Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ПРОЛЕТ НА ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ - КУШАДАСЪ ОТ ВАРНА, ПРОВАДИЯ И БУРГАС
Маршрут:
АЙВАЛЪК – КУШАДАСЪ – ПАМУККАЛЕ – ИЗМИР – ЧАНАККАЛЕ

Дати:
12.04.2020,

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 290 лв.

 

Програма
ПРОЛЕТ НА ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ - КУШАДАСЪ
 • от Варна, Провадия и Бургас

АЙВАЛЪК – КУШАДАСЪ – ПАМУККАЛЕ – ИЗМИР – ЧАНАККАЛЕ

 • 4 нощувки, 4 закуски и 4 вечери


ПРОГРАМА:

1 ден:

Рано сутринта отпътуване от Варна, Провадия и Бургас по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу. Преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция. Вечерта пристигане в Айвалък/ Саръмсаклъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


2 ден:

Закуска. Пешеходна разходка из Айвалък и остров Алибей, познат още и като Джунда, свързан посредством мост със сушата. Това е най-старият и единствен оцелял мост в Турция, който свързва суша, разделена от проток. Островът е известен с многобройните християнски църкви и манастири, както и китни рибни ресторантчета, подредени едно до друго по крайбрежието. Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотел Дабаклар 4* в централната част. Пешеходна разходка из централната търговска част на Кушадасъ до крайбрежната алея, яхтеното пристанище и символа – „Птичият остров”, който е свързан с пешеходен мост с останалата част на града. Вечеря. Нощувка.


3 ден:

Закуска. Свободен ден или екскурзия по желание. Вечеря. Нощувка.
Еднодневна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод до Памуккале и обяд – игра на природата и земя на геологически вълшебства. „Крепостта от памук“ представлява поредица от искрящо бели тераси, преливащи една в друга. Белите травертинови етажи, съединени заедно като огромни водни лилии чрез вкаменени водопади като захарен памук са резултатът от топли минерални извори, чиито богати на калций отлагания са се натрупали в течение на хилядолетия. Пешеходна разходка до Хиераполис, основан през 190 пр.н.е. от династията на Аталидите владетелите на Пергамон. Градът е именован в чест на Хиера, жена на Телефос, син на Херкулес. Сред историческите забележителности запазени в природо-археологическия музей Памуккале – Хиераполис са храма на Аполон, Християнската базилика, огромния Некропол, римския амфитеатър, Арката на Домициан.


4 ден:

Закуска. Посещение на Измир – милионен мегаполис, разположен по крайбрежието на живописен залив на Егейско море. Третият по големина град и второто по значимост търговско пристанище в Турция. Кратък престой и пешеходна разходка в центъра: Часовниковата кула – красива мраморна кула, с височина от 25м. и символ на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града, „Айналъ чарши” и др. Свободно време. Отпътуване за Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден: Закуска. Разходка по крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и старият град, който ще Ви пренесе в едни различен свят с калдъръмени улички и запазени стари сгради, в които се помещават кафенета и ресторантчета. Отпътуване за България. Кратка спирка за покупки в Лозенград. Вечерта пристигане в България.Дата: 12.04. – 16.04.2020г. - ПОТВЪРДЕНА!

Цена: 290 лв.

Цената включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки, закуски и вечери в хотел „Дабаклар“4* в Кушадасъ, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • 1 нощувка, закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Айвалък/Саръмсаклъ;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Чанаккале;
 • Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 г.;
 • Представител на Агенцията по време на пътуването.


Цената не включва:
 • Входни такси и билети за туристически обекти;
 • Еднодневна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод до Памуккале и обяд – 35 евро /включва транспорт, входни такси, обяд и екскурзоводско обслужване/;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 69 г. – 10 лв.;
 • Настаняване в единична стая – 70 лв.
 • застраховка “Отмяна на пътуване”


Информация:
 • Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.
 • Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 25 туристи.
 • Туроператорът не носи отговорност за изгубен, повреден, забравен багаж.
 • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. ТO не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 • Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи:
 • международен паспорт, валиден минимум 90 дни след датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при по-малък брой участници, при промяна в цените на горивата и валутните курсове и при възникнали и независещи от него обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 6983


 
Полезни връзки