Екскурзии от Варна

АЛБЕРОБЕЛО - МАТЕРА - НЕАПОЛ - О. КАПРИ - АМАЛФИ - КАЗЕРТА ОТ ВАРНА, БУРГАС, ПЛОВДИВ И СОФИЯ
Маршрут:
Алберобело – Матера – Неапол – о.Капри – Помпей – Равело – Амалфи – Позитано – Соренто – Казерта

Дати:
28.05.2019, 02.07.2019, 13.08.2019,

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 510 лв.

 

Програма
Екскурзия до Алберобело – Матера – Неапол – о.Капри – Амалфи – Казерта
 • от Варна, Бургас, Пловдив и София

 • ЮЖНА ИТАЛИЯ: Алберобело – Матера – Неапол – о.Капри – Помпей – Равело – Амалфи – Позитано – Соренто – Казерта

6 дни / 3 нощувки в хотел 3* + 2 нощувки на ферибот


ПРОГРАМА:

1-ви ден:

Отпътуване в 00.30 ч. от Варна, ул.“Антим I“; в 03.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ с/у х.„Булаир“; в 06.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 08.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ за Игуменица. Пристигане на Йонийското пристанище Игуменица и чекиране на ферибота за Бари/Бриндизи. Настаняване на седалки тип „Deck” (при желание доплащане за запазена седалка тип „самолетна“ или за каюта). Продължителност на пътуването - около 10 часа. Нощувка на ферибота.


2-ри ден:

Около 09.30 ч. акостиране в Бари/Бриндизи. Отпътуване за Алберобело – столицата на трулите – сухи каменни жилища, включен в списъка на ЮНЕСКО. Свободно време за разходка сред част от 1500-те трули. Отпътуване за Матера – едно от най-омагьосващите места в света, уникално съчетание на културна традиция и цивилизация. Естествените пещери са първите къщи на древните обитатели, преобразили пейзажа в причудливи архитектурни форми. 2019 г. заедно с Пловдив градчето ще е европейска столица на културата. Късно вечерта настаняване в хотел 3* в района на Соренто/ Неапол. Нощувка.


3-ти ден:

Закуска. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Неапол с местен лицензиран екскурзовод на български език – обектите се разглеждат отвън: виа „Толедо”; площад „Плебишито” с базиликата „Св. Франциск от Паула”, кралската опера „Сан Карло” и Кастел Нуово, галерия „Умберто І”. Свободно време или по желание и срещу доплащане екскурзия до о.Капри - едно от най- очарователните кътчета покрай лазурното крайбрежие. В своите миниатюрни размери (6 км дължина и до 2 км ширина) островът е събрал прекрасна природа, живописни нископланински възвишения и малки привлекателни селища като Капри и Анакапри. Отплаване на обратно и завръщане в хотела. Нощувка.


4-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане целодневна екскурзия до Помпей и Амалфийското крайбрежие: пешеходна обиколка на археологическата зона на Помпей, уникално съхранен древен град, унищожен през 79 г. от н.е. след изригването на вулкана Везувий (доплащане за входна такса 13 €); панорамна обиколка по Амалфийското крайбрежие: Равело (вила Руфоло), фото-пауза на живописните гледки на курортните градчета Амалфи и Позитано, свободно време в Соренто и възможност да опитате „лимончело“ (типична местна напитка от специален сорт лимони, отглеждани в местността) – местен лицензиран екскурзовод на български език; слушалки, трансфер и паркинг. Връщане в хотела. Нощувка.


5-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. По пътя спиране в Казерта.
Свободно време или по желание и срещу доплащане за пешеходна обиколка на двореца Казерта с местен лицензиран екскурзовод на български език и слушалки – обект под защитата на ЮНЕСКО. Дворецът Казерта е комплекс от жилищни постройки на кралете на Неапол с изящни зали, елегантна архитектура, семинария и красиви градини с величествени фонтани (доплащане за входна такса за двореца и градините 13 €, автобусче за градините 2,50 €). 12.00 ч. Отпътуване за Бари/Бриндизи. Пристигане в Бари/Бриндизи и чекиране на ферибота за Игуменица. Настаняване на седалки тип „Deck” (при желание доплащане за запазена седалка тип „самолетна“ или за каюта). Пътуването е около 10 часа. Нощувка на ферибота.


