Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАВАРСКИТЕ ЗАМЪЦИ ОТ ВАРНА, ОБЗОР, БУРГАС, СТАРА ЗАГОРА, ПЛОВДИВ И САФИЯ
Маршрут:
ЛЮБЛЯНА – ХЕРЕНХИМЗЕЕ – НОЙШВАНЩАЙН – ХОЕНШВАНГАУ – ЛИНДЕРХОФ – МЮНХЕН – ЗАЛЦБУРГ - ЗАГРЕБ

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 515 лв.

 

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО БАВАРСКИТЕ ЗАМЪЦИ ОТ ВАРНА
 • С автобус от Варна, Обзор, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София

ЛЮБЛЯНА – ХЕРЕНХИМЗЕЕ – НОЙШВАНЩАЙН – ХОЕНШВАНГАУ – ЛИНДЕРХОФ – МЮНХЕН – ЗАЛЦБУРГ – ЗАГРЕБ – БЕЛГРАД

 • Дата: -


ПРОГРАМА:

Ден 1:

Отпътуване от Шумен в 19:00ч – „5ти км“, от Варна в 20.00ч. – ул. Антим I; от Бургас в 22.30ч. – бензиностанция ОМВ до Метро; от Стара Загора в 00:30ч. – бензиностанция Лукойл; от Пловдив в 01.30ч. – бензиностанция Шел на АМ Тракия, от София в 03.00ч. – бензиностанция ОМВ до Западен парк по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Загреб. Пристигане следобед в района на Любляна – впечатляващ град, съчетал най-хубавото от балканското и венецианското влияние, мястото, на което може да срещнем най-много дракони, защото тези митични същества са символ на столицата и техните статуи, графики и изображенията са навсякъде. Нощувка.


Ден 2:

Закуска. Пешеходна разходка – Централният площад, Тримостието – ансамбъл от три моста над река Любляница, Катедралата „Св. Николай“. Отпътуване за Германия. Посещение на двореца “Херенхимзее” /не включва входна такса и билет за корабче/ - най-богато украсеният и разкошен дворец, построен по поръчка и замисъл на баварския крал Лудвиг II. Дворецът се издига грандиозно и величествено на най-големият от островите в езерото в Химзее и до него се достига с корабче. Проектиран като копие на парижкия дворец Версай, “Херенхимзее” остава в историята като най-скъпият проект на “самотния” крал. “Новият Версай” съвсем заслужено достигнал по блясък, оригиналност, изящество и лукс френския си първообраз. Само за кратко успява да се порадва на новата си придобивка кралят преди да бъде открит мъртъв в езерото, при странни обстоятелства. Нощувка в района на Ландсберг/Пенцберг.


Ден 3:

Закуска. Един ден посветен на най–известните замъци на Бавария, построени от най-загадъчния и романтичен баварски владетел Лудвиг II /доплащане 55 евро – включва транспорт, входни такси, ползване на аудиогид и такса резервация/. Разглеждане на замъците Нойщванщайн и Хоеншвангау – гордостта на Бавария. При посещение на Нойшванщайн, трябва да се има предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка), както и пешеходен преход около 30 мин от паркинга до входа на замъка. Има възможност за придвижване с файтони /цена при изкачване около 4.50 евро/ или с автобус – совалка /цена при изкачване около 2.50 евро).
Следва посещение на замъка Линдерхоф, изящен със своя стил барок – рококо, прекрасните му градини и изкуствената пещера – концертна зала. Нощувка в района на Ландсберг/Пенцберг.


Ден 4:

Закуска. Пешеходна разходка в Мюнхен за разглеждане на църквата "Фрауенкирхе", превърнала се в символ на Мюнхен, бирарията „Хофбройхаус“ с неповторима баварска атмосфера, Мариенплац, Старото и Новото кметство. По желание посещение на „БМВ Музей“. Отпътуване за Залцбург. Разходка в града на Моцарт – градините Мирабел, с неповторима панорама към стария град и крепостта Хьоензалцбург – най-добре запазената средновековна крепост в Европа, улица “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, катедралата “Св. Петър”, “Резиденплац” и “Моцартплац„. Настаняване в хотел. Нощувка.


Ден 5:

Закуска. Отпътуване за Хърватия – спирка в столицата - гр. Загреб. Пешеходна разходка – стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол, площад Бан Йосип Йелачич, където Горният и Долният град на Загреб се срещат, има огромно изобилие от оживени заведения с летни тераси, както и множество магазини. Нощувка в района на Белград.


Ден 6:

Закуска. Пешеходна разходка по търговската пешеходна улица „Княз Михайлова” до крепостта Калемегдан, от която се открива превъзходна гледка към мястото, където река Сава се влива в река Дунав. Отпътуване за България. Пристигане в София следобяд, Бургас и Варна – късно вечерта.Цена: 515 лв.

Цената е на човек и включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус 3*;
 • 1 нощувка и 1 закуска в хотел 2/3* в района на Любляна, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • 2 нощувки и 2 закуски в хотел 2/3* или тип „гастхаус“ в района на Ландсберг – Бавария;
 • 1 нощувка и 1 закуска в хотел 2/3* в района на Залцбург, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • 1 нощувка и 1 закуска в хотел 2/3* в района на Белград, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • Посещение и разходка в градовете Залцбург, Мюнхен, Любляна, Загреб;
 • Представител – водач на туристическата агенция.


Цената не включва:
 • Пътни и туристически такси – 30 евро;
 • Входни такси и билети за туристически обекти, корабчета и допълнителни видове транспорт при посещение на обектите посочени в програмата;
 • Входна такса за двореца Херенхимзее и двупосочен билет за корабче до Херенинзел, ползване на аудиогид, такса резервация – 25 евро
 • Еднодневна екскурзия до замъците Нойшванщайн, Хоеншвангау и Линдерхоф – 55 евро /включва транспорт, входни такси за Нойшванщайн и Линдерхоф, ползване на аудиогид и резервация/;
 • Медицинска застраховка – 7 лв. за лица до 69 год. за целия период; за лица над 69 год. – на запитване;
 • Настаняване в единична стая – 160 лв.


Необходими документи:
 • валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.
 • Европейска здравно-осигурителна карта /не е задължителна/.
  • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.


Ориентировъчни цени на входни такси:
 • Музей на БМВ – 10 евро/възрастни, 7 евро – лица до 18г; Хоензалцбург – 12 евро;

Условия за записване: депозит – 30%, доплащане до 10 дни преди пътуването.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 30 туристи.

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност;

Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при по-малък брой участници, при възникнали и независещи от него обстоятелства.

Астеа Тур предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 5100


 
Полезни връзки