Екскурзии от Варна

ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ В МЮНХЕН ОТ ВАРНА
Маршрут:
Варна - Мюнхен - Варна

Дати:
17.04.2020,

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 359 €

 

Програма
ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ В МЮНХЕН ОТ ВАРНА

Индивидуална програма!

17-20 април 2020

Мюнхен обикновено се асоциира с атракции като Октоберфест, бирарията Hofbräuhaus, Олимпийският стадион и Б М В. Но градът, известен като столицата на Бавария, ще ви впечатли и с богата култура и изкуство, с множество музеи и впечатляващи колекции. Баварската столица не може да остане непосетена. Насладете й се!


 • На човек в двойна стая на база нощувка със закуска в хотел 3* от 359 евро/ от 702 лева

Цената включва:
 • Самолетен билет Варна – Меминген/Мюнхен Запад – Варна с вкл.ръчен багаж с размери с р/ри: 40х30х20см;
 • 2 нощувки на база нощувка със закуска в хотел кат.3*/ широк център в Мюнхен/, 1 нощувка В Меминген;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:
 • Багаж за чекиране срещу доплащане - по желание в зависимост от теглото - 10/20/32 кг;
 • Трансфери летище – хотел – летище: с shuttle по график от летище до централна гара Мюнхен /около 10-15 евро на посока/;
 • Екскурзии по желание;
 • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г;
 • Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за дагарантирате съседни седалки в полета. Допълнително се заплаща и приоритетнкачване на борда, което позволява малка ръчна чанта и ръчен багаж до 10кг с р/ри 55х40х23см.


Полетни детайли:
 • петък 17 април 2020 06:45ч 08:05ч
 • понеделник 20 април 2020 08:35ч 11:55ч


Примерна програма:

Първи ден /17.04.2020/

Отпътуване от летище Варна в 06:45ч, каца на летище Меминген /Мюнхен Запад в 08:05ч/. Трансфер летище-хотел – продължителност около час и половина /с обществен транспорт срещу допълнително заплащане. Настаняване в хотела след 12.00ч - свободно време за самостоятелно разглеждане на града.

Старият град включва - Църквата Дева Мария (Frauenkirche)-готическа църква, датираща от 1494 г., която със своите характерни медни куполи се е превърнала в уникален символ на града. При ясно време гледката от южната кула е фантастична. Тук ще видите и гроба на император Лудвиг, както и картината на Ван Дайк „Исус на Кръста. Замъкът (Die Residenz)- Баварските крале са живели в този ренесансов замък. Изложбата показва съкровища от монархическия период – бижута, сребро, порцелан и др. Ослепителният рококо стил в Открития театър и Фамилната галерия също са впечатляващи. Тук е и най-голямата и най-красива ренесансова светска зала на север от Алпите – Антиквариумът. Немският музей (Deutsches Museuм)- Най-големият в света за технологии и наука. Тук може да намерите всичко – от техника за мини до астрономия, както и множество автентични исторически експонати, като първия дизелов двигател например. Има голяма тестова работилница, както и турове за деца. Впечатляващи са изложбите на транспорта и въздухоплаването. Художественият музей (Pinakotheken) Тук има изкуство от всеки един век. Старата пинакотека покрива произведенията от XIV до XX век (Брюгел, Дюрер, Рафаел, Рубенс и Рембранд). По-съвременните автори (Моне, Сезан, Гоген и Ван Гог) са поместени в новата секция. Модерната пинакотека показва изработки от Кандински, Клее, Пикасо и т.н. Музеят на BMW Първоначално построен през 1973 г., този световноизвестен музей ще е много интересен за всички любители на BMW, както и за всички, заинтересовани от индустриалната история на колите. През 2004 г. сградите бяха затворени и напълно обновени, за да станат днес ярък пример за модерна архитектура.

Панорамна обиколка с Hop on /hop off – от 25 евро на човек.

Вечерта препоръчваме да посетите традиционната бирария „Хофбройхаус“ -https://www.hofbraeuhaus.de .

Нощувка в Мюнхен.


Втори ден /18.04.2020/

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или

Целодневна екскурзия до замъците на баварския крал Людвиг II – Нойшванщайн и Линдерхоф/ от 55 евро на човек - екскурзовод с английски език /. Определяни като двата най-приказни замъка в Европа. Най-известният от трите дворци, построени за Луи Втори от Бавария, Нойшвайнщайн е кралски палат в Баварските алпи в Германия. Започнат през 1869-та и оставен незавършен след смъртта на Луи през 1886-та година, замъкът е олицетворение на романтизма от XIX век. Със своите заострени покриви и с високите си кули, Нойшвайнщайн е фантастичен пример за средновековен замък, а и е издигнат по невероятен начин високо над пролома на река Пула. Не по –малко впечатляващ е дворецът Лидерхоф, наричан „Малкия Версай в липовата долина“, искрящ в стил Рококо се издига на височина 1000 метра в Баварските Алпи. Входовете за дворците се заплащат на място / по 25 евро за дворец/.

Или целодневна екскурзия на Залцбург с езерата – от 50 евро на човек с екскурзовод на английски език. Нощувка в Мюнхен.


Трети ден /19.04.2020/

Закуска и разходка из Мюнхен. По обяд освобождаване на хотела. Придвижване с обществен транспорт до Мемминген /с автобус или влак-продължителност около 100мин.; Мюнхен-Меминген – закупуване индивидуално на билети/. Късен следобед пристигане в Мемминген – свободно време за разходка из градчето. Селището е разположено в подножието на Алпите и е хармонично вписано в местния пейзаж. Старият град на Меминген е подходящ за разходки, може да се разхидите по Максимилианщрасе, Херенщрасе и да отидете до Пазарът на виното и Плоския пазар на зърно, да разгледате рибарския фонтан и да завършите пътешествието в един от автентичните ресторанти или на пазарния площад. Други забележителности са Кадедралата, Дворецът на Херман е построен през 1766, Кметството и др. Нощувка.


Четвърти ден /20.04.2020/

Ранен трансфер с такси/ срещу допълнително заплащане/ до летище Меминген/- полет в 08.35ч за Варна, кацане в 11:55ч.Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 30% от цената.

Заб.: Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !


ОФЕРТА № 122-14114


 
Полезни връзки