Екскурзии от Варна

ОТ ЗЛАТОГРАД ДО ЕГЕЙСКО МОРЕ - ПРАЗНУВАНЕ НА ДЕЛЬОВИ ПРАЗНИЦИ В ЗЛАТОГРАД И МОРЕ НА ЕДИН ОТ НАЙ-ЧИСТИТЕ ПЛАЖОВЕ В ГЪРЦИЯ - ФАНАРИ ОТ ВАРНА, НОВИ ПАЗАР И ШУМЕН
Маршрут:
Варна – Кабиле - Ямбол – Кърджали – Златоград – Порто Лагос – Фанари – Кавала – Фанари – Комотини – Шумен – Нови пазар – Варна

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 179 лв.

 

Програма
ОТ ЗЛАТОГРАД ДО ЕГЕЙСКО МОРЕ - ПРАЗНУВАНЕ НА ДЕЛЬОВИ ПРАЗНИЦИ В ЗЛАТОГРАД И МОРЕ НА ЕДИН ОТ НАЙ-ЧИСТИТЕ ПЛАЖОВЕ В ГЪРЦИЯ - ФАНАРИ ОТ ВАРНА, НОВИ ПАЗАР И ШУМЕН

 • Eжегодно през месец септември в Златоград се отбелязват с многодневна програма, дните посветени на Делю войвода. Каним ви на едно вълнуващо пътешествие, което ще ви върне назад във времето отпреди 100 години където ще успеете да се докоснете до миналото, до българският бит и култура. Програмата продължава с екскурзионна програма и почивка в гръцкият курорт Фанари, носител на наградата „Син Флаг“.

 • Варна – Кабиле - Ямбол – Кърджали – Златоград – Порто Лагос – Фанари – Кавала – Фанари – Комотини – Шумен – Нови пазар – Варна


Програма

1 ден: 21.09.2018 г. Варна – Кабиле - Ямбол – Кърджали - Златоград

Сутрешно отпътуване от Варна, Нови Пазар и Шумен в посока античния град Кабиле. През античността градът е бил важен икономически и културен център на Югоизточна Тракия и Долна Тунджа.
Разглеждане на на Кабиленския манастир „Рождество Богородично“ и археологически музей. Следва посещение и туристическа програма в гр. Ямбол. Разглеждане на забележителностите на града – Регионалният исторически музей, Храмът "Св. Георги Победоносец" изграден през 1737 г.; Ямболският безистен, построен през XV век и художествената галерия "Жорж Папазов", намираща се в старинната сграда на синагогата. Базистенът представлява покрит пазар и е единствената в България запазена сграда от този тип от времето на османското владичество, а художествената галерия е една от най-богатите в страната. Посетителите могат да видят над 3000 произведения на десетки изтъкнати художници от България и чужбина. Свободно време за обяд.
Отпътуване към Кърджали. Фото пауза при „Водното огледало” - един от най-известните туристически обекти в гр. Кърджали. Посещение на манастира на отец Боян Саръев "Св. Успение Богородично“, едно от най-посещаваните свети места в страната. Напоследък към манастира се стичат много посетители, тъй като тук освен че се намира кладенец с лековита вода, се съхраняват частици от Кръста Господен. Неотдавна професор Николай Овчаров при разкопки в близост до Перперикон направи поредното си смайващо откритие – в абсидната част на архиепископска църква той открива 5-6 бронзови нагръдни кръстове-реликвариуми. При изследване в лаборатория се оказва, че в един от кръстовете в мощехранителницата са открити частици от Светия Кръст. През 2002 година с литийно шествие реликвите са донесени в храма и са изложени на поклонение.
Отпътуване за град Златоград. Пристигане и настаняване в хотела.
Вечерта, по желание, посещение на битово заведение с възможност да се опитат различни родопски специалитети (с предварителна резервация) – допълнително вечерно мероприятие.
Нощувка.


2 ден: 22.09.2018 г. Златоград

Закуска. Денят започва с туристическа програма в Златоград - пешеходна разходка до лобното място и паметника на Делю войвода и запознаване с легендата за хайдутина, най-старата църква в Родопите, килийното училище, свещолеярната и разглеждане на Стария град със занаятчийските работилници.
Ежегодно през месец септември в Златоград се отбелязват празниците посветени на Делю войвода. Преоблечени като занаятчии, търговци и абаджии, фотографи или просто като купувачи и зевзеци, организатори и граждани пресъздават атмосферата на един пазарен ден от преди 100 г. Делю войвода е златоградският символ на всеотдайност, достойнство и свободолюбие, пример за сила и чест.
Включване в Делювите празници - празник на открито с възстановка „Един пазарен ден отпреди 100 години” в Етнографския комплекс.
Свободно време или включване в туристическа програма:
Вечерта може да се насладите на „Концерт на местни и гостуващи самодейни фолклорни състави“.
Нощувка.


