Екскурзии от Варна

ШОПИНГ В ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД И ЕКСКУРЗИЯ ДО КРЕПОСТА МЕЗЕК ОТ ВАРНА, БУРГАС И ДОБРИЧ
Маршрут:
Добрич - Варна - Бургас - крепостта и гробницата Мезек - Одрин - Лозенград

Дати:
02.03.2019, 20.04.2019, 22.06.2019,

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 120 лв.

 

Програма
ШОПИНГ В ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД И ЕКСКУРЗИЯ ДО КРЕПОСТА МЕЗЕК
С ОТПЪТУВАНЕ/ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА, БУРГАС И ДОБРИЧ*

Добрич - Варна - Бургас - крепостта и гробницата Мезек - Одрин - Лозенград

1 нощувка със закуска в Одрин в хотел 3*/ 4*

Дати на отпътуване:
 • 02.03 – 03.03.2019 / 20.04 – 21.04.2019 / 22.06-23.06.2019 /


ПРОГРАМА:

1 ден Варна - Бургас

 • Отпътуване от Варна в 06.30 ч ул . Антим I
 • От Бургас в 08:30ч. от ОМВ хотел Мираж
Отправяме се в посока село Мезек – гробница и крепост на границата между Родопите и Сакар.
Разглеждане на гробницата в село Мезек - първата тракийска гробница, открита в българските земи,в могилата Малтепе и една от най-големите на Балканския полуостров. Гробницата е открита случайно през 1931 година. Любопитен факт е, че могилата на гробницата – Малтепе – става известна години по-рано. През 1908 година в горния й насип е открита бронзова скулптура на глиган в естествен ръст. Откриватели са местни жители. По това време село Мезек се намира в пределите на Турция, въпреки че населението му е българско. По тази причина ценната находка – бронзовият глиган – днес е част от експозицията на археологическия музей в Истанбул. Разглеждат се останките от средновековна византийска крепост от края на 11в - най-запазеното отбранително съоръжение в Родопите, в покрайнините на село Мезек, на 6км югозападно от Свиленград и само на 1км от гръцката граница. Обявена за Народна старина и архитектурно-строителен паметник от Античността и Средновековието още през 1927г - посещение на известната частна винарска къща "Мезек", където ще имате възможност да дегустирате едни от най-добрите вина на България.

Отправяме се към град Одрин. Преминаване на ГПП Свиленград.

Пристигане в Одрин следобед. Настаняване в хотела.

Възможност за шопинг.

Нощувка


2 ден Одрин – Лозенград

Закуска. Около 09:00ч. напускане на хотела и шопинг в Одрин с кратка екскурзионна програма. Посещение на българската църква "Св. Константин и Елена" - една от двете български църкви в Одрин, построена със средства на Българско народно общество в Одрин. След църквата се посещават Музея на здравето и най-голямата забележителност на мюсюлманската архитектура в града - Джамията Селимие. Свободно време за пазаруване и посещение на Синия пазар, покритите базари. Посещение на базар за перилни и почистващи препарати. Посещение на пазари за сладки, баклава и прочутите Одрински кори. Посещение на хипермаркет Кипа.

Около 15:30ч.отпътуване за Лозенград.Посещение на Лозенград с възможност за свободно време за покупки на турски деликатеси и баклава.

Отпътуване за България. Пристигане след полунощ във Варна.Отпътуване от : На човек в двойна/тройна стая Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни
Варна 125 лв. 115 лв.
Бургас 120 лв. 110 лв.
 • Възможност за отпътуване от Добрич при мин. 12 човека – доплащане 10 лв.


Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • Екскурзоводско обслужване
 • 1 нощувка със закуска в Одрин хотел 3/4*
 • Посещение с екскурзовод крепостта Мезек и гробницата / без включена входна такса /
 • Посещение на винарна Мезек / не включва дегустация /
 • Екскурзионна програма в Одрин
 • Шопинг в Одрин и Лозенград


Цената не включва:
 • Разходи от личен характер
 • Дегустация във винарна Мезек 5 лв. / включва беседа с история на виното и избата, дегустация на няколко вида вина /
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Медицинска застраховка за лица над 65 год. – 4 лв


Забележка:
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
 • Всички упоменати часове са ориентировъчни и ще търпят промени в хода екскурзията.
 • При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, дъжд , сняг и бурни ветрове, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.


Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за
съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина или само /за екскурзии в България/ - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 156 - 7746


 
Полезни връзки