Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! УИКЕНД НА БЯЛО МОРЕ: КАВАЛА - ОСТРОВ ТАСОС - ПОРТО ЛАГОС - МЕЗЕК ОТ ВАРНА, РУСЕ И БУРГАС
Маршрут:
Добрич – Варна – Бургас – Свиленград – Александруполис – Керамоти – о-в Тасос – Кавала – Порто Лагос

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 119 лв.

 

Програма
УИКЕНД НА БЯЛО МОРЕ: КАВАЛА – остров ТАСОС – ПОРТО ЛАГОС – МЕЗЕК
 • с отпътуване от Русе, Варна и Бургас

 • Дата: 20.04. – 21.04.2019г. - ПОТВЪРДЕНА!


ПРОГРАМА:

Ден 1 /20.04./:

Отпътуване предходния ден вечерта от Русе /22:00ч./, от Варна /00:30ч. – ул. Антим I/, от Бургас /02:30ч. бензиностанция ОМВ до хотел Мираж/. Сутринта пристигане в гр. Кавала – град желан в миналото от завоевателите, днес от хиляди туристи, примамващ с богатства и потайности, балканско гостоприемство, топло южно слънце и безкрайно море. Разходка по тесните калдъръмени улички на живописния амфитеатрално разположен стар град до Крепостта със съхранена атмосфера и архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Ще видим Имарета, къщата на Мохамед Али и паметника му издигнат от жителите на гр. Кавала като благодарност, Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 16в. Настаняване в хотел. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до остров Тасос /допълнително заплащане/ - пътуване с ферибот от Керамоти за о-в Тасос. Панорамно пътуване до столицата Лименас и пешеходна разходка – старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, амфитеатъра, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета, романтични заливи и градини с маслинови дървета. Посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на процеса на придобиване на крайния продукт и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и маслини. Връщане в Кавала. Нощувка.


Ден 2 /21.04./:

Закуска. Посещение на Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост. Отпътуване за България със спирка в село Мезек, където ще разгледаме Тракийска куполна гробница от ІV-ІІІ в. пр. Хр. Гробницата в Мезек е открита случайно от местни жители през 1931 г. Тя е най-голямата и една от най-интересните и внушителни куполни гробници от микенски тип в Тракия, запазена е изцяло в оригиналния си вид. В гробницата са открити голям брой предмети от злато, бронз, желязо, стъкло и керамика. Възможност за дегустация на вино. Пристигане в Бургас и Варна и Русе вечерта.Цена: 119 лв.

Цената включва:
 • транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* при настаняване в двойна / тройна стая;
пътни такси;
 • посещение на гр. Кавала, Порто Лагос и с. Мезек;
 • водач – представител на Агенцията.


Цената не включва:
 • курортна такса – 1,50 евро /заплаща се лично на рецепция на хотела/;
 • екскурзия до остров Тасос – 10 евро /при мин 25 човека/;
 • медицинска застраховка за лица до 69г. - 2 лв.; над 69г. – 4 лв.;
 • Ориентировъчни входни такси: Тракийска гробница – 5 лв./възрастни, 3 лв./учащи и пенсионери; Крепостта в Кавала – 3 евро.


Информация:
 • Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.
 • Екскурзия до остров Тасос се осъществява при минимум 25 желаещи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
 • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек. ТO не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи:
 • международен паспорт с валидност от минимум 90 дни към датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от едния или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 5285


 
Полезни връзки