МЯСТО КЪДЕТО ДА СЕ ВЛЮБИШ И ДА ЗАПАЛИШ РОМАНТИКАТА

Кой е града който първо ви идва на ум, когато чуете фразата - Градът на влюбените? Ако сте като повечето хора...тогава това разбира се, е Париж.

Когато става дума за романтика, нито един град в света не може да се сравни с Париж. Наречен е Градът на любовта поради две основни причини: защото френският език е известен като езика на любовта и заради светлините на Айфеловата кула. Няма по романтична сцена, да сте прегърнали или да държите за ръце любимият човек и да съзерцавате светлините на Айфеловата кула. Милиони женимечтаят за този момент. Издигната през 1889 и висока 324 м, тази желязна структура, цели 41 години се слави като най-високата конструкция, направена от човек (до завършването на сградата на Крайслер в Ню Йорк през 1930г.) Най-разпознаваемата форма в Света се посещава годишно от 250млн туристи и е на 1-во място в класациите на най-фотографиран обект. Задължително е да я видите веднъж през деня и веднъж през нощта. Няма да издавам защо, сами ще откриете магията и.

В средата на площад Шарл де Гол, от които тръгват 12 улици с имена на френски военни лидери, се откроява една от най - известната и голяма арка в историята - Триумфалната арка. Поръчана от Наполеон през 1806 г. в чест на триумфалните му победи и завършена по време на царуването на Луи-Филип. Триумфалната арка е гравирана с имена на генералите, които са командвали френските войски по време на Наполеон и е своеобразен символ на френските военни победи.

Една от улиците които тръгват от Триумфалната арка е Шанс -Елизе - най-известният и завладяващ булевард в света. Простира се до плащад Конкорд и е дълъг почти два километра и широк седемдесет метра. Тук се намират едни от най - луксозните магазини в Европа и е пълно с кина, театри и кафенета.

Париж е пълен със забележителности. Но местата които непременно трябва да посетите са шедьовърът в готичен стил - катедралата Нотр-Дам, която се намира на острвчето СитеМ Лувъра - първоначално кралски дворец в сърцето на Париж, сега най-известния музей в света, където се съхраняват Мона Лиза и Венера Миловска, Културния център Помпиду - дом на едни от най-важните музеи на модерното изкуство в света, Площад Вандом - паметник на славата на армиите на Луи XIV, Кралят Слънце, Операта Гарние - символ на Втората империя, проектирана за император Наполеон III, Музеят на Моне, и не на последно мястоМостовете на Сена, Люксембургската градина, Националният музей и много, много други.

Атракциите в Париж са романтични, но няма да почувствате истинската романтична страна на града, ако не се спрете в някое от известните френски кафенета и ресторантчета, където прясно изпечените кроасани или дъха на тежкото червено вино, ще ви омаят с ароматите си.

Официално определена историческа област, Монмартър е един от най-колоритните квартали в Париж. Намиращ се на хълм, с височина от около 130 метра Монмартър е известен като квартала на художниците, писателите и композиторите. Писаро, Едгар Дега, Анри Матис, Тулуз-Лотрек, Пиер-Огюст Реноар и Пабло Пикасо са едни от малкото живели там.

Кварталът е известен и като бохемския квартал. Емблематичната и живописна улица Клиши, през деня е шумен пазар, а нощем се превръща в център на всички грехове. На номер 82 е адреса на най-известното кабаре - Мулен Руж. Кабарето съществува повече от 120 години и да...Мулен Руж не е просто поредното еротично шоу. Представлението е букет от младост, красота, музика, кан-кан и ще остане завинаги в съзнанието Ви.

Париж е страхотно място, където може да се влюбиш и да запалиш отново романтиката. Но за да се случи това, първата стъпка е...да отидете до там.