СЕН ТРОПЕ

Сен Тропе - рай за почитателите на шопинг туризма

Кой не е чувал за Сен Тропе? Един от най-красивите и харесвани от холивудските звезди градове, едно от най-прекрасните места във Франция. Няма човек на света, който не мечтае да посети Франция – все пак тя е почти най-известната туристическа дестинация в Европа. Съчетанието от богата култура, прекрасни забележителности и невероятна храна и вино правят почивката във Франция незабравима. Гарантирано няма да забравите и почивката си в Сан Тропе.

Луксът на Сен Тропе е ненадминат. Градът е изпълнен с бутици за висша мода и изискани ресторанти, но е запазил и романтичната си атмосфера – тесните улички и красивите къщи са незабравима гледка. Този френски курорт е рай за шопинг маниаците – всичко, от което имате нужда, е да разполагате с малко повече пари в банковата си сметка. Има по нещо за всеки – от нормални цени до супер скъпи магазини,всеки вкус може да бъде задоволен в Сен Тропе. Атмосферата на градчето предразполага към пазаруване – красиви витрини, прекрасно време и заобикалящ ви лукс – всичко това кара всеки да се чувства като холивудска звезда. Може би поради тази причина много от тях са избрали града за своя лятна резиденция – Джони Деп, Парис Хилтън и Ивана Тръмп са само малка част от известните личности, които могат да бъдат видени на територията на този супер скъп и луксозен френски курорт.

Разположен в Югоизточна Франция, на крайбрежието на Средиземно море, Сен Тропе е част от прочутата Френска Ривиера. Известен с магазините и плажовете си, от средата на XX век градът е известен курорт, посещаван от много знаменитости. Пикасо, Бриджит Бардо, Ален Делон и Роми Шнайдер са само малка част от почитателите на това прекрасно туристическо място. Градът е известен и с това, че е място на снимки на много от филмите с Луи дьо Финес.

В началото на месец октомври градът е домакин на световно известната международна регата – настъпва страхотно оживление и хотелите се изпълват с туристи от цял свят.Много звезди, а и съвсем обикновени хора, притежават вили в курорта. Градът е прекрасно място, където да прекараш почивката си на яхта, ако имате яхта, разбира се.

Ако искате да опознаете Сен Тропе, е най-добре да го направите пеша. Старият град е прекрасно място – Часовниковата кула и художествения музей, който се намира в нея, ще оставят във вас прекрасно чувство. Там се съхраняват творбите на художниците, пресъздали върху платно красотата на морските пейзажи или вдъхновили се да създадат прекрасни макети на кораби. Прекрасната архитектура и климат предразполагат дори и най-мързеливите към разходка, а плажът „Pampelonne“ е перфектното място за отмора и прохлада.Полезни връзки