КУШАДАСЪ

На брега на живописен залив на Егейско море е разположен курортния град Кушадъсъ - с искрящи води от слънцето и златисти пясъчни плажове.
Името на града означава "птичи остров", предполага се, че идва от малкият каменен остров с форма на птича глава, разположен в близост до старото пристанище. По време на сезонните миграции на него се събират хиляди птички. Гръдът става много популярен след 90-те години сред българските туристи, а днес вече е посещаван годишно от над 30000 българи, които предпочитат да отидат на почивка в Турция.

Кушадасъ е очарователен морски курорт с отлични хотели и ресторанти и добре функциониращи комплекси за чуждестранните посетители. Климатът в Кушадасъ е типичен средиземноморски, което осигурява дълъг туристически сезон – от началото на април до края на октомври. Уютното пристанище, слънчевият климат и пясъчните плажове са превърнали Кушадасъ в един от най-хубавите курорти на Турция. Той е град, който никога не губи източния си колорит и кара посетилите го веднъж да се завръщат отново и отново.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ И ПЪЛНИЯТ КАТАЛОГ С ПРЕДЛАГАНИТЕ ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКИ В КУРОРТИТЕ НА ТУРЦИЯ С АВТОБУС, САМОЛЕТ ИЛИ КОМБИНИРАНИ /С АВТОБУС И САМОЛЕТ/!Полезни връзки