ТУРИЗЪМ ЗА ВЛЮБЕНИ

Туризъм за влюбени - къде да почиваме

Когато човек е влюбен, той се чувства прекрасно. Любовта трябва да бъде подхранвана редовно с нови преживявания, за да не се навлезе в рутината и да се изгуби тръпката. Все пак, кой не обича да пътува. Когато сме на непознато място, особено ако то е романтично, ние сме различни и специални, по-щастливи. Романтично пътуване е най-добрия подарък за нашият любим човек. Важно е да се информираме кои са най-романтичните градове в света, които да предразположат нас и нашата половинка и да ни доставят незабравими изживявания.

На първо място – Франция. Това е страна, известана с романтиката си. Звученето на езика, червеното вино и различните видове сирена предразполагат към романтични мигове. Ако искате да се разходите с любимия човек на романтичен уикенд, Париж е една от най-подходящите дестинации. Разходките и снимките в Лувъра, Нот’р Дам и Айфеловата кула биха очаровали всеки, а превъзходната кухня ще ви осигури незабравим спомен. Има поверие, че който предложи брак пред Айфеловата кула, не получава отказ. И как е възможно – това е едно от най-романтичните места на света!

Друго предложение за влюбени двойки е Белгия, и по-специално град Брюж. Там се произвежда най-вкусният шоколад, а както всички знаем, любовта е сладка. Градът е изпъстрен с паметници на културата и архитектурни красоти. Освен с шоколада, Брюж е известен и с многото видове бира, които се произвеждат там. Романтична обстановка за всякакви предпочитания, нали?

Не бива да забравяме и Италия. Тоскана е прекасно място за влюбени – невероятни дворци и къщи, интересни забележителности – всичко това ще откриете в Пиза, Флоренция и Сиена. А Венеция – Венеция е известна с романтиката си. Разходка по каналите с лодка, посещение на Мостът на въздишките и Дворецът на Дожите – какво по-романтично от това? Няма жена, която да може да устои на прекрасната Венеция.

В Чехия е другата дестинация, която може да бъде посетена от влюбени двойки. Близо до границата с Германия е курортът „Карлови Вари” – комбинация от прекрасна природа и лечебна вода, старинна архитектура и прекрасни исторически паметници. Това място е едно от най-посещаваните туристически обекти в света заради своето очарование и романтична обстановка.

Ако вие и вашата половинка сте любители на силните усещания, които предлагат казината – Монако е вашата романтична дестинация. Наричат го „Европейския Лас Вегас” – денонощни забавления и прекрасна природа задоволяват и най-капризните желания. Независимо дали искате да изживеете вашето романтично пътуване на дневна или нощна светлина, няма да останете разочаровани.

Днес вече е лесно да съберем куфара и да отидем където пожелаем из цяла Европа. Подарете на вашата половинка незабравимо романтично изживяване и прекрасна почивка, която никога няма да бъде забравена.