Екскурзии от Варна

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ГЪРЦИЯ ЗА КАРНАВАЛА В КСАНТИ ОТ ВАРНА, БУРГАС И ШУМЕН
Маршрут:
КСАНТИ, ГЪРЦИЯ

Продължителност: 1 дни / 0 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 54 лв.

 

Програма
КАРНАВАЛНА ФИЕСТА В КСАНТИ, ГЪРЦИЯ ОТ ВАРНА И БУРГАС

Ранно записване до 31.12.2017 г.!!!

Карнавалът в Ксанти е свързан със Заговезни. С всяка година той придобива все по-голяма масовост и колорит. Цялата многоцветна пъстрота е свързана с желанието на човек рано на пролет да привлече вниманието на боговете и измоли здраве и благоденствие за себе си и за своите близки. Тогава живописното градче се потапя в незабравима празнична атмосфер


ПРОГРАМА:

Отпътуване за Ксанти - един от големите градове в Източна Македония и Тракия, наричан „градът на хилядите цветове”. Известен е с ежегодния фестивал, който се провежда от 1966 год. и продължителността му е в две седмици, в които се провеждат различни културни мероприятия-концерти, филмови и театрални премиери и др. Кулминация на карнавала е шествието в последния ден/неделя преди началото на Великденските пости/, когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на божеството Тзарос - спазване на стара традиция, тъй като се вярва, че така хората се предпазват от болести. Пешеходна разходка в старата градска част: Кметството, Митрополията, Църквата „Св. Продромос”, Общинската градска галерия, площад „Антика” с множеството традиционни гръцки сладкарници и ....участие в Карнавалното шествие!

Късния следобед отпътуване обратно за България. Пристигане късно вечерта в Бургас.Период на провеждане: 17 Февруари 2018 - 17 Февруари 2018

тръгване от Бургас Варна Шумен
Ранни записвания до 31.12.2017 54 84 89
Редовна цена 59 89 94
ориентировъчен час на отпътуване 04:00 ч 02:00ч 00:30ч
място на отпътуване ул.Демокрация OMVна автогарата автогарта
трансфер

при мин. 4 човека при мин. 4 човека
 • Отстъпки:
 • Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената
 • Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

Цената включва:
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • Посещение на Карнавала в Ксанти
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Пътни такси, паркинг


Цената не включва:
 • Разходите от личен характер
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро; по 2 лв. на ден


Настаняването в автобуса е по ред на записване.


Допълнителна информация:

Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
 • Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Гърция: - парична единица - евро; - няма допълнителни визови и санитарни изисквания

Забележки:
 • Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
 • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна
 • Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
 • Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
 • По време на църковните празници в Гърция някои от туристическите обекти и магазини НЕ работят.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 112 - 25109


 
Полезни връзки