Екскурзии

СИЦИЛИЯ - САРДИНИЯ - КОРСИКА - ЗАЩО НЕ! И ТРИТЕ НЕПОЗНАТИ ОСТРОВИ ПОСЕТЕНИ НАВЕДНЪЖ
Маршрут:
София – Игуменица - /ферибот/ - Бари/Бриндизи – Вила Сан Джовани - /ферибот/ – Месина - Таормина – Етна - Катания - Сиракуза – Агридженто - Палермо – Монреале - /ферибот/ - Каляри – Барумини – Ористано – Торе Гранде – Темпио Паусания – Сасари – Алегро – К

Продължителност: 13 дни / 10 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 1595 лв.

 

Програма
СИЦИЛИЯ – САРДИНИЯ – КОРСИКА Защо не! И трите непознати острови посетени наведнъж....! Ранни записвания до 29.02.2017 г.
 • София – Игуменица - /ферибот/ - Бари/Бриндизи – Вила Сан Джовани - /ферибот/ – Месина - Таормина – Етна - Катания - Сиракуза – Агридженто - Палермо – Монреале - /ферибот/ - Каляри – Барумини – Ористано – Торе Гранде – Темпио Паусания – Сасари – Алегро – Коста Смералда – Санта Тереза Галура – /ферибот/ - Бонифачо – Аячо – Бастия - /ферибот/ - Ливорно – Болоня - София

13 дни / 10 нощувки със закуски в хотели / 2 нощувки – на ферибот


ДАТА ЦЕНА
19.09.2017 1595.00 лв.
 • РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: отстъпка 90 лв. при сключване на договор и внасяне на депозит до 29.02.2017 г.

Програма

1 ден София – Игуменица – ферибот – Бари/Бриндизи

Отпътуване в 09.00 ч. от София от пл. “Ал. Невски” по маршрут Благоевград – Кулата – Игуменица. Вечерта пристигане в Игуменица и в полунощ пътуването продължава на ферибот за Италия – настаняване на разтегателни фотьойли /тип автобусни/, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.


2 ден Вила Сан Джовани – ферибот - Месина - Таормина

Акостиране на пристанището на Бари/Бриндизи в 09.30 ч. Продължаване за областта Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани - Месина (Сицилия). Пристигане в Месина и отпътуване за Таормина – място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най – красивите градове в цяла Италия. Настаняване в хотел. Нощувка.


3 ден Таормина – Етна - Катания – Сиракуза

Закуска. Туристическа обиколка в Таормина: Гръцкият Театър /III в. пр. Хр./ - вторият по големина в Сицилия, Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър, главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Отпътуване за Сиракуза със спирка за фото-пауза в подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва кратък престой в Катания – вторият по големина град в Сицилия и родно място на композитора Винченцо Белини. Пристигане в Сиракуза – един от най-старите градове. Туристическа програма: Гръцкият театър, пещерата “Ухото на Дионисий”, Римският амфитеатър, посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Настаняване в хотел. Нощувка.


4 ден Агридженто – Палермо

Закуска. Отпътуване за Агридженто (UNESCO). Посещение на Долината на храмовете – Храмът на Юпитер, Храмът на Херкулес и най – добре запазеният гръцки храм – Храмът на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско – римския квартал /IV в. пр. Хр./ – внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Продължаване за Палермо - столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина. Настаняване в хотел. Нощувка.


5 ден Монреале - Палермо – ферибот - Каляри

Закуска. Отпътуване за Монреале /”Кралският връх”/ - едно от археологическите чудеса на Средновековието. Посещение на Катедралата - едно от най-великите сътворения на християнското изкуство с великолепно запазени мозайки /XII в. и XIII в./. Връщане в Палермо. Туристическа обиколка: Катедралата с гробниците на норманските крале, Палатинската Капела в Двореца на Норманите, църквата Сан Джовани на отшелниците, Площад Белини, Площад Претория, църквата Ла Марторана /XII в./. Свободно време. Вечерта отпътуване с ферибот за Сардиния - вторият по големина италиански остров в Средиземно море. Нощувка в каюта на борда на кораба.


