Екскурзии от Варна

ЕКСКУРЗИИ ДО РИМ ОТ ВАРНА, БУРГАС, ПЛОВДИВ И СОФИЯ
Маршрут:
Варна- Бургас - София – Рим – София - Бургас - Варна

Дати:
23.02.2020, 01.03.2020, 22.03.2020, 24.04.2020,

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 370 лв.

 

Програма
„СЪРЦЕТО НА ИТАЛИЯ”: РИМ
 • С ТРЪГВАНЕ /двупосочен трансфер/ ОТ ВАРНА, БУРГАС, ПЛОВДИВ И ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ
  • Отпътуването и трансферът от места, различни от София, се потвърждават при минимум 6 туристи.


ПРОГРАМА:

1-ви ден:

Два и половина часа преди полета среща на летище София. Директен полет с Ryanair в 06:40 ч. и пристигане в 07:35 ч. на летище Чиампино. Трансфер до хотела – по предварителна заявка и заплащане. Оставяне на багажа за съхранение на рецепция на хотел 3* в централния район Термини.
10:00 ч. Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език и слушалки (около 3 часа) – Римския форум, Арката на Константин, Колизеума (отвън), площад „Венеция“, Пантеона, където са погребани крал Виктор Емануил ІІ, първият крал на обединена Италия, Маргарита Савойска и Умберто І, фонтана „Ди Треви” и площад Испания.
Свободно време за обяд, покупки и разходка до площад „Навона” с фонтана на реките, олицетворяващи континентите Европа /Дунав/, Азия /Ганг/, Африка /Нил/ и Америка /Рио дела Плата/ или до църквата „Сан Клементе” с гроба на Св.Константин Кирил Философ, единият от славянските просветители, починал в Рим след посещението си при папа Адриан ІІ за представяне на славянската азбука. Нощувка.


2-ри ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на Ватикана с местен екскурзовод на български език и индивидуални слушалки – с предварителна резервация. Разглеждане на площад „Свети Петър” и едноименната катедрала – най-голямата църква в света, посветена на апостол Петър – смята се, че на мястото, където се издига катедралата е погребан светецът. Посещение на Ватиканските музеи – съхраняващи забележителни творби на изкуството от древността до наши дни. Разглеждане на Сикстинската капела – след пълната й реставрация през 1999 г. днес е “перлата в короната” на богатите Ватикански музеи. Свободно време и възможност за посещение на замъка на Светия ангел. Нощувка.


3-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане полудневна екскурзия до Тиволи – град с богато историческо минало и несравними природни красоти, смята се, че градът има по-дълга история дори от Рим и датира от 1215 г. пр. Хр. Възможност за посещение на вила Д`Есте и разходка из градините й (вх.такса 10 евро) – архитектурен шедьовър, включен в списъка на ЮНЕСКО, впечатляващ както с множеството фонтани (вкл. световно известния фонтан на Нептун), статуи, руини на античната вила Адриана, така и с пещери и водопади.
След обяд по желание и срещу доплащане пешеходен тур "Църкви-емблеми". Посещение на църквите: базиликата Сан Джовани ин Латерано (най-старата и най-главна от четирите папски базилики в Рим, официалната катедрала на Рим, седалище на римския епископ-папата; тук са погребани шестима папи); базиликата Сан Клементе с гроба на Св. Константин-Кирил Философ; Сан Пиетро ин Винколи (или "Свети Петър в окови") – една от най-старите църкви на Рим, осветена през V век от папа Сикст III, съхраняваща един от шедьоврите на Микеланджело – титаничната статуя на Мойсей и част от веригите, с които е бил окован Св. Апостол Петър, преди да бъде разпнат. Нощувка.


4-ти ден:

Закуска (сух пакет). Ранен трансфер до летище Чиампино. Чекиране на багажа. Директен полет с Ryanair в 08:00 ч. Пристигане в София в 10.50 ч.Цена:
Дата на отпътуване: Цена възрастен в двойна/тройна стая от София Цена възрастен в двойна/тройна стая от Пловдив Цена възрастен в двойна/тройна стая от Бургас Цена възрастен в двойна/тройна стая от Варна
17.01.2020; 31.01.2020; 07.02.2020; 23.02.2020 370.00 лв. 420.00 лв. 440.00 лв. 470.00 лв.
01.03.2020; 22.03.2020; 24.04.2020 470.00 лв. 520.00 лв. 540.00 лв. 570.00 лв.
 • ОТСТЪПКИ: (Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО)
  • „Ранно записване” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 40 лв./30 лв./20 лв.
  • „Група“ - от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 40 лв./30 лв./20 лв.
  • „Дете“ - до 12 г. – 30 лв.
   • Отпътуването и трансферът от места, различни от София, се потвърждават при минимум 6 туристи.


Цената включва:
 • самолетен билет София – Рим – София с АК Ryanair;
 • летищни такси;
 • малък ръчен багаж с размери 40х20х25см;
 • 3 нощувки в хотел 3* в централния район Термини в Рим;
 • 3 закуски (2 в хотела, а последната закуска е сух пакет);
 • панорамна обиколка на Рим с екскурзовод и индивидуални слушалки;
 • водач от агенцията по време на пътуването.


Цената НЕ включва:
 • Priority Boarding - право на качване в самолета с приоритет и допълнителен багаж до 10 кг
(55х40х20см) – 100 лв./ 50 евро двупосочно;
 • чекиран багаж до 20 кг – според условията на авиокомпанията;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”с лимит 10 000 € за лица 0-84.99 г. - 16 лв. (лица 85 и повече години не се застраховат);
 • трансфер двупосочно летище Чиампино – хотел – летище Чиампино – 50 лв./25 евро;
 • единична стая – 180 лв. за целия престой;
 • настаняване в хотел 4* в район Термини – 150 лв. за целия престой;
 • пешеходна обиколка на Ватикана с местен екскурзовод на български език, слушалки, входни такси за Ватиканските музей и такса резервация – 80 лв./40 €. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се заявява със записването и се заплаща предварително в България до 30 дни преди датата на отпътуване;
 • пешеходен тур "Църкви емблеми" – 40 лв./20 € при минимум 15 туристи;
 • екскурзия до Тиволи с влак и местен екскурзовод – 70 лв./35 € при минимум 15 туристи;
 • входни такси за туристически обекти и билети за градски транспорт.
 • туристическа такса, която се заплаща на рецепцията на хотела: 3-5 € на турист/ ден (х-л 3*/4*);
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.


Необходими документи:
 • валиден международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си, или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Записване и начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 30 дни преди датата на отпътуване;


Допълнителна информация:
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Провеждат се при група от минимум 15 туристи; места могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 20 пълноплащащи туристи;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Полетно разписание: София – Рим 06:40-07:35 Рим - София 08:00-10:50
 • Италия – парична единица – евро;
 • Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
 • Часово време: България: 12.00 ч., Италия: 11.00 ч.
 • Входни такси: Рим: купола на катедралата „Св.Петър” 7 €; Колизеума 15,50 €, Римски форум 12 €, Капитолийски музей 6,50 €, музей „Сан Клементе” 5 €, еднопосочен билет за градския транспорт в Рим – 1,50 €; вила „Д“Есте” 10 €.

!!!!! Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти, както и за промени в полетното разписание от страна на авиокомпанията.


Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 103 - 11123


 
Полезни връзки