Екскурзии от Варна

ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ И МАКЕДОНИЯ ОТ ВАРНА, БУРГАС, ПЛОВДИВ И СОФИЯ
Маршрут:
Елбасан – Берат – Дуръс – Круя – Тирана – Охрид

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 298 лв.

 

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ И МАКЕДОНИЯ ОТ ВАРНА, БУРГАС, ПЛОВДИВ И СОФИЯ

Септемврийски празници на Адриатическата ривиера – Албания

Елбасан – Берат – Дуръс – Круя – Тирана – Охрид

 • 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери в Дуръс, Албания


Програма:

Ден 1 /19.09./

Отпътуване от Варна /18.00ч. – ул. Антим I/, от Бургас /20:30ч. – бензиностанция ОМВ до Метро/, от Стара Загора /22:30ч. – бензиностанция Лукойл/, от Пловдив /23:30ч. – бензиностанция „Шел“на АМ „Тракия“, при 5 човека от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург”/, от София /01:20ч. – бензиностанция ОМВ до Западен парк/ по маршрут ГКПП Гюешево – Крива Паланка – Скопие – Охрид.


Ден 2 /20.09./

По обяд кратка спирка и разходка в гр. Елбасан – древната Скампа. Градът възниква през I век, а началото на днешния Елбасан е поставено през 1466 г. от османския султан Мехмед II. Днес градът е един от най-големите градове в страната, известен с добре запазените си крепостни стени. Следобяд пристигане в Дуръс. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Ден 3 /21.09./

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия с местен екскурзовод до Тирана и Круя: Круя е малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Панорамна обиколка на града – централният площад “Скендербег”, с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, Пирамидата – някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 4 /22.09./

Закуска. По желание допълнителна екскурзия до Берат – възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО и панорамна обиколка на Дуръс с местен екскурзовод. Пешеходна разходка в Берат – крепостта Кале, църквите “Св. Богородица” и “Св. Троица”, площадът “Константин Велики”, Червената и Бялата джамия. Следобед обиколка на Дуръс – най-древният град на територията на днешна Албания, а също и нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия. В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Разположен на брега на Адриатическата ривиера, Дуръс е втори по-големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт, който е предпочитан за почивка, както от местните хора, така и от нарастващият поток от чуждестранни туристи. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 5 /23.09./

Закуска. Отпътуване за Северна Македония. По обяд по желание пешеходна разходка с местен екскурзовод из Стария град Охрид: Самуиловата крепост; църквата “Св. Пантелеймон”, където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата “Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта, в Бургас и Варна – рано сутринта на следващият ден.Цена:298 лв.

Цената включва:
 • транспорт с комфортен туристически автобус
 • 3 нощувки със закуски и вечери в Дуръс/Голем в хотел 3*, при настаняване в двойни/тройни стаи;
 • медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.;
 • водач – представител на агенцията – организатор.


Цената не включва:
 • еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Тирана и Круя – 10 евро /входни такси се заплащат отделно/;
 • екскурзия до Берат и обиколка на Дуръс – 10 евро /входни такси се заплащат отделно/;
 • пешеходна обиколка на Охрид с екскурзовод – 5 евро;
 • застраховка при пътуване в чужбина за лица над 69 год. – 10 лв;
 • входни такси за туристическите обекти;
 • настаняване в единична стая – 90 лв.


Ориентировъчни цени на входни такси:
 • Берат: Крепостта – 100 албански леки;
 • Круя: Музеят на Скендербег – 200 албански леки;
 • Дуръс: Амфитеатъра – 400 албански леки;
 • Охрид: Самуиловата крепост – 30 македонски денара;
 • църквата Св. Климент и Пантелеймон – 50 македонски денара

  • Входните такси се заплащат на място в Албания в албански леки и в Северна Македония в македонски денари.

  • Препоръчителна е обмяната на валута от България! Ориентировъчни валутни курсове: 1 лв. = 70 ALL /албански леки/; 1 лв. = 30 MKD /македонски денара/Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност, т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 13526


 
Полезни връзки