Екскурзии от Варна

БЕРЛИН - ГРАДЪТ НА СВОБОДАТА С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
Маршрут:
Варна - Берлин - Варна

Дати:
14.04.2020,

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 359 €

 

Програма
БЕРЛИН - ГРАДЪТ НА СВОБОДАТА С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

Великденски празници 14 – 19 април 2020

Индивидуална програма!

Берлин е бил столица през различните епохи от съществуването на германската държава и притежава ценно богато историческо наследство, стари архитектурни паметници, наред с модерно градско строителство и авангардни архитектурни образци. Сред най-популярните символи на Берлин се нареждат Бранденбургската врата, Райхстагът, Телевизионната кула, Червеното кметство, дворецът Шарлотенбург, Островът на музеите, Берлинската Катедрала, площадите Александерплац и Жендарменмаркт, Берлинската стена, новият площад Потсдам, както и още много други забележителности. В Берлин има всичко – от забавления до културни мероприятия, разходки с лодки, барове, концерти – всичко.


Примерна програма

1-ви ден: 15 април

Полет от Варна в 14.50 Пристигане в Берлин в 16.25/летище Шьонефелд. Придвижване до хотела. Настаняване. Свободно време за разходка и вечеря в местен ресторант. Нощувка.


2-ри ден: 16 април

Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да направите панорамна обиколка на Берлин с двуетажен автобус с аудиогид на основните европейски езици. Автобусът спира на повечето важни забележителности, като може да слизате и се качвате по желание. /Билет валиден 24 часа - цена от 20 евро на човек, билет валиден 48 часа-цена от 25 евро на човек/. Нощувка.


3-ти ден: 17 април

Закуска. Може да разгледате Райхстага – вдъхновяващата сграда на Парламента, построена през 1894 г., където заседава и Бундестагът; островът на музеите/Museumsinsel/, където има 5 исторически музея, а целият район е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство.
Наблизо се намира и грандиозната катедрала Berliner Dom, позната още с името „Протестант Св. Петър”, датираща от 1905 г . Разходете се по булевард Унтер ден Линден, който свързва парк Лустгартен и Острова на музеите. В островния комплекс от музеи се намират Старият музей/Altes Museum/, Новият музей/Neues Museum/, както и Alte Nationalgalerie/старата галерия/ – националната галерия, съхраняваща творения на изкуството от XIX в.

Ако желаете да разгледате района по друг начин, може да го направите с романтична разходка по река Шпрее- цена от 25 евро.

Нощувка.


4-ти ден: 18 април

Закуска. За да почувствате атмосферата на стария Източен Берлин- разходете се по Александърплац - Александърплац е един от най-популярните площади, наречен на руския цар Александър I при посещението му през 1805 г. Не пропускайте да посетите и символа на Берлин- Телевизионната кула/висока 368 м/, където се намира и въртящият ресторант. Площад „Потсдамер“ Най-посещаваният площад в центъра на Берлин е своеобразна забележителност за града. Тук се намират красиви търговски сгради, културни средища като театри, изложбени зали и други, лъскави небостъргачи, мол, алеята на звездите и множество места за отдих и магазини.
Други забележителности са Бранденбурската врата; дворецът Шарлотенбург – бароков замък , построен през 1701 г.; Берлинската стена – намираща се до река Шпрее, тя се простира на 1300 метра; площад Жендарменмаркт, където се намират концертната зала на Берлин, френската и германска катедрала, както и статуята на германския поет Фридрих Шилер. Нощувка.


5-ти ден: 19 април

Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела до 12 ч. И свободно време за разходка из Берлин. Може да посетите Дворецът „Шарлотенбург“, който е представител на барокова архитектура и се намира в едноименния район в Берлин. Дворецът има просторен парк и красива архитектура и си заслужава да бъде посетен.

В Двореца се организират класически концерти с вечеря, които може да посетите предходните дни-цените започват от 50 евро според местата.

Придвижване до летището в късния следобед.

Полет за Варна от летище Шьонефелд 21.10-00.40Хотел 3* от 359 евро/702 лева

Хотел 4* от 399 евро/780 лева


Пакетните цени са на човек в двойна стая и включват:
 • самолетен билет с авиокомпания Уиз Еър и летищни такси
 • 4 нощувки със закуски в хотел кат.3*/4* широк център
 • медицинска застраховка


Цените не включват:
 • Багаж за чекиране /заплаща се по желание в зависимост от теглото - 10/20кг;
 • Приоритетно качване и втори ръчен багаж от 10кг, с размери 55х40х23см;
 • Допълнителни екскурзии;
 • трансфер летище-хотел-летище
 • Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени такива. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
 • застраховка “Отмяна на пътуване”


Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит 50% от стойността на пакета.
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи за записване:
 • валидна лична карта/паспорт. За деца, ненавършили 18год., пътуващи с единият родител се изисква нотариално-заверено пълномощно.

Заб.: Цената е валидна за ранни записвания до изчерпване на местата и се препотвърждава при конкретната резервация.

Рекламации: Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид, в срок до 7 дни след края на пътуването.

Форсмажор: TO не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 122 - 30044


 
Полезни връзки