Екскурзии от Варна

ЛИВЪРПУЛ - ГРАДЪТ НА ФУТБОЛА И БИЙТЪЛС С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 419 €

 

Програма
ЛИВЪРПУЛ - ГРАДЪТ НА ФУТБОЛА И БИЙТЪЛС С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

Ливърпул е бил едно от най-важните търговски и миграционни пристаща във Великобритания. Сега е един модерен и бързоразвиващ се град. Интересна част на града са старите докове. Тук модерният Музей на Ливърпул проследява корените на града, докато галерията „Тейт Ливърпул“ представя модерно изкуство от цял свят. Докът „Роял Албърт“ е известен с търговския център Liverpool ONE и е дом на музея Beatles Story. Тук можете да научите всичко за най-ценния музикален квартет в Ливърпул или да направите мистериозна обиколка на всички места, свързани с великолепната четворка. От домовете и училищата им до Пени Лейн и Строубъри Фийлдс, центърът на града е пълен с места, които са вдъхновили някои от техните най-запомнящи се песни. И ако това не ви е достатъчно, можете да гледате някоя група на живо в легендарния клуб „Каверн“, където Бийтълс често са свирили още преди да станат световно известни... Край града се намира и голямото летище, кръстено на незабравимия член на бандата след неговата смърт - Джон Ленън. За много хора Ливърпул не е само синоним на музиката, но и на футбола. Ако успеете да се снабдите с билети, не пропускайте да гледате мач на Анфийлд, дома на ФК „Ливърпул“, или, ако не успеете, направете обиколка на музея на клуба, за да научите всичко за историческите му постижения.

 • Индивидуална програма


Примерна програма

1-ви ден: 6 септември

Полет от Варна в 15.15ч. Пристигане в Ливърпул в 17.10ч./летище Джон Ленън/. Придвижване до хотела. Настаняване. Свободно време за разходка и вечеря в местен ресторант.Нощувка.


2-ри ден: 7 септември

Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да направите панорамна обиколка на Ливърпул с двуетажен автобус с аудиогид на основните европейски езици. Автобусът спира на основните забележителности. Или просто да се разходите из града.

Албърт док е една от най-големите забележителности-това е първият док във Великобритания. Заобиколен е от стари сгради във английски стил. Днес тук е развлекателна зона с много музеи, бутици, кафета и ресторанти.

Не пропускайте възможността да видите двете катедрали-католическата и англиканската. Англиканската катедрала, дело на Джайлс Джилбърт Скот, е построена от червен пясъчник в неоготически стил в периода 1902 г.–1978 г. и е най-голямата на Острова. Кулата ѝ е с височина 110 м и от нея се разкрива гледка към града и околностите. Католическата общинска катедрала е завършена през 1967 г., и е дело на сър Едуин Лютиен, и се приема, че е по-голяма от Св. Петър в Рим. Нощувка.


3-ти ден: 8 септември

Закуска и ден за разходка из Ливърпул.

Препоръчваме Музеят Меритайм, който показва историята на имиграцията към Америка, както и интересна информация за трите известни кораба, тръгнали оттук-Титаник, Лузитания и Забравена императрица.

Не пропускайте посещението на Музея на Бийтълс, както и стадиона Анфийлд и музея на футболния клуб на Ливърпул. Клубът предлага специален автобус, който тръгва от Албърт док всеки час.

Можете да завършите денят с круиз по река Мърси или да посетите някой от многобройните местни пъбове. Нощният живот на града също не е за подценяване. Нощувка.


4-ти ден

Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела до 12 ч. Свободно време за разходка следобеда,придвижване до летището. Полет за Варна от летище Ливърпул – Варна 17:40ч. – 23:25ч.Хотел 3* от 419 евро/ 820 лева

Пакетните цени са на човек в двойна стая и включват:
 • самолетен билет с авиокомпания Уиз Еър и летищни такси
 • 3 нощувки със закуски в хотел кат.3*/4* широк център
 • медицинска застраховка


Цените не включват:
 • Багаж за чекиране/заплаща се по желание в зависимост от теглото - 10/20кг;
 • Приоритетно качване и втори ръчен багаж от 10кг, с размери 55х40х23см;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени такива. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
 • трансфер летище-хотел-летище


Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит 50% от стойността на пакета.
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи за записване:
 • валидна лична карта/паспорт.
 • За деца, ненавършили 18год., пътуващи с единият родител се изисква нотариално-заверено пълномощно.

 • Заб.: Цената е валидна за ранни записвания до изчерпване на местата и се препотвърждава при конкретната резервация.


Рекламации:
 • Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид, в срок до 7 дни след края на пътуването.

Форсмажор: TO не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 122 - 13553


 
Полезни връзки