6 ден Каляри - Барумини

Сутринта акостиране в пристанище Каляри. Туристическа програма в столицата още от римско време на Сардиния. Градът предлага учудваща смесица от малки улички, идващи от старото пристанище, тук се намират римски амфитеатър, чудесна катедрала и археологически музей. Свободно време. Продължаване за Барумини (UNESCO) – малко селище в сърцето на Сардиния, добре познато не само със своите естествени природни красоти, но също така и с типичните за него постройки наречени нураги, символът на острова, датиращи още от Бронзовата епоха. Целият комплекс, прилича на масивен замък, впоследствие била издигната огромна стена за негова защита. По този начин бива създадено нещо подобно на селце с жилища, места за поклонение и общуване, изоставено и опустошено, малкото селце отново бива съживено през Финикийския, Картагенския и Римския период. Настаняване в хотел в района. Нощувка.


7 ден Ористано – Торе Гранде - Темпио Паусания

Закуска. Отпътуване от хотела и първа спирка в средновековния град Ористано, където прави впечатление кулата на Св. Христофор - най-забележимата част от крепостните стени. Следваща спирка е за разходка и плаж в курортното селище Торе Гранде, разположено на Ористанския залив. Пристигане в Темпио Паусания, град, разположен в сърцето на историческата област Галура, в подножието на планината Лимбара. Настаняване в хотел. Нощувка.


8 ден Сасари – Алгеро

Закуска. Отпътуване за Сасари – вторият най-голям град на остров Сардиния, разположен върху плато, наклонено към залива Aсинарa, заобиколено от планински район и от обширни равнини, с дълга бреговата ивица и красиви плажове. Най-важните монументални сгради са: църквата Св. Никола, дворецът на Дожите, сградата на Парламента, Площад Италия и фонтана Розело. Продължаване за Алгеро, този някогашен арагонски и каталонски риболовен пристан, е най-красивият град на Сардиния. Поради силното каталонско влияние, е наричан „Малката Барселона”, въпреки че сравнението не е съвсем подходящо. Градът е построен върху скалиста стъпаловидна местност над морето, където цветя и палмови дървета растат в изобилие. Бившите обитатели, арагонците (а по-късно и каталонците) са построили укрепления и кули, които днес характеризират Стария град или Città Vecchia. Свободно време за разходка по тесните улички с останки от древни дворци и църкви. Много от жителите на Стария град все още говорят каталонски, вместо италиански. Голямата атракция на района не е в Алгеро сам по себе си, а в намираща се в околностите Пещера на Нептун - една от най-големите природни атракции на Сардиния, грандиозна, осеяна с малки езера, гора от сталактити и образувания под формата на „тръби на орган” със стълбище от 654 стъпала, водещи до скала, наречена „Козята стълба”. Връщане в хотела. Нощувка.


9 ден Коста Смералда – Санта Тереза Галура – ферибот - Бонифачо

Закуска. Отпътуване за Коста Смералда. Разходка по крайбрежието и спирка в главния град Порто Черво. Свободно време за плаж и по желание разходка с туристическо влакче, за да се видят вилите на известни артисти и политици. Продължаване за Палау за фотопауза към Националния парк - остров Мадалена и отпътуване в късния следобед с ферибот от Санта Тереза Галура за острова на красотата - Корсика. След кратко пътуване се акостира на пристанище Бонифачо. Градьт е разделен на две: Стар и Горен град, разположен на нос с изглед към Средиземно море. Настаняване в хотел в района. Нощувка.


10 ден Бонифачо - Аячо

Закуска. Бонифачо е звездата в атракцията на Корсика, която привлича посетители от всички краища не само на острова, но и извън него, за да се възхитят на средновековните къщи, несигурно кацнали на ръба на варовиковите скали. Старият град с лабиринта си от тесни улички и исторически сгради, е едно очарователно място за разходка, където също можете и да се насладите на вкусната храна. Отпътуване за Аячо – елегантен и слънчев град, разположен на един от най-красивите заливи в света, известен като родното място на Бонапарт. Къщата, в която Наполеон Бонапарт е роден през 1769 г., е запазена. Връзката му с града може да се види навсякъде – тя е подчертана както от имената на улиците, така и от множеството статуи. Настаняване в хотел на западното крайбрежие. Нощувка.


11 ден Бастия

Закуска. Отпътуване за Бастия – бароков град и курорт, чието име произлиза от Бастилия, крепост, доминираща над града, основана от генуезците. Посещение на църквата Санта Мария, старото пристанище, Губернаторския дворец (отвън). Свободно време за разходка. Нощувка.


