Екскурзии от Варна

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗАГРЕБ - ПЕЩЕРА ПОСТОЙНА ЯМА - ВЕНЕЦИЯ - ВЕРОНА - МИЛАНО - ПАДУА - БЕЛГРАД
Маршрут:
ЗАГРЕБ - ПЕЩЕРА ПОСТОЙНА ЯМА - ВЕНЕЦИЯ - ВЕРОНА - МИЛАНО - ПАДУА - БЕЛГРАД

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

 

Програма
ЗАГРЕБ - ПЕЩЕРА ПОСТОЙНА ЯМА - ВЕНЕЦИЯ - ВЕРОНА - МИЛАНО - ПАДУА - БЕЛГРАД
  • ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ, ШУМЕН, ТЪРГОВИЩЕ, ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СЕВЛИЕВО

Джордж Байрон е казал „Всяко пътуване до Италия трябва да започне с Венеция!”ИЗТЕКЛА ОФЕРТА!!!


ПРОГРАМА:

1 ден Добрич – Варна – Шумен –Търговище – Велико Търново -Загреб

Отпътуване на предходния ден от Добрич от Младежки дом в 21,30ч. Отпътуване от Варна от ул. Антим I в 22:30 . Отпътуване от Шумен в 23:30ч от 5ти километър . Отпътуване от Търговище в 00:30ч от бензиностанция OMV. Отпътуване от Велико Търново в 2:00ч от автогара Юг. Отпътуване от Севлиево в 2:45 ч от пътя до Идеал Стандарт в посока Загреб. Пристигане в Загреб привечер. Нощувка.


2 ден: Загреб – Постойна яма-Венеция

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка в бароков Загреб – централния площад “Бан Йосип Йелачич”, стария Градец с църквата “Св.Марко”, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване за пещерата Постойна, която е най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3 км, включена в списъка на ЮНЕСКО от 1986 г. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка и се разглежда с атракционно влакче за около час и половина. Тук живее Ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. (Температурата в пещерата е 8º-10ºС и препоръчваме носенето на връхна дреха). Отпътуване и вечерта настаняване в хотел 3* в района Отпътуване за Венеция. Настаняване в Лидо ди Йезоло или Местре. Нощувка.


3 ден Венеция-Верона

Закуска
Отпътуване за Пунта Сабиони, откъдето с корабче отпътуване за Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко"; едноименната катедрала и камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". По желание посещение на Двореца на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Отплаване обратно за Пунта Сабиони късния следобед около 17,00-17,30ч. Отпътуване за Верона. Нощувка.


4 ден Верона-Милано

Закуска. Екскурзионна програма във Верона - Града на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на Площад ”Бра”, Паметника на Виктор Емануил II, Амфитеатъра АРЕНА ди Верона, Фонтана “Мадона Верона”, Ренесансовия площад Ербе , Къщата на Жулиета , Паметника на Данте. Гробниците на Скалиджерите и колоритния пазар. Свободно време по търговската улица Мацини. Отпътуване за Милано. Туристическа обиколкa на града - Пиаца дел Дуомо с огромната катедрала в неоготически стил Дуомо, Ла Скала - един от най-престижните световни оперни театри, замъка Сфорцеско, музея на Науката и техниката, разходка по улица Монтенаполеоне и нейните разклонения за търговия на дребно с най-модните стоки, покритата галерия на Виктор Емануил II във форма на кръст с остъклени тавани, където се намират най-известните магазини - намаления от 30% до 70% на известни марки дрехи. Свободно време. Нощувка.


5 ден: Милано - Падуа- Белград

Закуска. Отпътуване за Падуа. Пешеходна разходка в центъра на Падуа – площада с базиликата „Сан Антонио”, красивия площад „Прато дела Вале”, църквата „Санта Джустина”, построена от Бенедиктинските монаси през ХVІ век. Отпътуване за Белград. Пристигане късно вечерта. Нощувка.


6 Ден Белград

Закуска. По желание разглеждане на Белград с програма до обяд -пешеходна обиколка на Стари и Нови Белград с екскурзовод на български език: „Площада на републиката", Националното събрание, Националния театър, Националния музей, Музея на Никола Тесла, Катедралния храм „Св. Сава" – най-големия храм на Балканите, Нови Белград с разглеждане на Земун – някога там се е намирало старото римско селище, на мястото, където р.Сава се влива в р.Дунав. Разглеждане на: Старата крепост – един от символите на Белград включващи- крепостта на Белград, кулата на деспот Стефан, църквата Света Петка и Военния музей, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради на крепостта Калемегдан, парка Калемегдан. Този ден обиколката ни ще завърши с разходка в един от най-богатите квартали на града – „Дединие", където ще имате възможност да видите Къщата-музей на Йосип Броз Тито, Мавзолей "Къщата на цветята", където е погребан Тито и др. Отпътуване за България и пристигане късно вечерта.Дати :Цени:
Град на отпътуване Цена на възр. в двойна/ тройна стая Цена на човек в стая с едно легло Дете до 12г. с 2-ма възр.
Варна и Добрич 550 лв 750 лв 530 лв
Шумен и Търговище 540лв 740 лв 520 лв
Велико Търново и Севлиево 535 лв 735 лв 515 лв


Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

1 нощувка със закуска на блок маса в хотел 3* в района на Загреб

1 нощувки със закуска на блок маса в хотел 3* в района на Верона / Лидо Ди Йезело

1 нощувка със закуска на блок маса в хотел 3* в района на Верона

1 нощувка със закуска на блок маса в хотел 3* в Милано

1 нощувка със закуска на блок маса в хотел 3* в Белград

Всички пътни и магистрални такси

Чек пойнтове за влизане на автобуса в съответни градове в Италия

Медицинска застраховка

Панорамна обиколка на Загреб

Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване

Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на български език във

Венеция

Верона

МиланоЦената не включва:

Градска такса ( city tax 3* хотел 2,00 евро на човек на ден, което е задължително доплащане в хотелите в Италия

Корабче от Пунта Сабиони (включва двупосочен билет, транспортни разходи и слушалки) – 25 евро

Посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод (с включена входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за ученици, ненавършили 18 г., и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. За студенти, ненавършили 26 г., отстъпката е валидна при предоставяне единствено на международна студентска карта ISIC на място (отстъпката не може да се ползва при липса на такъв

Музей Корерр – 20 евро за възрастен; 13 евро за студенти и лица над 65 год. възраст;

Катедралата във Верона- 2,50 евро

Къщата на Жулиета – 6 евро

Арена ди Верона – 10 евро

Катедралата в Милано – 3-9 евро в зависимост дали ще се изкачвате на покрива на катедралатаВАЖНО:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Депозит при записване 150 лв

Допълнителна информация
  • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

  • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 131 - 7827

 
Полезни връзки