НА ПОЧИВКА В ПОРТУГАЛИЯ

Искате да изкарате няколко незабравими дни на почивка далеч от всичко познато и родно. Туристическа агенция Астеа Тур, предлага страхотни екскурзии до множество близки и по далечни дестинации. Едно така вълнуващо приключение за мен бе посещението на топлата и приветлива Португалия. Благодарение на страхотното обслужване и вниманието, което отделят служителите на агенцията, към всеки свой клиент предразполага и гарантира незабравими моменти по време на цялата екскурзия. Пакетите, които има агенцията за тази дестинация включват посещение през цялата година. Възможността за една невероятна отпуска в Португалия са ви гарантирани. Пътуването е организирано със самолетен полет, като цената на самолетния билет зависи от това колко по-рано ще резервирате за да платите по малко, което задължително ще направи цялото едноседмично приключение още по-неповторимо изживяване. Маршрута обхваща следните точки в страната: Лисабон - Синтра - Коимбра - Порто – Гимараиш.

И така нека ви разкажа за моето лично изживяване в Португалия.

Полета ни пристигна в петък на летище в Лисабон. От там имахме трансфер и ни настаниха в страхотен четири звезден хотел в самия град Лисабон. На сутринта след закуската тръгнахме на обзорна обиколка из града. Тя обхвана Парка Едуардо VII, замъка Сао Жорже, Катедралата, площадите Росио и Комерцио,стария квартал Алфама, квартал Белем с президентският дворец, монумента на Пионерите, посетихме Белемската кула и Жеронимуш манастира . Почивки имаше за обхождане на пазара или по желание обиколка из Океанариума. Първият ден ни завърши с връщане и вечеря в хотела, в който бяхме настанени.

Неделния ден започна с обиколка из имението Регалейра и двореца Пена и Националния кралски дворец в гр. Синтра. Посетихме най-западната точка на Европа – нос Рока и зърнахме известните курорти Кашкайш и Ещорил. Бяхме на плажа Гиншу, най-привлекателния за любителите на сърф. Вечерята ни бе в национален ресторант с фадо шоу.

В понеделник рано тръгнахме за Коимбра, намиращ се на 180 км, по пътя спряхме да разгледаме средновековния град и крепост Обидуш, както и рибарското селище Назаре. Обяда ни бе в типичен рибен ресторант съпроводен с популярното "зелено вино". Продължихме с посещения на манастирите Алкобаса и Баталя и Фатима, известно като святото място за католизма. Привечер ни настаниха в хотел в Коимбра, отново четири звезден.

Вторник бе деня за обиколки и запознаване с Коимбра. Разгледахме Университета и парк Португалия в миниатюри. Обяда ни бе неповторима наслада в Меаляда славещ се със страхотно местно вино и по уникален начин приготвени ястия. За разтоварване продължихме разходката в двореца и парка Бусако, курорта Лузо. След което отпътувахме за Порто, който е разположен на 120 км от мястото, където се намирахме. Настаняването и нощувката ни бяха в нов четири звезден хотел.

След закуската в сряда ни бе организирана пешеходна екскурзия из стария град, която включваше посещение на катедралата и църква Св. Франциск, както и епископския дворец. Достигнахме до центърът на Порто, уникален и неповторим със своите характерните старинни къщи, фасади покрити с пъстри керамични плочки. По-късно за желаещите бе организиран круиз по река Дору. А щом дойде време за обяд, ресторант с типичните сухи вина и традиционни ястия ни нагости. Остана ни доста свободно време преди вечерята и нощувката в Порто.

В четвъртък обиколката ни продължи из Порто. Имахме организирана екскурзия до гр. Брага, в която включено посещение на църквата Бом Жезуш и град Гимараиш, включително замъка и църквата Сан Мигел. Денят ни приключи в хотела в Порто.

Петъка бе последния ден от страхотното запомнящо се изживяване в Португалия. За него остана само пътуването до летището в Лисабон, от където заминахме за България.

Като цяло всичко по време на тази моя екскурзия бе съпроводено с големи дози наслада, възхищения, красота и много емоции.

За цените, които предлага агенцията може да се информирате допълнително. Цената на пакетите зависи от това дали предпочитате настаняване само със закуска или със закуска и вечеря. В цените са включени почти всички от изброените мероприятия.. Сред най-предпочитаните и достъпни цени на хотели за настаняване са четири звездните като: Hotel Açores Lisboa; Hotel Tryp Coimbra; Hotel Mercure Porto Centro

Употребяваната парична единица е еврото, но всичко по пакета за Португалия заплатихме в лева в самата агенция.

За всички, на които им се е сторила забавна моята почивка нека си я организират за себе си, със сигурност тя ще остане невероятен и красив спомен години наред. А аз продължавам в търсенето на нови дестинации за моите приключения с агенция Астеа Тур.

Автор: Минко

Материалът е публикуван със съгласието на автора.