Екскурзии от Варна

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА МЕТЕОРИТЕ С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ, ШУМЕН, ТЪРГОВИЩЕ, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, СЕВЛИЕВО И СОФИЯ
Маршрут:
Добрич*- Варна – Шумен - Търговище - Велико Търново - София - Кавала– Калабака- Метеора – Едеса - Вергина

Дати:
22.05.2020,

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 185 лв.

 

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕТЕОРИТЕ ОТ ВАРНА, ШУМЕН, ТЪРГОВИЩЕ, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, СЕВЛИЕВО, СОФИЯ И ДОБРИЧ*

КАВАЛА - ДОЛИНАТА ТЕМПИ - МЕТЕОРА - ВЕРГИНА - ЕДЕСА - СОЛУН

 • Метеорите - Там, където небето среща земята.

Дати на отпътуване:
 • 22.05.2020 – 26.05.2020


ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА:

1 ден - Варна - Шумен

 • Отпътуване от Варна около 22.30 ч //
 • От Шумен * 23:00ч./ За група от 12 човека и нагоре отпътуването от Шумен се осъществява от ОМВ до магазин БИЛА , за бройка по малка от тази автобусът взима туристите от 5 – ти километър /


2 ден - Търговище - Велико Търново - Севлиево - София - Вергина - Едеса

 • От Велико Търново Автогара Юг – в 01.30 ч. /
 • От Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт около 02:30ч. /
 • От София пл.Александър Невски около 05:30ч.

Преминаване на границата Кулата – Промахон.

Водния град – Едеса .Един от най- красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Ако бяхте дошли в Едеса преди ХIV в., на върха на платото щяхте да видите езеро. В края на века то преляло и дало началото на реките и на водопадите. Водопадът Каронос е най-големият и най-посещаваният в Едеса. Градската община го е опасала със стълби, пътеки, амфитеатрални пейки и художествено осветление. Свободно време . Отпътуване за Вергина и посещение на гробницата на Филип Македонски .Вергина е първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски.
Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотела.

Нощувка


3 ден - Паралия Катерини - Метеора - Долината Темпи с извора на Афродита и скалната църква «Света Параскева «

Закуска. Ранно Отпътуване Скалните манастири Метеори. По пътя посещаваме долината Темпи, в подножието на Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Ще посетим и скалната църква „Св. Параскева”. След кратка фото пауза отпътуваме за Метеора - Там където небето среща земята . От някога двадесет и четирите манастира в Метеора днес действащи са само шест .Метеорите са една от най-голямите групи манастири след Атон. Датират от 11в., когато се заселват първите отшелници там. Обявени са от ЮНЕСКО като уникален феномен на културното наследство. В манастирите се съхраняват уникални фрески, икони и стринни реликви. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира./ Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена – 3 евро на манастир /Надвечер връщане в хотела.

 • Вечерта По-желание вечерта Гръцка вечер в таверна с бузуки, танци и вечеря .

Нощувка.


4 ден - Паралия Катерини - Солун - България

Закуска. Отпътуване за Солун около 08:30ч. Пристигане в пристанищния град около 09:30ч. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града с екскурзоводско обслужване - Бялата кула - символ на града; църквата "Св. св. Кирил и Методий"; площад "Наварино" с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време за обяд в крайморските таверни или ароматно гръцко кафе.

Отпътуване за България. Пристигане в съответния град вечерта /във Варна около 01:30 рано сутринта на следващия ден /
Ранни записвания 20.03.2020 г.
Отпътуване от : На човек в двойна стая /Тройна стая Доплащане за единична стая дете 02 – 11.99 г с двама възрастни
Варна /Шумен 199 лв 65 лв 150 лв
Търговище/Велико Търново / Севлиево 190 лв 65 лв 140 лв
София 185 лв 65 лв 130 лв
 • Възможност за отпътуване от Добрич при мин.брой участници 12 човека. – доплащане 10 лв. в две посоки
 • Отпътуване от град Добрич при по малко от 12 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки


Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
 • транспорт с лицензиран автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Паралия Катерини
 • медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут и престоя
 • Панорамна обиколка на Солун
 • Екскурзия до Вергина гробницата на Филип Македонски и Водния град Едеса с неговите водопади


Цената не включва:
 • Екскурзия до Метеора ,долината Темпи и извора на Афродита – 15 евро / 30 лв /
 • входни такси за скалните манастири (около 3 EUR за всеки манастир);
 • входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR);
 • Гръцка вечер с вечеря в традиционна таверна с бузуки музика - 25 EUR / при мин.брой туристи 20 човека /
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65г. до 75 год. – 6 лв/75г. – 80г – 8.00 лв
 • Такса престой в Гърция / в сила от 01.01.2018/– 0.5 евро/ 1.5 евро в зависимост от категорията на хотела на стая на ден / заплаща се на екскурзовода по време на пътуването /
 • застраховка “Отмяна на пътуване”


Забележка :
 • Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително от България в офиса на Агенцията .
 • Програмата е предварителна и може да търпи промени в хода на екскурзията без това да ощетява туристите или да отпадат обекти.
 • Входните такси на обектите са актуални към момента на изготвяне на програмата и ТО не носи отговорност ако в последствие бъдат променени от съответния обект.
 • Местата в автобуса са по реда на записване / по датата на сключване на договор за организирано пътуване и внесено капаро /


Необходими документи:
 • лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Начин на плащане:
 • 30% при сключване на договор за организирано пътуване, доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Mинимален брой участници: 35

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

   • По време на църковните празници в Гърция някои от туристическите обекти и магазини НЕ работят***

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 156 - 9850


 
Полезни връзки