Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! СКАНДИНАВИЯ И СЕВЕРА: БУДАПЕЩА - ПРАГА – БЕРЛИН – КОПЕНХАГЕН – ОСЛО - СТОКХОЛМ – ХЕЛЗИНКИ – ДРЕЗДЕН – БРАТИСЛАВА ОТ ВАРНА, БУРГАС, СТ. ЗАГОРА, ПЛОВДИВ И СОФИЯ
Маршрут:
БУДАПЕЩА – ПРАГА – БЕРЛИН – КОПЕНХАГЕН –ОСЛО-СТОКХОЛМ – ХЕЛЗИНКИ – ДРЕЗДЕН – БРАТИСЛАВА

Продължителност: 11 дни / 8 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 729 лв.

 

Програма
ПОТВЪРДЕНА ЕКСКУРЗИЯ СКАНДИНАВИЯ И СЕВЕРА
 • От Варна, Бургас, Ст. Загора, Пловдив и София

БУДАПЕЩА – ПРАГА – БЕРЛИН – КОПЕНХАГЕН – ОСЛО - СТОКХОЛМ – ХЕЛЗИНКИ – ДРЕЗДЕН – БРАТИСЛАВА

 • 8 нощувки + 4 закуски и транспорт с автобус и круизен кораб


ПРОГРАМА:

1 ДЕН
 • ЗА ПЪТУВАЩИТЕ ОТ ВАРНА,БУРГАС,СТ.ЗАГОРА,ПЛОВДИВ дата 25.09. ВЕЧЕРТА/ Варна в 17,30ч. /с доплащане – 30,00 лв./от Бургас в 20:00ч. – бензиностанция OMV до Метро; от Пловдив в 23:30ч. – бензиностанция Шел и Хепи;/

Отпътуване от София в 02:00ч. – бензиностанция OMV на бул. Сливница срещу Западен парк, по маршрут ГКПП Калотина – Ниш – Белград – Будапеща.Пристигане в Будапеща в ранния следобяд.По желание едночасова разходка с корабче по р.Дунав с чаша щампанско/ доплащане 15,00 евро/.Нощувка.


2 ДЕН

Отпътуване за чешката столица – Прага. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Старата част на града /доплащане 15,00 евро/ -Старое место, сградата на старото Кметство с астрономическия часовник Орлой, улица Карлова,Карловия мост от 14 век.Нощувка.


3 ДЕН

Закуска. Отпътуване за Германия в 08,00ч. Спирка в Берлин – улицата на липите и най-известните по целия свят символи на Берлин – Бранденбургската врата, Райхстагът и Монументът на победата. Отпътуване за района на Рощок. Нощувка.


4 ДЕН

Рано сутринта в 06,00ч.отпътуване за Дания с ферибот Рощок – Гедсер – преход 160км. Преди обяд пристигане в столицата – Копенхаген. Панорамна обиколка на града /1,30ч./ с местен екскурзовод на български език /доплащане 20,00 евро/. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на “майка Дания”, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен.В 15.00ч. отпътуване за пристанището. Качване на ферибот за Норвегия на компанията DFDS. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.


5 ДЕН

Сутринта в 09,30ч. пристигане в столицата на Норвегия – гр. Осло. Панорамна обиколка от 10,00ч. на града с местен екскурзовод на руски език /доплащане 20.00 евро/ – Кралския дворец, централната улица “Карл Йохангате”, Кметството, където се връчва Нобеловата награда за мир, скулптурите на Вигеланд в парка Фргонер. Рано след обяд отпътуване за шведската столица Стокхолм, известна като “Северна Венеция”.Нощувка в района на Стокхолм.


6 ДЕН

Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език /доплащане 20,00 евро – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати.и неповторима панорама от града. В 15.00ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 16.45ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203м., разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.


7 ДЕН

Около 10.00ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур 10,30-12,30ч. с местен автобус и екскурзовод на руски език /доплащане 40,00 евро – заявява се в България/ – с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала, Скалната църква и паметника на Сибелиус. Отпътуване обратно за Стокхолм. Нощувка на кораба на Силия лайн,ниво 2.


8 ДЕН

Пристигане сутринта в 09,30ч. в Стокхолм. Посещение на музея “Васа” с кралския боен кораб или етнографския комплекс „Сканзен”или музея на АББА. По обяд отпътуване за Германия. Попътна спирка на брега на езерото Ветерн. Вечерта качване на ферибот от Трелеборг до Рощок – пътуване около 6,00ч. – включено е настаняване на база дек. *По желание и препоръчително е доплащането за кабини.


9 ДЕН

Рано сутринта пристигане в Рощок. Кратка спирка /2 часа/ в Дрезден – столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба”. Отпътуване за Чехия.Нощувка.


10 ДЕН

Закуска.Отпътуване със пирка в столицата на Словакия Братислава.Пешеходна разходка в стария град –катедралата Св.Мартен, площада пред Кметството,Двореца на Архиепископа,Михалевската порта.Ранния следобяд отпътуване за България.


11 ДЕН

Пристигане сутринта в София,Бургас и Варна след обяд.Дата: 26.09.2018г - Потвърдена - 10 свободни места

 • цена – от 729,00 лв

В цената, калкулирана при 40 туриста са включени:
 • транспорт с автобус 3*
 • обявените 8 нощувки+4 закуски, калкулирани на база 4-ки кабини, стаи 2-ки /1 нощувка+закуска в Будапеща в хотел 2/3*; 2 нощувки със закуски в Прага в хотел 3*; 1 нощувка в района на Рощок –Ibis budget; 1 нощувка на ферибот от Копенхаген за Осло в каюти за 4-ма ниво 2,1 нощувка със закуска в района на Стокхолм ; 2 нощувки на ферибот на Силия лайн Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм, в каюта за 4-ма, ниво 2;
 • водач-представител на фирмата по време на пътуването.


В цената не са включени:
 • фериботни, пътни и пристанищни такси – 40,00 евро – заплащат се задължително преди отпътуване
 • таксите на посещаваните обекти
 • турове в програмата:
 • обиколка с местен екскурзовод на български език + слушалки в Прага – 15,00 евро
 • тур Хелзинки с местен автобус и екскурзовод на руски език – 40,00 евро
 • обиколки с местни екскурзоводи в Копенхаген,Осло и Стокхолм – по 20,00 евро за град
 • корабче по р.Дунав в Будапеща – 15,00 евро,
 • доп доплащане за двойни кабини на кораба Дания-Норвегия – 35.00 евро на човек / тройна кабина – 15.00 евро на човек/ единична – 120.00 евро
 • лащане за двойни кабини на кораба Швеция-Финландия– 45.00 евро на човек за двете нощувки/ тройна кабина – 15.00 евро на човек/ единична – 135.00 евро
 • възможност за настаняване в каюти на ферибота от Швеция за Германия – каютата за 4 ма – 120.00 евро, каютата за 2ма – 100.00 евро – заявява се и заплаща предварително/
 • отпътуване от Варна – 30,00 лв


Необходими документи за пътуване
 • лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина


ПРИ ЗАКУПУВАНЕ НА ОФЕРТАТА,СЕ ИЗИСКВА /три имена,ЕГН,№ на ЛК и дата на валидност, място на отпътуване,тел.за връзка на пътуващите лица/.


Допълнителна информация:
 • Заявяването и заплащането на допълнителните мероприятия става мин 14 дни преди датата на отпътуване с надлежно представен документ за плащане!
 • Препоръчително е валутата Ви необходима за Скандинавските страни да бъде обменена от България.
 • Офертата важи при минимум 40 туриста
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 118 - 28843


 
Полезни връзки