Екскурзии от Варна

ПЕЩЕРА ДУПНИЦА - ОДРИН - ЕНЕЗ - ЕЗЕРО ГАЛА ОТ ВАРНА И ДОБРИЧ
Маршрут:
ДУПНИЦА-ОДРИН-ЕНЕЗ-ЕЗЕРО ГАЛА

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 135 лв.

 

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО: ПЕЩЕРА ДУПНИЦА - ОДРИН - ЕНЕЗ - ЕЗЕРО ГАЛА
 • Отпътуване от Варна и Добрич

Дати :
 • 17.08 - 18.08.2019

2 дни / 1 нощувка със закуска на блок маса в Одрин


ПРОГРАМА:

1 ден:

04.00ч Тръгване от Добрич
05.00ч Отпътуване от Варна през Несебър и Поморие
Преминаване на българо-турската граница на ГКПП Малко Търново/Дерекьой. Посещение на пещерата Дупница – една от най-дългите пещерни системи в Европа с обща дължина 3200 м, формирала се преди около 200 млн. години и дава началото на река Резовска, която в горното си течение служи за граница между двете държави. Отпътуване за Одрин - втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, града на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни. Посещение на търговски център с намаления „MARGI OUTLET” и т.нар. СИН ПАЗАР, където може да се намери всичко - от пресни плодове и зеленчуци до млечни продукти, ядки, сушени плодове, кухненска посуда и дрехи. Посещение на Музея на здравето (музей на Европа за 2004г.) с кратък филм на български език. Вход: 5 турски лири = 1,50 лева. Време за разглеждане – 1 час.
Настаняване в хотел.
Свободно време. По желание - посещение на джамията на султан Селим II – произведението на най-известния архитект на Османската Империя – Синан, което самият архитект смята за неговия шедьовър. Свободно време за разходка и разглеждане на АРАСТА БАЗАР – пазара към джамията, Бедестена. Нощувка


2 ден:

07.00-08.30 Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена” с беседа.
Посещение на складове за перилни препарати на ниски цени.
Посещение на търговски център ERASTA Shopping Centre. Отпътуване за Енез. Малкото градче е разположено между устието на р. Марица малко преди вливането й в Егейско море и националния парк Далян. Днешният Енос (на турски Енез) е наследник на големия античен град Аинос, основан според легендата от троянския герой Еней. Много народи са оставили следи тук! През различните епохи е владян от траки, перси, елини, македонци, римляни, византийци, генуезци, османци …. За съжаление все още не е добре изследван. Според австрийските археолози, които работят тук, Аинос е обект с изключително бъдеще, притежаващ по-голям потенциал дори от световно известния Ефес. Древният град е разположен на югоизточния бряг на река Марица (Еврос), точно на мястото, където водите ѝ се срещат с Егейско море. През Античността е едно от най-важните пристанища на Източна Тракия. Споменат е в произведения на Омир и Херодот. Днес върху античния Акропол се издигат останките от средновековната крепост, построена от генуезката фамилия Гатилузио. Тя го владее от 1376 година до превземането му от войските на османския султан Мехмед Завоевателя през 1456. По време на Балканската война (1912 г.) Енос е окупиран от българската армия. Той е крайна точка на линията Мидия — Енос, маркираща територията, която според Лондонския мирен договор Османската империя отстъпва на България. Няколко месеца по-късно с договора от Букурещ 1913 тази граница е коригирана и градът е върнат на Турция.
Разглеждане на останките от византийския замък и църквата "Св. София" .
Запазеният и реставриран Акропол се издига на височина 25 метра над нивото на морето и реката. От него се разкрива приказна гледка към Егея и делтата на Марица. Мощните, всяващи респект крепостни стени показват, кой е бил господарят тук! Интерес представлява и мавзолеят (бивша византийска църква) на османския адмирал Хас Юнос бей и причудливото ислямско гробище до него. Обиколка ни ще завърши при Базиликата на кралската дъщеря. Произходът на името е загадка. Вкопана в огромен хълм край вътрешното пристанище близо до морския бряг, тя удивително прилича на Голямата митрополия в Несебър. Вероятно са строени по едно и също време – VI век от н.е. при царуването на Юстиниан I Велики. Размерите ѝ са огромни (дължина повече от 30 м), а строителния план много оригинален. Стичащите се от хълма води, заедно с подпочвените се вливат в красив вътрешен нимфеум.
Отпътуване за България. Пристигане около 23,30ч
Цена на човек в стая с 2 легла или 3 легла Цена на човек в единична стая
135 лв. 160 лв.

Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус 1 нощувка със закуска в хотел в Одрин 3-4*
 • Екскурзоводски беседи на български език във всички обекти;
 • Пътни и гранични такси, паркинг;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзовод от Агенцията. По време на пътуването се дава пространна информация за Турция, Одрин, посещаваните обекти и много любопитни подробности.


Цената не включва:
 • входните такси за музеи и туристически забележителности – общо 15 турски лири;
 • доплащане за вечеря -25 лева


Необходими документи:
 • международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане!; - за лицата под 18 години, пътуващи сами, непридружени от родителите си или с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 131 - 31662


 
Полезни връзки