6-ти ден:

06.00 ч. Пристигане на Игуменица и отпътуване за България. Почивки по пътя на 3 часа. Пристигане в София и Пловдив следобяд, в Бургас вечерта, във Варна около полунощ.Стандартна цена:
Дата Цена възрастен в двойна/тройна стая от София Цена възрастен в двойна/тройна стая от Пловдив Цена възрастен в двойна/тройна стая от Бургас Цена възрастен в двойна/тройна стая от Варна
28.05-02.06.2019 г; 02-07.07.19 г; 13-18.08.2019 г. 510.00 лв. 520.00 лв. 535.00 лв. 564.00 лв.
ОТСТЪПКИ:
 • Отстъпка „РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
 • Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %
 • Отстъпка за дете до 12 г. – 40 лв.
 • Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО


Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • 2 нощувки на ферибот Игуменица – Бари/Бриндизи на седалка тип „Deck”;
 • 3 нощувки със закуска в хотел 3* в района на Неапол/Соренто;
 • панорамна обиколка на Неапол с екскурзовод;
 • водач от агенцията по време на пътуването.


Цената НЕ включва доплащания за:
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”с лимит 10 000 €: 10.00 лв. за лица 0-69.99 г.; 17.00 лв. за лица 70-84.99 г.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • единична стая – 105 лв.;
 • ползване на двойна седалка от турист – 200 лв.;
 • екскурзия до о.Капри – трансфер, кораб, екскурзовод – 90 лв./45 €;
 • екскурзия до Помпей и Амалфийското крайбрежие – Помпей: пешеходна обиколка, входна такса, местен гид, слушалки; автобусна обиколка на амалфийското крайбрежие и паркинг – 80 лв./40 €, деца до 12 г.– 54 лв./27 €;
 • пешеходна обиколка на двореца Казерта и градините с местен екскурзовод и слушалки – 30 лв./15 €;
 • доплащане за седалка тип „самолетна“ - 15 лева на човек в посока; за място в двойна вътрешна каюта – 94 лв. на човек в посока; за място в тройна вътрешна каюта – 76 лв. на човек в посока; за място в четворна вътрешна каюта – 54 лв. на човек в посока.
  • седалка тип „Deck” - това настаняване означава, че туристите нямат запазено място на ферибота и се настаняват на свободни места по палубата на ферибота, ресторантите или на места за сядане, ако има свободни такива. Ресторантът не работи през нощта и отваря рано сутринта.
  • седалка тип „самолетна“ - това настаняване означава, че туристите разполагат със запазено седящо място на регулируема седалка в салон. Не се гарантират места едни до други.
   • резервацията за място в каюти подлежи на допълнително потвърждение, цената е валидна на човек в посока при пълна заетост на каютата и се заплаща предварително със заплащането на депозита. Каютите са с 2, 3 и 4 легла (леглата са като в спални вагони) и самостоятелна баня с тоалетна.
 • входни такси, туристически такси 1,50 € на човек на ден и билети за градски транспорт.


Необходими документи:
 • валиден международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си, или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Записване и начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване;


Допълнителна информация:
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи. Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро и в случай, че има възможност да бъдат предоставени;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
 • При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
 • Италия – парична единица – евро;
 • Часово време: България: 12.00 ч., Италия: 11.00 ч. * Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
 • Входни такси: двореца „Казерта” 13 € и автобусче за градините 2,50 € (билета се заплаща в автобусчето на шофьора); Помпей – входна такса за археологическата зона 13 €; Неапол: катедралата 2 €, комплекс „Св. Лаврентий Велики” с подземния римски град 9 €, кралски дворец „Каподимонте”- европейски музей на бароковото изкуство и кралски апартаменти 7 €.
 • !!!!! Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти, за промени в разписанието на фериботите и лоши метеорологични условия.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 103 - 9540


 
Полезни връзки