ДУБАЙ


Дубай - арабска приказка
Намиращият се край бреговете на Персийския залив, Дубай е второто по големина емирство сред седемте емирства съставляващи Обединените арабски емирства. Официалната религия е ислямът. През лятото времето е предимно горещо и влажно. Температурите достигат до 40 °C.

С течение на годините Дубай се превръща във водещ икономически център. През последните десетилетия туризмът заема важно значение. Това е така, защото все повече туристи са привлечени от сградите с невероятна и величествена архитектура както и от изисканите и луксозни хотели и шопинг центрове.

Дубай е едно от многото туристически дестинации в света, което задължително трябва да бъде посетено.

Започнете своята арабска приказка с посещение на "Дубайският музей", където се потопете в богатата култура и наследство на Дубай. Точно срещу музеят може да видите "Гранд Москю", известен с най-високото минаре в Дубай. Един от най-известните хотели е "Бурдж Ал Араб", неофициално определен в света за седем зведен. "Хидрополис хотел" ще бъде първият най-луксозен хотел построен под водата, тъй като е все още в строеж.

Дубай е известен и със своите изкуствени острови. Сформирани са под формата на различни континенти и държави.
Дубай привлича и с уникално вкусната си и богата кухня. Едни от най- елегантните предлагащи разнообразие от храна ресторанти са "Ашиана" и "Шебестан".

Не пропускайте да посетите и огромните шопинг центрове в Дубай. Дизайнерски дрехи и бижута можете да откриете в "Карама шопинг център" и "Бурджамен Център".

Не забравяйте за стотиците нощни клубове и барове. Какво по хубаво от това да се полюбувате на изтънченият и луксозен град. В Дубай се провеждат много фестивали и изложби.

Насладете се на лукса и на едно първокласно и шикозно изживяване, което трудно ще бъде забравено.Полезни връзки