Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ЯХТЕНО ИЗЛОЖЕНИЕ В ИСТАНБУЛ ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
ВАРНА - БУРГАС - ИСТАНБУЛ - БУРГАС - ВАРНА

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 250 лв.

 

Програма
ОРГАНИЗИРАНО ПОСЕЩЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ЛОДКИ, ВЕТРОХОДНИ И МОТОРНИ ЯХТИ, ОБОРУДВАНЕ, АКСЕСОАРИ И ВОДНИ СПОРТОВЕ
 • ЯХТЕНО ИЗЛОЖЕНИЕ В ИСТАНБУЛ ОТ ВАРНА И БУРГАС
  • www.cnravrasyaboatshow.com

 • 22-24 февруари 2019 - Потвърдена дата!


ПРОГРАМА:

22 февруари (петък)

06.30 - Тръгване от Варна; 08.30 - Тръгване от Бургас
Редовни почивки по пътя. Пристигане в Истанбул
Автобусна панорамна обиколка на историческата част на Истанбул – Крепостните стени на Константинопол, Босфора, Златния рог, кулата Галата и др.
Посещение на българската църква „Св. Стефан“ и музея в Метоха.
Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както точно преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници.
Цена: включена в пакетната цена
Около 18.00 Настаняване в хотел Crowne Plaza Istanbul - Old City. Свободно време за почивка.
20.00 – Вечеря в рибен ресторант MARMARA BALIK на моста Галата.
Цена: 20 EUR - вечеря (мезета, салата, риба, десерт, хляб, вода), музика.


23 февруари (събота)

07.00 – 10.00 – Закуска на шведска маса
За основната група:
10.00 – Тръгване за изложбения център CNR. 11.00-17.00 Посещение на изложението EURASIA BOAT SHOW 2019. Трансфер обратно до хотела.
За непосещаващите изложението:
09.00 – Пешеходна обиколка на центъра на античния Константинопол с лицензиран екскурзовод на български език.
Програма по желание:
Посещение на подземната цистерна „Йеребатан“
Известна още като Цистерната на базиликата, Йеребатан е най-голямата от системата от няколко подземни цистерни, „погребана“ под самото сърце на историческия площад. Тя е построена от император Костантин Велики и разширена от император Юстиниан с помощта на над 300 красиви колони, взети от различни езически храмове. Те са с най-красивите коринтски капители, а на две от тях са запазени оригинални барелефи с главата на Горгона Медуза.
Цена: 15 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа.
Посещение на султанския дворец „ТОПКАПЪ“
След като превзема града през 1453г., султан Мехмет Завоевателят го превръща в свой престолен град. На площ от 400 хиляди квадратни метра в района зад „Света София“, наречен днес Сарайбурну, той строи един дворец, който е завършен през 1478г. В продължение на 400 години дворецът Топкапъ е резиденция на най-великите турските султани и център на науката, културата и изкуството.
Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа.
Свободно време на Египетския пазар.
20.00-24.00 Ориенталска вечер на кораб “PIREME”
Едно прекрасно нощно изживяване с пътуване в Босфора. Вечеря на кораба, програма с фолклорни и ориенталски музика, и DJ.
Цена: 35 евро - трансфер, круз по Босфора с двупалубен кораб, вечеря (салата+основно ястие+десерт+хляб), неограничено количество местен алкохол (ракия, водка, вино, бира) и безалкохолни напитки.


24 февруари (неделя)

07.00-09.00 – Закуска на шведска маса.
Вариант 1:
09.30-12.00 „Круиз по Босфора, Кулата на девицата и Златния рог” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул.
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...
„Черешката на тортата” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния и облик. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди.
Екскурзията завършва с вълнуваща разходка с кораба по Златния рог – мястото, което през средновековието гърци, евреи и арменци превръщат в най-богатата част на Истанбул.
Екскурзоводската беседа е през цялата разходка на микрофонна уредба, която се чува навсякъде.
Връщане на сушата.
Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус, самостоятелен кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод.
12.30-13.30 Свободно време на Египетския пазар да се потопите в света на подправките, турското кафе и ядки, да хапнете „Балък екмек“ и вкусите невероятното „Кюнефе“
Цена: включена в екскурзията
14.30-15.30 – Посещение на МОЛ „ФОРУМ Истанбул“
Цена: включена в екскурзията
Вариант 2: За желаещите да пазаруват на воля:
10.00-15.30 Свободно време в МОЛ „ФОРУМ Истанбул“
За цялата група:
15.30 - Тръгване за Къркларели (Лозенград). Спиране в търговския комплекс КИПА за покупки. Спиране в градския център на Лозенград за вечеря и покупка на сладки, ядки и др.
Продължаване за България.

 • 1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
 • 2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.
 • 3. По желание на групата, може да се предложат и други мероприятия.Цена Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
Хотел Crowne Plaza Istanbul - Old City – 5 звезди - www.ihg.com/crowneplaza/ 250 лева 300 лева

Пакетната цена включва:
 • транспорт с автобус с климатик, DVD-система, TV;
 • 2 нощувки със закуски в хотел Crowne Plaza Istanbul - Old City - 5 звезди;
 • безплатно ползване нa вътрешен отопляем басейн, сауна, турска баня и Интернет;
 • трансфери от хотела до изложбения център и обратно;
 • посещение на българската църква „Св. Стефан“;
 • автобусна панорамна обиколка на Истанбул с екскурзоводска беседа;
 • посещение на Египетския пазар и МОЛ „Форум Истанбул“;
 • групова медицинска застраховка;
 • карта на Истанбул;
 • гранични такси, магистрални такси, такси паркинг;
 • водач-екскурзовод от Агенцията


Пакетната цена НЕ включва:
 • входен билет за изложението Eurasia Boat Show, закупен на място в Истанбул – 40 TL (около 7,00 евро). Намален билет от 20 TL (4 евро) може да се закупи през нас ДО 08.02.2018 или директно от страницата на изложението. Молим да заявите вашето желание, чрез попълване на заявка за посещение (получава се по електронна поща от нас);
 • допълнителни мероприятия.


Необходими документи за записване:
 • Валиден международен паспорт


Записване и начин на плащане:
 • Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
 • Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.
  • Настаняването в автобуса е по ред на записване.


Условия за анулации:
 • до 14 дни преди пътуването - 0%;
 • 13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
 • под 6 дни - 100%


Визови и санитарни изисквания: няма
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.
Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването: 7 дни преди датата на отпътуване;
Краен срок за записване: 08.02.2018

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 135 - 13096


 
Полезни връзки