Екскурзии от Варна

ИТАЛИЯ - РОМАНТИЧНА, ОЧАРОВАЩА И НЕЗАБРАВИМА ОТ ВАРНА, БУРГАС И СОФИЯ
Маршрут:
Любляна – Венеция – Верона – Лаго ди Гарда – Бардолино – Сирмионе – Гардаленд – Падуа – пещерата Постойна – Белград

Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 495 лв.

 

Програма
ИТАЛИЯ – РОМАНТИЧНА, ОЧАРОВАЩА И НЕЗАБРАВИМА
 • От Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София

 • Любляна – Венеция – Верона – Лаго ди Гарда – Бардолино – Сирмионе – Гардаленд – Падуа – пещерата Постойна – Белград


Дата: 21.07.2019 - STOP SALE !

ПРОГРАМА:

Ден 1 /21.07./:

Отпътуване от Варна в 16.30ч. /ул. Антим I/, от Бургас в 19.00ч. /бензиностанция ОМВ до Метро/; от Стара Загора в 21:00ч. /бензиностанция Лукойл до бившия птицекомбинат/, от Пловдив в 22.00ч. /бензиностанция Шел на АМ Тракия; при повече от 5 чов. – ОМВ до Санкт Петербург/, от София в 23.45ч. /бензиностанция ОМВ до Западен парк/ по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Загреб.


Ден 2 /22.07./:

Пристигане следобед в Любляна – впечатляващ град, съчетал най-хубавото от балканското и венецианското влияние. Мястото, на което може да срещнем най-много дракони, защото тези митични същества са символ на столицата и техните статуи, графики и изображенията са навсякъде. Пешеходна разходка – Централният площад, Тримостието – ансамбъл от три моста над река Любляница, Катедралата „Св. Николай“, Люблянски храд и др. Свободно време.
Нощувка.


Ден 3 /23.07./:

Закуска. Отпътуване за Италия. Пътуване с корабче до историческата част на Венеция. Пешеходна разходка – площад Сан Марко с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко – покровител на града, Двореца на дожите, Моста на въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, старинните тесни улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале Гранде. Свободно време.
Нощувка в района на Верона.


Ден 4 /24.07./:

Закуска. Пешеходна обиколка във Верона – градът на влюбените, несъмнено придобил голяма популярност благодарение на едноименото произведение на Шекспир „Ромео и Жулиета”. Пешеходна разходка от Арена ди Верона – най-големия оперен театър на открито в Европа до Пиаца дел Ербе – форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града. На площада са разположени сградата на Търговският дом, Градската управа и Кулата Ламберти, в непосредствена близост е и Къщата на Жулиета. Следобед програма по желание:
 • Посещение на един от най-популярните увеселителни паркове в Европа и най-големият в Италия – „Гардаленд”
 • Панорамна обиколка по бреговете на Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи – Бардолино – известно с производството на вино и своите забележителни романски църкви от 9 век., разходка из романтичните улички на светската столица на езерото Гарда – градчето Сирмионе, разположено на върха на полуостров, който се простира върху тънка ивица земя навътре в езерото. Това прекрасно градче е най–престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера – 13 век. Връщане в хотела в района на Верона. Нощувка.


Ден 5 /25.07./:
Закуска. Отпътуване за Падуа – един от най-богатите на история и изкуство градове в Италия. Пешеходна разходка из старинните улици и площади в центъра на града. Вечерта настаняване в хотел в района на Постойна /Любляна. Нощувка.


Ден 6 /26.07./:

Закуска. Пещерата „Постойна“ представлява карстова пещерна система с дължина 27 км и предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света и включва придвижване с влакче и пешеходен маршрут. В Постойна живее ендемитът пещерен протей /или още човешка рибка/, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Отпътуване за Белград. Пешеходна разходка из крепостта – парк Калемегдан, издигаща се над мястото, където се срещат реките Сава и Дунав с красив панорамен изглед към столицата. Тук Васил Иванов Кунчев получава прозвището Левски след прословутия му лъвски скок над един ров. Нощувка.


Ден 7 /27.07./:

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив в ранния следобед, в Бургас и Варна – привечер.Дата: 21.07.2019

Цена: 495 лв.

Цената включва:
 • транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Любляна, при настаняване в двойни и тройни;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Верона, при настаняване в двойни и тройни;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Белград, при настаняване в двойни и тройни;
 • медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.;
 • Пътни такси, такса чек – пойнт;
 • водач-представител на Агенцията по време на пътуването.


Цената не включва:
 • билет за корабче до историческия център на Венеция – 25 евро;
 • панорамна обиколка по бреговете на Лаго ди Гарда – 10 евро;
 • Пешеходна обиколка на Падуа – 10 евро;
 • медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица над 69 год. – 12 лв.;
 • туристическа такса за хотелите в Словения и Италия – 1,50 евро човек / нощувка;
 • входни такси на посещаваните обекти и лични разходи.

Ориентировъчни цени на входни такси:
 • Пещера Постойна – възрастни 25,80 евро, студенти от 16 год. до 25 год. – 20,60 евро; деца от 6 год. до 15 год. – 15,50 евро;
 • Гардаленд – 38 евро възрастни, 34 евро деца до 10 год. и лица над 60 год.;
 • Къщата на Жулиета – 6 евро възрастни; 4,50 евро деца и ученици;
 • Двореца на дожите – 20 евро възрастни, 13 евро – ученици и студенти до 25 год., лица над 65 год.;


Допълнителна информация:
 • Условия за записване: депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • По време на панорамните обиколки на градовете не се предвижда посещение на обекти.
 • Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 15 туристи.
 • Посещение на Гардаленд и пещерата Постойна се заявяват при записване.


Необходими документи:
 • валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители /оригинал + копие/. Европейска здравно-осигурителна карта /не е задължителна/.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.
Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
Местата в автобуса се разпределят по реда на записване.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените н а горивата, таксите и валутните курсове и други независещи от него обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 2669


 
Полезни връзки