12 ден Бастия – ферибот - Ливорно - Болоня

Сутринта отпътуване с ферибот за Ливорно. Пристигане и продължаване за Болоня. Разходка из красивия център, оформен от площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на “Целуващите се” кули. Настаняване вечерта в хотел в Словения. Нощувка.


13 ден София

Отпътуване за България. Пристигане в София след 22.00 ч.



Цената включва:
 • транспорт с автобус,
 • 10 нощувки със закуски в хотели 3***, от които
  • 1 – в Таормина/околности/района на Джардини Наксос,
  • 1 – в Сиракуза/Ното/ околности,
  • 1– в Палермо, 3 – на остров Сардиния,
  • 3 – на остров Корсика,
  • 1 – в Словения,
 • туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута,
 • фериботни билети Игуменица – Бари/Бриндизи (тип автобусни седалки),
 • фериботни билети Вила Сан Джовани – Месина – Вила Сан Джовани,
 • фериботни билети и настаняване в каюта за 4-ма Палермо/Трапани – Каляри,
 • фериботни билети Санта Тереза – Бонифачо, фериботни билети Бастия – Ливорно,
 • водач от агенцията.


Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата

Други:

Доплащане за:
 • медицинска застраховка на ЗД „Евроинс“ с покритие 10 000 EUR – 15 лв., над 65 г. – 22.50 лв., над 70 г. – 30 лв.
 • единична стая за хотелското настаняване – 435 лв.
 • за настаняване на ферибота Игуменица – Бари/Бриндизи в каюта: вътрешна/ душ, тоалетна с 2 легла – 82 лв., с 3 легла – 62 лв., с 4 легла – 42 лв.; външна/ душ, тоалетна с 2 легла – 95 лв., с 3 легла – 70 лв., с 4 легла – 49 лв.; външна/ душ, тоалетна с 2 легла – 88 лв., с 3 легла – 66 лв., с 4 легла – 45 лв.
 • за настаняване на ферибота Палермо/Трапани - Каляри в каюта за 2-ма: 85 лв.
  • Забележка: Цените са на турист в една посока при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при записването, която подлежи на допълнително препотвърждение

Намаление за:
 • дете до 18 год. с двама възрастни в тройна стая – 200 лв.
 • дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 100 лв.

Mузейните такси:
 • остров Сицилия - Таормина - Гръцкият театър – 10.00 EUR, от 18 до 25 г – 5.00 EUR, Дворецът Корвая (безплатен в двора, разглежда се отвън, първият етаж е музей – 3.00 ЕUR), Сиракуза - Общ вход за Археологическия парк с Гръцкия театър и Римския амфитеатър, пещерата Ухото на Дионисий - 10.00 EUR, Агридженто - Долината на храмовете – 10.00 EUR, за деца до 18 год. – безплатно, за младежи от 18 – 25 год. – 5.00 EUR, Монреале - Катедралата – 6.00 EUR, за изкачване на терасите и музей – 2.00 EUR, Палермо - Дворецът на Норманите – 9.00 EUR, Катедралата – безплатно, за криптата и съкровищницата – 3 EUR, задължително – слушалки – 2.00 EUR, които можете да ползвате за 4 часа по време на цялата обиколка с местния екскурзовод; църквата Сан Джовани на отшелниците – затворена (разглеждане отвън), църквата Ла Марторана - вход безплатен; остров Сардиния - Каляри – Римски амфитеатър – 5.00 EUR, за пенсионери над 65 г. – 3.50 EUR, за групи над 15 тур. – 4.00 EUR, за деца до 6 г. – вход безплатен; Археологически музей – 5.00 EUR, Барумини – 10.00 ЕUR – за възр., 8.00 EUR – цена за група над 20 туристи и за младежи от 13 г. до 17 г., за деца от 7 г. до 12 г. - 6.50 EUR, Пещерата на Нептун – 13.00 EUR (включва екскурзовод), деца 3-12 г. - 07.00 EUR, за групи от мин. 25 тур. – 9.00 EUR , възможност за лодка до пещерата – 19.00 EUR, Аквариум – 9.00 EUR, Порто Черво – обиколка с туристическо влакче – 7.00 EUR (~ 35 мин.); остров Корсика - Аячо – Къщата на Наполеон Бонапарт – 7.00 EUR за група до 10 туристи, 5.00 EUR – над 10 туристи, Болоня – Базилика Сан Петроний – 3.00 EUR.

Мин. брой туристи: 35 туристи

Необходими документи:
 • лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане:
 • депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 110 - 12786


 
Полезни връзки