,00 евро - включва транспорт, пътни такси, местен екскурзовод и обиколка в старата част на Дрезден-комплекса Цвингер,Оперния площад,Кралската катедрала,катедралата Фрауенкирхе.Свободно време и възможност за музеи- бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сстинската Мадона”, съкровищницата «Зелените сводове» /входните такси на музеите не са включении в цената на тура/.Връщане в Прага вечерта. Нощувка.


5 ден

Закуска.

В 08.00 ч. Отпътуване за Карлови Вари /доплащане за обиколка с местен екскурзовод 20 ,00 евро/ – един от най-старите европейски балнео-курорти известен с лечебния ефект на горещите си минерални извори, Бехировката и стъкларски изделия. По желание кратка спирка в най-старата пивоварна в района - Крушовице.Отпъгуване за България.


6 ден

Пристигане в София късния след обяд,Пловдив,Бургас и Варна късно вечерта.


ЦЕНА - 335,00лв.


В ЦЕНАТА,калкулирана при 40 туриста, СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • транспорт с автобус 3*
 • 3 нощувки+ 3 закуски в района на Прага в хотел 2/3* в двойни/тройни стаи
 • водач по време на пътуването
 • гранични и пътни такси


В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 20,00 евро;
 • екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод– 45,00 евро;
 • обиколка с местен екскурзовод в Карлови Вари – 20,00 евро;
 • корабче по р. Вълтава с вечеря на блок масса,без включении напитки – 25,00 евро,
 • таксите на посещаваните обекти


ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ минимум 25 записани туриста и се заплащат от България.


Плащания
 • до 1 дни след Резервация 30% от стойността на пътуването / на човек
 • до 10 дни преди Тръгване 100%

Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !

Неустойки
 • за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета
 • за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 40%
 • за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%
 • за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

Допълнителна информация:
 • Офертата важи при минимум 40 туриста
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

Необходими документи за пътуване
 • лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване.
 • За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина

Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.
Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 118 - 26876


 
Полезни връзки