3 ден: 23.09.2018 г. Порто Лагос – Фанари – Кавала - Фанари

Закуска. Ранно сутрешно отпътуване за Порто Лагос с преминаване на гръцката граница. Пристигане в Порто Лагос. Селцето е разположено в красив залив на 25 км. югоизточно от град Ксанти, на брега между Бяло море и обширната езерна лагуна Вистонидас (Боругьол). То е рибарски и оризовъден център. Има красиви плажове и пристанище. Лагуната е "влажна зона" и заедно с плажовете са под защита на министерството на околната среда. Обитава се от розово фламинго, пеликани и други морски и сладководни птици. Разглеждане на манастирския комплекс „Св. Никола“, който се намира в лагуната и е свързан с брега с дълъг пешеходен дървен мост. Манастирските църкви са изградени на малки островчета, свързани със сушата с дървени мостове, сред красива лагуна, обявена за природен резерват. Местните хора вярват, че присъствието на Св. Богородица в манастирската обител е осезаемо.
Отпътуване за Фанари – очарователен морски курорт носител на наградата „Син Флаг“. Плажът Фанари е известен още като “Златен пясък”, заради ситния пясък, в който можете да заровите крачета. Той продължава много навътре в морето, което става дълбоко съвсем плавно. Плажът започва от едноименното градче и се простира чак до границите на рибарския кооператив. Почивката във Фанари дава възможност да преоткриете едно селце, което в действителност представлява очарователен морски курорт, с безценна природа и изобилие от влажни зони.
Настаняване в хотела.
Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия по желание:
„Кавала - Каменния град” допълнителна полудневна екскурзия.
Сутрешно потегляне към Кавала, амфитеатрално разположен на брега на тюркуазеното Егейско море; разглеждане на Стария град с Византийската крепост, доминираща над града още от 5. век, къщата-музей на Мохамед Али – една от най-красивите сгради в града, мюсюлманския комплекс „Имарет”, аквадукта ”Камарес”, построен от Сюлейман Великолепни;
Свободно време за обяд, покупки или разходка.
Връщане във Фанари.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.


4 ден: 24.09.2018г./Фанари – Комотини – Варна

Закуска. Свободно време за плаж или разходка.
По обяд потегляне към Комотини (Гюрмюджина), с посещение на търговски МОЛ „Космополис“ процъфтяващ търговски и административен център, предпочитано място за пазаруване от много българи. В сърцето на града се намира вечнозеления общински парк и 15-метровия мемориал на героите от Втората световна война (местните жители го наричат " Мечът "). Свободно време за разходка и покупки.
Следобедно потегляне за България и късно вечерно пристигане във Варна, Шумен и Нови Пазар.ЦЕНА:
 • при потегляне от Варна – 189,00 лв.
 • при потегляне от Шумен – 179,00 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с комфортен туристически микробус;
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* в Златоград;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* Фанари;
 • посещение на Кабиленския манастир „Рождество Богородично“ и археологическия музей;
 • туристическа програма в Ямбол;
 • посещение на Кърджали с фото пауза пред „Водното огледало“;
 • посещение на манастира на отец Боян Саръев „Св.Успение Богородично“;
 • посещение и туристическа програма в Златоград с възможност за участие в „Делювите празници“;
 • посещение и туристическа програма в Порто Лагос и манастирския комплекс „Свети Никола“
 • посещение на Комотини с посещение на МОЛ „Космополис“;
 • медицинска застраховка за лица до 65 г.;
 • пътни и гранични такси;
 • екскурзоводско обслужване.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ И МЕРОПРИЯТИЯ:
 • „Кавала – Каменниият град“ – 30,00 лв. (полудневна екскурзия);
 • Вечеря в битово заведение – 20,00 лв. (вечерно мероприятие).


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси на посещаваните обекти;
 • разходи от личен характер;
 • доплащане за единична стая;
 • входни такси за билети, манастири, музей.
 • допълнителни екскурзии по програмата:


Необходими документи
 • международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.ЗАБЕЛЕЖКИ:
• Посочената цена е валидна при настаняване в двойна, тройна или единична стая;
• За резервация е необходимо авансово плащане в размер на 30 % от стойността на екскурзията. Окончателно плащане е до 14 дни преди датата на отпътуване;
• Минимален брой за провеждане на екскурзията 40 човека;
• Туровете се заявяват и заплащат от България до 2 дни преди отпътуване на екскурзията;
• Минимален брой за осъществяване на екскурзията 20 човека;
• Агенцията си запазва правото да внася промени в предварително обявените дни за провеждане на съответните допълнителни екскурзии;

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 104 - 4539


 
Полезни връзки