ИНДИЯ

Република Индия е една от държавите с най-голям брой население в целия свят. Тя е втора след Китай и се очаква да го надмине до 2030 година. Официалните езици са хинди и английски. Най-големият град е Мумбай и там се намира Боливуд - филмовата индустрия на Индия.

Държавата се разделя на три географски региона . Най-високата планинска верига Хималаите се намира в северната част на страната. Регионът Гангес Плейн, намиращ се на юг от Хималаите е най-популярният в Индия. В източната част на страната времето между месеците юни и октомври е предимно дъждовно.

Въпреки че 81% от населението на Индия са привърженици на хиндуизма 126 милиона са мюсюлмани. Ислямът се е разпространил още през 17 век до средата на 20век още когато страната е била под Британско владичество.

Едни от най-популярните и посещавани от милиони туристи годишно градове са Амритсар, Делхи, Гоа, Агра, Джайпур и Мумбай. Тадж Махал се смята за най-романтичното място в Индия. С богатата си история това кътче привлича голям брой посетители годишно. Колаба е едно също толкова известно място. Намира се в Мумбай и предлага на своите туристи безброй много улички, търговски центрове и барове.

Не пропускайте и да посетите най-свещеното място за привържениците на сикх религията – Златната църква в сърцето на Пенджаб - Амритсар. Архитектурата на тази сграда е толкова величествена и прекрасна. Изградена е от истинско злато и мрамор. Ако решите да се докоснете до тази религия не забравяйте да събуете обувки и да покриете своята глава с шал при всяко едно посещение на църквата.

Индия предлага на своите туристи всеки един аспект от нейната индивидуалност- екзотика, екстравагантност, елегантност и еклетричност.

Полезни връзки